Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Dette bør du tenke på når du skal velge brudesko

Brudesko i rødt med strass på
Brudesko i rødt med strass på

Det å velge riktige sko er nesten like viktig som valg av brudekjole. Men hvordan i all verden går man frem? Her er en guide om hva du bør huske på når du skal velge brudesko.
Tekst: Caroline Vistung Foto: Anne Margrethe 

Det å ha gode og komfortable brudesko er alfa omega på den store dagen. Dette blir skoene skal du gå med en hel dag, fra å gå nedover kirkegulvet, bli fotografert og ikke minst danse i!

Derfor er det lurt å ikke kun se etter det estetiske til skoene du velger på bryllupsdagen din, men også tenke komfort.

Her følger seks gode tips du bør tenke på når du skal se etter brudesko!

1. Si «Ja» til det komfortable

Du leter kanskje i lang tid etter de perfekte brudeskoene – men husk at en god porsjon av denne tiden bør være etter å finne noen som er behagelige å gå med. Marit Kaper jobber i brudebutikken Diin Brud og Selskap og hun forteller oss at det aller viktigste med en brudesko er at den er komfortabel.

– Ikke velg for høye heler, men velg noen brudesko du kan gå i en hel dag uten noen problem, understreker hun.

Falt pladask: Det trenger ikke gå på bekostning av stil å velge flatt! Sko fra Cult Gaia via Net-a-porter.com.

2. Dobbelt opp!


Hurra, endelig en anledning det faktisk er lov å unne seg to par sko til! På bryllupsdagen er det nemlig helt innafor å gå for to par brudesko, forteller Marit Kaper.

– Du kan ha et par til kirken, og et par brudesko som du har til selve festen. Men husk at skoene bør ha like høy hel! Dette er viktig å huske på slik at de matcher med den tilpassede lengden på kjolen din, forklarer Marit.

Vinn Vinn: Forandre stilen på brudeantrekket ditt ved å velge to sko – og få samtidig en mer behagelig dag! Rosa sko med snøring fra Magda Butrym og hvite pumps med perler fra Jimmy Choo, begge hos Mytheresa.com.

Husk å tenke på helens høyde når du velger brudesko – den må matche med brudekjolens lengde!

Marit Kaper

Les også: Slik legger du brudesminken helt selv

3. Gå inn brudeskoene


Vi vet alle hvor mye et lite gnagsår kan påvirke humøret! Og dette må jo for all del ikke skje på bryllupsdagen din!

Derfor er det lurt å gå med brudeskoene et par ganger før selve bryllupsdagen, slik at skinnet mykner og tilpasser seg nettopp din fot.

En bonuseffekt ved å gå de inn, er at du også kommer til å se fab ut når du bruker dem på bryllupsdagen – og ikke minst mestrer en dans eller to utover kvelden også.

Så keep up the good work og lat som at stua er kirkegulvet. Øvelse gjør mester!

Og du, legg ved et par gnagsårplaster i vesken, sånn for sikkerhetsskyld.

Les også: Brudekjole, hva bør man tenke på?

4. Ssssplurge!


Marit Kaper blir vår umiddelbare favoritt når hun forteller at det kan være lurt å tenke utenfor boksen av tradisjonelle sko – og kanskje til og med unne seg et luksuriøst par til den store dagen.

– Det er flere som heller investerer i litt dyrere selskapssko til bryllup, fremfor å gå for de klassiske «brudeskoene». Dette kan for eksempel være fra kjente merker som Louis Vuitton og Christian Louboutin, forteller hun.

Slik sett kan skoene enklere bli tatt i bruk til flere anledninger i etterkant av bryllupet – og sånn sett er et slikt par en bedre investering enn et par brudesko du aldri får brukt igjen!

sko til brud fra jimmy choo

Glitrende idé: Vi liker ideen om å kunne tillate seg å kjøpe et luksuspar med sko til bryllupsdagen! Foto: Gavin Allanwood /Unsplash

5. Heller for store enn for små

Det litt mindre sexy tipset – men allikevel vel så viktig! Legg til side eventuell stolthet du tar i skostørrelsen din, og gå for et par som heller har liiitt ekstra plass.

Tonje Jansson jobber som daglig leder i Christiane Brudesalong og anbefaler å kjøpe brudesko som er litt romslige. Dette er fordi man ofte hovner opp i foten i løpet av en dag, og kanskje spesielt om du planlegger et sommerbryllup, litt drikke og mye aktiviteter!

Tonje anbefaler også å ha to par brudesko på bryllupsdagen, og legger spesielt vekt på at skoene bør være svært komfortable og behagelige, så note to self, jenter!

6. Askepott-effekten


Helt til slutt er det viktig å huske på at bryllupsdagen er din store dag. Det er du som er bruden og det er viktig å velge noen sko som får deg til å føle deg som en prinsesse!

Det er jo ikke akkurat noen hemmelighet at det er noe spesielt med oss jenter og sko. Bruk litt god tid på å ta avgjørelsen, for når du først finner den perfekte brudeskoen og trer den på – så er det magi 🙂

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...