Classy bryllup på Rådhuset i Oslo med @lillehoang

Det kunne ikke bli annet enn en estetisk drøm av et bryllup da den digitale skaperen Alexandra Hoang, aka @lillehoang, giftet seg med sin Thien tidligere i år! Bli inspirert av hvordan de løste bryllupsfeiringen – som til tross for restriksjoner ble en klassisk fryd på Rådhuset i Oslo.

Tekst: Redaksjonen Foto: @lillehoang

Har du også latt deg inspirere av det digitale universet til Alexandra Hoang på @lillehoang? Alexandra jobber som forsikringsrådgiver og med kreativt innhold på sosiale medier – i tillegg til at hun har mange spennende oppussingsprosjekter hun livlig deler på @mycandidhome.

Heldigvis ønsker hun også å dele litt fra bryllupet sitt – og her får du et lite innblikk i det som må være årets mest classy bryllup på Rådhuset i Oslo. Og best av alt – det hele var en spontan, avslappet affære hvor det viste seg at jo mindre planlegging – dess mer moro!

Først av alt: Hvordan møttes dere?

Vi møttes på fest, og var først bare venner. Etter noen år som kjærester, flyttet jeg til Australia for å ta bachelorgraden min. Da så vi hverandre kun en gang hver 8. måned, i tre år. Snart åtte år senere er vi endelig gift, og det føles utrolig fint!

Hvordan var frieriet?

Thien gikk ned på kne i en ustø robåt i Roma, og fridde dagen før vår femårsdag. Forlovelsesringen designet han selv, og ble produsert i Los Angeles. 

Hva slags bryllup ønsket dere?

Vi skulle egentlig gifte oss på Bjertorp slott i Sverige august 2020. Det skulle være en tredagersfeiring med underkant av 160 inviterte mennesker, men så måtte vi utsette det gang på gang. Til slutt valgte vi heller å kansellere det og finne et sted i Norge. Det viste seg også å være umulig. 

Vi forsøkte å kontakte utallige restauranter, hoteller og lokaler nær Oslo, men mange holdt stengt eller kviet å ta på seg ansvaret for så mange mennesker under en pandemi. 

I utgangspunktet tenkte vi å gifte oss low-key på rådhuset og ha middag på restaurant i etterkant. Så kom vi på (utrolig nok!) at vi har en fantastisk takterrasse som vi kunne ta i bruk, og bestemte oss derfor for å holde det der.

Takterrassen var verken plan A eller plan B… det var siste mulighet. Utsikten vår er magisk, men etter å ha bodd der en stund tror jeg vi tok det litt for gitt. Jeg er derfor overlykkelig over at vi endte opp med å velge det siste, men desidert beste alternativet.

Se dette innlegget på Instagram

Takterrassen var verken plan A eller plan B… det var siste mulighet.

ALEXANDRA HOANG

Hvordan gikk dere frem i planleggingen og hvor hentet dere inspirasjon fra?

Dette var en spontan feiring, og dermed ble alt planlagt i siste liten. Ballongene gjenbrukte vi fra bursdagsfeiringen min tidligere den uken. 

Søstrene fra Mellu Place kontaktet meg dagen før og spurte om de kunne gi bort noen tørkede buketter. Det endte opp med at de tok på seg en event styling-jobb og dekorerte det ene hjørnet vårt. 

Se dette innlegget på Instagram

Hvordan gifteringer ønsket dere?

Vi ønsket matchende platinum gifteringer, men med en «hamret» stil. I dialog med Thunes gullsmed fikk vi komme innom verkstedet for å ta del i prosessen!

@lillehoang som viser forberedelsene til bryllup

Lysslyngen på 150 meter var lånt fra mammas julepynt og for å holde det oppe brukte vi både Jysk-mopper, en kost og en teltstang.

ALEXANDRA HOANG

Les også: Mikrobryllup, med maks stas i Oslos gater

Hvordan matservering hadde dere?

For både te-seremoni og feiringen i etterkant bestilte vi mat. Det var en god miks med sushi fra Mr. Fish, asiatisk fra Monsun og cheeseburgere fra McDonalds levert av Foodora. Thiens første jobb som 16-åring var å flippe burgere, så da var det ekstra hyggelig og nesten symbolsk for oss å servere dette. 

Hadde dere servitører eller personale?

Dette er en privat takterrasse og vi hadde ingen personal eller service. 

Jeg er mest glad for at det ble så spontant. Grunnet restriksjonene var det mye som var utenfor vår kontroll, og da var det heller ikke så mye å bekymre seg over.

ALEXANDRA HOANG

Hadde dere bryllupskake?

Ja! En treetasjes bryllupskake fra Sebastien Bruno.
Se bryllupskaken her:

Se dette innlegget på Instagram

Ble bryllupet slik dere hadde sett det for dere? 

Da vi skulle gifte oss i utlandet var planen alltid at vi skulle gifte oss på rådhuset for å ha papirene i orden. Vi skal ha en real feiring senere, og det gleder jeg meg masse til!

Og er det evt noe dere ville gjort annerledes?

Vi ville fraktet kaken i separate deler og ikke ferdig montert. 

Hva er dere mest glad for i etterkant at dere la mye vekt på?

Jeg er mest glad for at det ble så spontant. Grunnet restriksjonene var det mye som var utenfor vår kontroll, og da var det heller ikke så mye å bekymre seg over. Vi gjorde det beste ut av situasjonen, og med lite forventninger som utgangspunkt var det den perfekte oppskriften på en perfekt feiring.

Vi hadde virkelig ikke hatt det så hyggelig uten all kjærligheten fra våre nærmeste! 

Alexandra hoang

Hvordan fant du brudekjolen?

Jeg bestilte mange forskjellige brudekjoler, og klarte faktisk ikke å bestemme meg for hvilken stil jeg skulle gå for. Ettersom vielsen var på rådhuset, ønsket jeg enten å gå for en kort, moderne variant eller en elegant, fotsid kjole. Jeg endte opp med å gå i akkurat det jeg ville – og da ble det naturligvis fire forskjellige antrekk. 

Jeg endte opp med å gå i akkurat det jeg ville – og da ble det naturligvis fire forskjellige antrekk. 

ALEXANDRA HOANG

Ga dere hverandre morgengave?

Nei, det får bli til hovedfeiringen! 

Har dere vært på bryllupsreise?

Nei, det har vi ikke hatt. Vi tenkte å dra på en lengre tur rundt Asia til vinteren, men stresser ikke med dette grunnet restriksjonene.

Les også: Morgengaver som treffer blink – til ham og henne

Så til slutt – når og hvordan blir den store feiringen?

Vi har ikke satt dato for dette enda. Det blir et kirkebryllup med middagsfest for våre nærmeste.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: