De beste destinasjonene i Europa for et likekjønnet bryllup

Drømmer dere om å gifte dere i utlandet? Her deler ekspertene sine største favoritter blant bryllupsdestinasjoner i Europa, perfekte for et likekjønnet bryllup.

Tekst: Redaksjonen Foto: Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Bølgesus, rosa-oransje solnedganger, kokosnøtter og eksotiske omgivelser. Flere og flere brudepar inviterer sine gjester til sin drømmedestinasjon, og i Ditt Bryllup har vi fått flere spørsmål om ulike destinasjoner, hvor et av spørsmålene fanget vår oppmerksomhet: «Har dere noen tips til de mest LGBTQ+ vennlige destinasjonene for likekjønnede par å gifte seg?»

Vi tok en prat med bryllupsplanleggerne Ann Kristin Nissen og Cecilie Madland Lyngnes for å svare på spørsmålet, og her deler de sine favorittbyer i Europa.

(Vurderer dere en annen verdensdel enn Europa, ta gjerne en titt på denne artikkelen på Forbes.)

Flere og flere land aksepterer nå likekjønnet ekteskap, og det er jammen meg på tide!

Ann Kristin Nissen, bryllupsplanlegger hos Brudepikene i Drammen

Hun forteller at man kan gifte seg på en norsk ambassade i forskjellige land i Europa:

  • Brussel
  • Budapest
  • København
  • Madrid
  • Paris
  • Roma
  • Berlin
  • den Haag
  • Lisboa

– Alle disse byene passer perfekt, men ambassadene i Roma, København og Paris er nok de mest populære – så vær tidlig ute med bestilling, forteller Ann Kristin Nissen.

Når man gifter seg i en norsk ambassade må man forholde seg til bestemte dager og tider, og det kan være begrensninger på hvor mange gjester man kan ha med seg.

ann kristin nissen om likekjønnet bryllup
Ann Kristin Nissen

Roma er storfavoritten

– Jeg får aldri nok av Roma. Jeg kan reise dit igjen og igjen og stadig gjenoppdage byen. God mat og drikke, gode temperaturer, herlige mennesker og alltid noe spennende å se på.

– Hvis man ikke vil reise så langt, så synes jeg at storbybryllup i København er utrolig fint! Det er enkelt å nå for gjestene, og en utrolig kul by som har mye å by på.

Nissen har flere gode tips til romantiske destinasjoner for et likekjønnet bryllup i Europa

– Paris blir heller aldri feil. Det er en av de mest romantiske byene i Europa, og masse man kan se og gjøre der.

Hvis dere vil ha litt mer fleksibilitet forteller hun at Malta eller Kroatia er to gode alternativer

– På disse destinasjonene kan man også kombinere bryllup og badeferie!

– For de brudeparene som velger å gifter seg hjemme først, åpner det seg flere muligheter. Symbolske seremonier kan arrangeres nesten hvor som helst, og når som helst, og da har man plutselig alle slags muligheter for sine føtter.

Man kan gifte seg de fleste dager, og vielsen kan for eksempel skje på en takterrasse, nede ved sjøen, landlig i historiske omgivelser, på en vingård og lignende.

Ann Kristin Nissen

Sitges er kjent som Europas homohovedstad #1

Hun forteller at de jobber mye med brylluper i Barcelona og Sitges-området i Spania.

– Sitges er kjent som Europas homohovedstad # 1. Og en fargerik en sådan, fortsetter hun.

– I Sitges føler alle seg velkommen og vel. Det gjelder også når det kommer til kropp og utseende – byen generelt er veldig varm og kjærlig.

Kjærligheten er noe som alltid skal feires, enten det er han og henne, hun og hun eller han og han.

cecilie madland lyngnes
Cecilie Madland Lyngnes, bryllupsplanlegger i 4 Seasons Weddings

– Spania er stort sett veldig akseptable når det kommer til homofile, men her som i alle andre land finnes det områder og steder som er mer trangsynt.

Det opplever de imidlertid veldig lite av.

sitges

Sitges: Det spanske området er perfekt for et romantisk bryllup! Foto: Getty Images

Å gifte seg handler om kjærlighet, familie og tilhørighet.

Cecilie Madland Lyngnes

– Man har funnet sitt «hjem» og sin fremtid. Man har funnet sin sjelevenn og ønsker å dele denne kjærligheten og gleden med venner og familie.

– Hvis vi skal råde noen til å styre unna steder, så vil vi vel heller fortelle om steder vi vet er nydelige for et likekjønnet bryllup, og heller be dem å gjøre research på et området de ser for seg om de usikre. Per i dag jobber vi ikke med, og ville aldri jobbet med steder som hadde et problem med likekjønnede ekteskap eller kjærlighet. Kjærlighet kommer i alle former og fasonger og vi vil alltid feire den.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: