Derfor velger stadig flere giftering med diamanter

diamantring

Det er lenge siden giftering kun var synonymt med en ring i gult gull. Nå ønsker flere seg en giftering med diamant, men hvilken bør du velge? Og er den kun forbeholdt bruden - eller kan også brudgommen velge seg en ring som glitrer? Ekspertene viser vei.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Hovedbilde Canva og ringer fra David Andersen

Det er ikke gull alt som glimrer. Drømmer du om en ring litt utenom det vanlige, kan en giftering med diamant være noe for deg. For alt er lov!

Men skal du velge en ring med én diamant eller flere? I gull eller sølv? Og hva bør du tenke på før du bestemmer deg?

Det kan virke som at flere Hollywood-stjerner og kjendiser velger å faktisk kun gå med forlovelsesringen sin, som Beyoncé og Hailey Bieber. Ikke så rart kanskje – ofte har jo ringen en enorm diamant eller annen edelsten på seg – gjerne flere.

giftering med diamant

BLING BLING: Hailey Bieber fikk en enorm solitaire diamantring av Justin Bieber da de forlovet seg, og legger hyppig ut bilder av den på sosiale medier. Foto: Instagram/@haileybieber

– Er med på å gi ringen et særpreg

– Stadig flere ønsker seg en giftering med diamant, eller det lille ekstra! Tradisjonelt har det klassiske valget falt på to like ringer, men dette er i ferd med å snu. Vi ser i stor grad at par ønsker seg ringer med mer personlig preg, forteller Gullfunn.

Giftering med diamant

– Det er som regel bruden som ønsker at forlovelsesringen og gifteringen skal stå i stil med hverandre og dermed faller ofte valget på giftering med diamant. Stenene kan symbolisere år, antall barn eller andre viktige hendelser i livet. Det er med på å gi ringen et særpreg, sammen med graveringen.

Gullsmeden påpeker også en ganske essensiell ting;

– Giftering med diamant skinner også vakkert på hånden, og hvem ønsker seg vel ikke det?

Hvor vanlig er det å velge giftering med diamant?

– Det er nok fortsatt klassiske gifteringer i gull som er mest vanlig når det kommer til valget av gifteringer, men vi ser at flere og flere velger å gå for giftering med diamant, da spesielt bruden, forteller Gullfunn.

– Vi vil si at gifteringer med diamanter passer like godt til begge kjønn, og våre ringer er kjønnsnøytrale.

Hos dem er det særlig to typer ringer med diamant som det går mye av på nett; En romantisk med hjerte og en mer klassisk ring som egner seg for setting av diamanter senere.

Hva er lurt å tenke på når du skal velge giftering med diamant?

– Hvis du velger en giftering med diamant, er det viktig å ta hensyn til dine aktiviteter, og unngå å bruke diamantringen i situasjoner hvor de kan utsettes for støt, tipser Gullfunn.

– Ta de helst av når du trener, bader eller gjør hus- og hagearbeid. Dette slipper man ofte å tenke på ved en gullring uten stener.

– Klørne på diamantringene anbefaler vi at du sjekker cirka én gang i året, eller med jevne mellomrom siden man bruker ringen hver dag.

– Internasjonal trend som er kommet mer og mer til Norge

– Det er en trend nå at flere og flere damer ønsker diamanter i gifteringen sin, sier Anne Skjefstad, produktdirektør i Thune.

– Tidligere var det mer vanlig med en enkel tradisjon gullring, men nå er det mer vanlig at man nødvendigvis ikke trenger like ringer for paret, og at damene da ønsker diamanter.

Hun trekker frem deres klassiske modell Eternity by Thune som en veldig populær ring for bruden.

– Ringen står godt alene eller ved siden av en eventuell forlovelsesring. Dette er en internasjonal trend som er kommet mer og mer til Norge.

– Det er som oftest bruden som ønsker diamanter i sin ring, men det hender vi også fatter diamanter enten utvendig eller innvending til brudgommen.

Hva kan være lurt å tenke på før man går for en giftering med diamant?

– Ringen skal gjerne sitte på hele livet. Her er det viktig at man tenker litt gjennom livstil og hvor utsatt sten og fatning er i forhold til daglig gjøremål. Dette kan man få god veiledning på hos oss i butikk.

Når det gjelder spørsmålet om man skal velge én diamant eller flere, er det ingen regler for dette – og helt opp til hva den enkelte ønsker, ifølge Skjefstad.

– Noen ønsker en større sten fattet inn i ringen, mens andre ønsker flere fattet i en rekke.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: