Dekorasjonstips fra en italiensk bryllupsplanlegger

italiensk bryllupsplanlegger

Vi har huket tak i Valentina Lindi. Hun er italiensk bryllupsplanlegger og har stått for både planleggingen og dekorasjonen i mange vakre bryllup i Italia, men også her til lands. Få hennes beste tips til hvordan dere bør dekorere lokalet, bordet og generelt jobbe dere frem til den perfekte stilen for akkurat deres drømmedag.

Tekst: Redaksjonen Foto: Serafin Castillo
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Valentina Lindi er fra Toscana, Italia, men bor for tiden i Oslo. Det hele startet med at hun selv organiserte drømmebryllupet for både seg selv og mannen sin for noen år tilbake.

– På det tidspunktet skjønte jeg ikke hvor komplekst og krevende det var å planlegge et bryllup. Men jeg nøt det, spesielt da resultatet overgikk alle våre forventninger, forteller Valentina.

– Vi hadde gjester som kom fra hele verden, og den dag i dag prater de om bryllupet. Hvordan minnene forble hos dem i tiden etterpå, og nå spesielt etter et år med lockdown!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

– På en eller annen måte utløste det noe inni meg. Jeg bestemte meg for å bruke den samme motivasjonen til å hjelpe andre med dekorasjonstips og med selve organiseringen av bryllup. Den dagen, ble den italienske bryllupsplanleggeren LaLindi født, understreker Valentina.

Hovedfokuset hennes er ikke bare destinasjonsbryllup, men også alle aktiviteter og arrangementer rundt det: Fra middag på vingården, en romantisk piknik i lavendelåkeren, til en Vespa-tur til den lokale landsbygda, matlagingskurs, yoga på en fjelltopp for å nevne noe.

– Jeg organiserer rett og slett skreddersydde arrangementer og opplevelser. Brudepar kan velge om jeg skal delta og organisere hele arrangementet fra valg av sted, design og styling, eller kun være med på en del av det.

Etter korona-situasjonen har hun også utvidet virksomheten til å gjelde bryllup i Norge.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Den dagen, ble den italienske bryllupsplanleggeren LaLindi født.

Valentina Lindi

Som en bryllupsplanlegger: Hvordan går du frem for å dekorere et bryllup?

Jeg starter med å utvikle et «mood board». Dette blir som en første bryllupsskisse og er noe jeg lager basert på en magefølelse jeg får etter å ha møtt og blitt kjent med paret. Det kan være alt fra brudekjolen til bruden, noe på stedet, et spesifikt tema, eller bare noe jeg plukker opp mens jeg lytter til parets beskrivelse av bryllupet.

Mood board er viktig å ha på plass før jeg kan begynne å visualisere fargene og formene til den endelige begivenheten.

vakkert bryllup i Italia

LYSENDE RAMMER: Lys er en effektiv måte å sette stemning på og et must for Valentina. Foto: Andrea Tappo.

Så først og fremst er det å bli kjent med paret, deres smak og personlighet utgangspunktet. Dette vil videre påvirke den generell stilen på bryllupet. I tillegg strukturerer jeg dekorasjonen basert på disse fire søylene:

Lokasjonen spiller en viktig rolle. Det er godt å alltid ha konteksten i tankene for å velge riktig dekorasjon. Det er viktig å respektere og forbedre lokalet for å gjøre det enda vakrere.

Videre velger jeg planter, blomster og frukt med respekt for naturen og årstidene. Og deretter belysning! For meg er det et must, jeg elsker belysning og det er noe som bidrar til å skape spesielle atmosfærer!

Og til sist: Go crazy! Man må alltid ha noen momenter av noe gøyalt, utenfor boksen og lekent.

Mood board er viktig å ha på plass før jeg kan begynne å visualisere fargene og formene til den endelige begivenheten.

Valentina Lindi
italiensk bryllupsplanlegger

LA BELLA ITALIA: Når du er italiensk bryllupsplanlegger er dette en del av jobben. Sukk! Foto: Valentina Lindi

Hvilke tips ville du gitt til dem som skal dekorere bryllupet sitt selv – hvor starter man og hva bør man prioritere?

La gjerne ideene dine flyte! Forhåpentligvis er vi i en tid hvor, nesten, alt er mulig. Jeg elsker å trekke ut parets kreativitet og egen smak for å gjøre dagens deres spesiell og minneverdig.

Hvis lokasjonen for bryllupet allerede er vakker, bør du prioritere belysning og lys som vil gi en magisk atmosfære og holde blomstene til det minimale.

Hvis lokalet er mer standard enn det du ønsker, kan dere fange oppmerksomheten til gjestene med litt mer imponerende blomsterdekorasjon, farger og unikt servise fremfor standard hvite tallerkener.

Finn deretter noen som du stoler på og som du tror kan komme med gode tips og inspirasjon. Velg gode forhandlere du liker stilen til. Slik kan du også bruke dem som sparringspartner, som til valg av blomsteroppsetninger for eksempel.

Hva er ditt beste tips for å skape magisk stemning på bryllupsbordet?

Lys, lys og mer lys! I tillegg er det viktig å følge en fargepalett, slik at det hele oppleves harmonisk.

Husk også å ta høyde for sesongen og klimaet. Det vil påvirke alt fra maten, blomstene og lokasjonen. Og tenk også på gjestene dine. Dere vil kanskje overraske dem, men samtidig få dem til å føle seg komfortable.

italiensk bryllupsplanlegger

TAKHØYDE: La kvelden få ett tusen stjerner uansett vær med et vakkert lystak! Foto: Serafin Castillo

Lys, lys og mer lys!

Valentina Lindi

Hva vil du si er trikset for å forvandle en gård eller et hus til «Casa in Italia»?

Takk for spørsmålet!

Etter min mening vil jeg ikke oppfordre noen til å simulere et norsk bryllup som om det var i Italia. Norge er et vakkert land, og som jeg nevnte, er sesong og klima alfa omega. Utnytt det potensialet stedet har naturlig fremfor å ilegge det noe annet.

Jeg vil for eksempel ikke velge et Amalfi-tema fullt av sitroner og middelhavsblått og med pynt hvis du skal gifte deg i Trondheim hvor det er 10 grader ute. Dette kan du heller gjøre til en jobbfest eller en bursdagsmiddag. Men i et bryllup ville jeg gått for noe mer knyttet til landskapet og historien til dere som par.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Når det er sagt, er det er åpenbart mange ideer, stiler og til og med mat som kan introduseres under arrangementet for å sette en «italiensk» vibbe. Eksempelvis er lange, grønne løpere på bordet eller en italiensk isbil typisk italiensk og noe som uavhengig av lokasjon garantert vil bidra til å skape en magisk atmosfære.

Husk alltid at hvis du bestemmer deg for å gifte deg i utlandet, som i Italia, handler det ikke bare om en dag. Et destinasjonsbryllup er hele opplevelsen – fra å ta flyturen med vennene dine, pizzafesten kvelden før til den avslappende stunden ved bassenget på ettermiddagen. Dette vil følge deg resten av livet!

Bryllup i Italia

HELE PAKKA: Med utenlandsbryllup får dere hele reisen – fra avreise til vakre solnedganger. Foto: Kristine Hellemo

Etter min mening vil jeg ikke oppfordre noen til å simulere et norsk bryllup som om det var i Italia.

Valentina Lindi

Hvilke trender tror du kommer til å gjelde for bryllupsdekorasjon i 2022?

La oss begynne med å si at jeg er en motstander mot såkalte «paletttrender». De fungerer bare ikke fordi de ikke vil passe inn overalt eller stilmessig til dere som par.

Det er derimot veldig viktig å studere lokasjonen og fargene på stedet. For eksempel er lyset varmere i Toscana enn ved innsjøene nord i Italia. Det er derfor umulig å bruke de samme fargene på dekorasjonen her. Tenk heller at fargene skal fremheve landskapets naturlige nyanser, fremfor å ha de som en kontekst fordi de er trendy.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Noe vi garantert vil se mye av neste år er det vi på italiensk kaller “bouquet a incrocio”. Det er en nydelig og helt tilfeldig sammensatt brudebukett, som tar form som et hjerte. Che romantica!

I tillegg tror jeg vintage-møbler vil gjøre en entré i flere bryllup. Det gir automatisk en varm og lun atmosfære.

trender for bryllup 2022

TRENDING: Den italienske bryllupsplanleggeren spår at vintage-møbler vil være sentrale elementer i bryllup fremover. Foto: Margherita Calati

Under pandemien oppdaget også folk nye måter å gifte seg på. En enkel seremoni i rådhuset eller en fest i bakgården er nok noe som er kommet for å bli.

Samtidig vil vi se det motsatte. For nå som vi vender tilbake til normalen er det mange som ønsker å ha en stor fest med venner. Her ønsker vi en avslappet og personlig atmosfære, fremfor de typiske formelle bryllupene.

For nå som vi vender tilbake til normalen er det mange som ønsker å ha en stor fest med venner.

Valentina Lindi

Så helt til sist – hva gleder du deg til det kommende året?

Det jeg virkelig gleder meg til er et år uten korona hvor alt er tilbake til normalen. Men jeg vet at det vil ta tid, og ikke nødvendigvis skje allerede i 2022. Uansett, det er lov å drømme!

For neste år håper jeg at jeg kan gjennomføre alle bryllupene mine uten noen utsettelser. Jeg er helt fullbooket i 2022 og mottar også mange henvendelser for 2023.

Folk føler virkelig behovet for å feire på en spesiell måte nå, og jeg håper inderlig at jeg vil ha muligheten til å designe og planlegge alle bryllupene som står på agendaen. De ser alle helt fantastiske ut, og jeg kan ikke vente med å dele dem med dere!

For mer italia-inspo sjekk ut @lalindi og tagg oss gjerne med @dittbryllup dersom dere planlegger noe spennende <3

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: