Den perfekte galleriveggen: 7 tips som sørger for et vakkert resultat

Vil du vite en hemmelighet?

Det er skrevet mye om hvordan du kan lage den perfekte galleriveggen, men (trommevirvler..) det finnes ikke noe som heter "den perfekte galleriveggen".

Det er kun generelle retningslinjer du kan følge som vil hjelpe deg med prosessen - og som vil sørge for at resultatet blir vakkert, men lek deg gjerne rundt "reglene".

Her er 7 nyttige tips til hvordan du kan lage en gallerivegg.

Tekst: Linn-Eva Sørlie Foto: Jenn via HauteOffTheRack.com
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Den perfekte galleriveggen?

For mange er veggen laget av Jenn bak nettsiden Haute Off The Rack – til stor inspirasjon. På sin blogg tipser hun om å bruke Framebridge sitt verktøy på nett, for å bedre kunne visualisere hvordan veggen blir.

Du finner henne på Pinterest også – fullspekket med deilig interiør-inspirasjon!

Det som betyr noe er at du elsker det som er på veggene dine – og forhåpentligvis elsker du bildene fra bryllupet – så miks gjerne bryllupsbilder med annen kunst og familiebilder, og skap en gallerivegg som føles sammenhengende og fungerer godt med resten av rommet.

Det finnes kanskje ikke en bedre måte å gjøre hjemmet mer personlig som nygifte enn å fylle veggene med vakre minner fra livets  fineste dag.

Dette trenger du

  • Målebånd
  • Vater
  • Blyant
  • Bildeopphengere (spiker, skruer, klebrig veggoppheng)
  • Hammer

Foto: Haute Off The Rack

Slik lager du «den perfekte galleriveggen» med et vakkert resultat

1. Planlegg layout
Før du begynner å feste rammene til veggen, klipp ut riktig rammestørrelse fra papp og kartlegg layouten av galleriveggen. Dette gir deg sjansen til å leke deg med ulike oppsett og se hva som fungerer best på veggen og i rommet.

2. Mix og match
Ikke vær redd for å mixe og matche ulike rammer, størrelser og stiler. Dette kan bidra til et interessant visuelt uttrykk, og gjør at galleriveggen din føles mer dynamisk.

3. Legg til personlighet
Inkluder personlige bilder og gjenstander som f.eks. bryllupsbilder, pressede og tørkede blomster fra brudebuketten, kunst laget av venner eller familiemedlemmer, eller andre ting med sentimental verdi for å gi galleriveggen mer personlighet og mening.

4. Velg en fargepalett
Velg gjerne en fargepalett som harmonerer med rommet – og hold deg til den. Dette vil bidra til at veggen føles helhetlig og gjennomført.

5. Heng i rett høyde
Midtpunktet av galleriveggen bør være ved øyehøyde. Normalt sett anbefales det å ha midtpunktet fra ca. 120 – 130 cm. fra gulvet.

6. Bruk et vater
Sørg for at bildene henger rett. Dette forhindrer at galleriveggen ser rotete og skjev ut.

7. Ikke vær redd for tomt rom
Tillat deg å ha litt pusterom mellom rammene og til kantene på veggen. Dette gir galleriveggen naturlige pauser som forhindrer at veggen føles «stappfull».

Lykke til! ♥

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: