Bli med på bryllup i den unike naturen i Lofoten

Lofotens vakre natur

Tenk å ha bryllup i den fantastiske naturen i Lofoten blant unike, majestetiske fjell! Med krystallblått hav som bordkavaler, og hvite strender som bakteppe for brudevalsen, giftet Kristin og Hallvard seg i Lofoten. Bli med på deres magiske brylluspfest.

Tekst: Katrine Kjølseth Brattli Foto: Dagmara Wojtanowicz
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Å ha et bryllup i den unike naturen i Lofoten skaper i seg selv en unik, fantastisk ramme rundt den fineste dagen i livet. Det er det perfekte stedet for å feire kjærligheten sammen med venner og familie. Atmosfæren, naturen og havlukten inviterer til en rustikk, avslappet og nedpå stemning.

Både Kristin og Hallvard er opprinnelig fra Norges vakreste øyrike. Selv om de nå bor i hovedstaden, har de Lofoten i hjertet, og det var naturlig at bryllupet skulle holdes akkurat der. Bryllupet kunne være en god anledning til å vise kjente og kjære det stedet de så ofte snakker om.

Selv om du ikke er en lofotværing i blodet, vil fjellene, strendene og havet ta dere imot med åpne vindkast, og ønske dere velkommen.

Dagen før dagen

– Dagen før dagen vi skulle ha et bryllup i den fantastiske naturen i Lofoten hadde vi et ønske om at alle gjestene våre skulle treffes på en uformell arena. Slik at de fikk oppleve litt mer av Lofoten og bli litt bedre kjent med hverandre, sier brudeparet.

De fleste kom langveisfra, derfor ønsket de at det skulle skje noe hele bryllupshelgen. De leide restauranten Du Verden i Svolvær, som ligger på bryggekanten, med måkeskrik og duppende fiskebåter som nær- meste nabo. Dette var med på å skape et perfekt startskudd for helgen.

En liten bli-kjent-prat, en god latter og enkel servering, var med på å lage en fin ramme og stemning for selve bryllupsdagen.

Dagen før dagen hadde vi et ønske om at alle gjestene våre skulle treffes på en uformell arena, se litt mer av Lofoten og bli litt bedre kjent med hverandre.

Brudeparet
Brudens brudebukett

BRUDEBUKETTEN: Kristin sin brudebukett besto av roser i både hvitt og rosa.

Rorbuer og lofoten sin fantastiske natur

I tillegg til en før-fest la brudeparet opp til at alle gjestene bodde på samme sted. Valget falt på Nyvågar Rorbuhotell, som er kåret til et av Norges mest romantiske hotell av Nettavisen. Et rorbuanlegg skaper et bofellesskap som gjør gjestene bedre kjent. Der kan gjestene møtes på bryggekanten, de bor tett i tett, og alle har felles agenda. Dette er igjen med på å lage en uhøytidelig stemning. Det kan rett og slett være oppskriften til at latteren og skravla sitter litt løsere rundt bryllupsmiddagen. Kristin valgte å bo på suitehotellet sammen med sine to forlovere. Der ble brudestasen og makeupen lagt, i nydelig lys.

Ja i Lofotenkatedralen

Lofotkatedralen, som ligger og dupper i havkanten like utenfor Kabel- våg sentrum, kunne virkelig sole seg i glansen denne lørdagen. Brudens mor, med god hjelp fra andre familiemedlemmer, hadde pyntet inngang og innvendig med nydelige markblomster.

Gjestene fikk utlevert program og en rosa beholder med såpebobler, som skulle brukes som glad effekt på kirketrappen etter vielsen. Vielsen ble fylt med fine ord, kjære sanger og salmer, store smil og våte øyekroker. Hurra for kjærligheten!

Luft og kjærlighet, pluss en liten matbit

En av detaljene brudeparet var mest fornøyde med, var at de hadde mottakelsen etter vielsen ute i Lofotmuseets hage. Et fantastisk bryllup i naturen i Lofoten. Da brudeparet ankom hagen, varmet sola, himmelen var klar blå, og havet skvulpet forsiktig. Der sto gjestene og tok imot med hevede glass, fylt med glade bobler.

— Det å møte gjestene i en vakker hage helt nede i vannkanten, bidro både til en autentisk og romantisk atmosfære, sier brudeparet.

Man kan leve ganske lenge på luft og kjærlighet, men det kan være lurt å ha planlagt en snackbit både til seg selv og til gjestene. Det kan gå lang tid mellom vielse og middag, og det ble derfor sørget for servering av frukt og snacks.

— Det er så viktig å delegere bort oppgaver, både i forkant og ikke minst under selve dagen, sier Kristin. Hun får nesten ikke påpekt det nok.

— Det å møte gjestene i en vakker hage helt nede i vannkanten, bidro både til en autentisk og romantisk atmosfære

Brudeparet

Dansefot og fotoboks i den vakre naturen i Lofoten

Etter at maten lå godt nedi magen, nervøse talere kunne senke skuldrene, og brudeparet hadde fått seg en real treningsøkt i form av kyssepress under og over bordkanten, var det på tide å takke for maten og strekke på beina.

— Vi er veldig fornøyd med beliggenheten av lokalet. Det ligger helt i vannkanten, og vi føler at vi virkelig fikk vist frem Lofoten slik vi ville, sier Kristin og Hallvard.

På brygga sto det klart en fotoboks med artige rekvisitter å velge i mellom. Med kamera rett plassert og koblet til en fiffig, liten skriver, var det bare for gjestene å kle seg ut og trykke på selvutløserknappen. En morsom aktivitet som skaper stemning der og da, og som blir fine minner for brudeparet, eller gjestene som tok med et bilde hjem.

Plutselig var det tid for kakespising, kaffe og avec, før bordene ble ryddet bort, og DJ-en tok plass, slik at gjestene fikk svingt seg. Utover de sene kveldstimer rykket det stadig i flere rockeføtter, og selv- utløseren i fotoboksen ble jevnlig trykket på.

Omtrent da sola var på vei til å snu, pakket brudefølget sammen i fest- lokalet, og turen gikk til rorbuene. Noen få til sine egne for å sove, andre til etterfest-rorbuen, der det ble servert nattmat og godt med drikke.

Bryllupsgjester klar for fotoboks med artige rekvisitter

Lofoten i et nøtteskall

Å ha et bryllup ute i naturen i Lofoten kan skape problemer. Været i Lofoten er ei hard nøtt å knekke. Ei fascinerende, fantastisk og spennende nøtt. Og denne helgen, i slutten av juli, var intet unntak.

— Vi reiste til Lofoten en knapp uke før vi skulle gifte oss og da var det ca. ti grader og overskyet hele uken, forteller Kristin og Hallvard. Måleren viste forvirret vårtemperaturer, og spenningen mot helgen steg. Pent-appen ble hyppig klikket inn på.

På fredag skulle sola og skyene, vinden og gradene komme til enighet, og sakte men sikkert ble dagen varmere. Som bestilt, mener brudeparet. Da de våknet på lørdag, med tusen sommerfugler i magen, varmet sola gjennom rorbuvinduene.

Bryggekanten kunne brukes som generalprøve til taler, dagens første bobler kunne inntas utendørs, og brudekjolen kunne droppe alle bekymringer om regndråper og gåsehud.

Les også

Middag ved havkanten i Lofoten

Etter bobleskål og wraps, bildetaking og mingling, trasket hele brudefølget til Nyvågar. Der ble middagen servert, med enkle, stilrene detaljer på bordene, med havlukt og utsikt til fjellene rett utenfor.

— Vi ønsket å la Lofoten gjenspeiles i menyen, hvilket ble gjort ved å velge lokale råvarer. Blant annet ble det servert kamskjell til forrett og Lofotlam til hovedrett, forteller brudeparet.

Til den deilige maten, ble det servert taler og sanger, videosnutter og bestikk-klirring i glassene. Brudeparet var stadig å se både oppå stolene og under bordet.

Et godt tips kan være å sette opp et enkelt lydanlegg, slik at alle ta- lene blir holdt med mikrofon. Da er det sikkert at til og med de på det bakerste bordet hører hva som blir sagt.

På den ene kortveggen hang det et lerret, som ble brukt i noen taler. Bilder, musikkvideoer og diverse overraskelser kan lage en fin effekt i en tale, og stemningen blir lett og ledig med litt variasjon.

Vi ønsket å la Lofoten gjenspeiles i menyen, hvilket ble gjort ved å velge lokale råvarer. Blant annet ble det servert kamskjell til forrett og Lofotlam til hovedrett

Nattmat og bobler i midnattssol

Finere avslutning på kvelden kunne det ikke bli. Aldri har vel pølse i brød smakt så bra. Rekesalaten var byttet ut med himmelmagi i det midnattsola duppet i horisonten, temperaturen var fortsatt «bare armer»-vennlig, og glassene ble hevet videre utover natten.

— Til tross for arktiske badetemperaturer fikk også de mest sporty gjestene tatt seg et nattbad fra brygga, avslutter Hallvard med et glis. Brudeparet selv holdt ut til de siste gikk og la seg. Det er utrolig hva Lofotluft og kjærlighet gjør med deg.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: