Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Drømmebryllup på Støtvig hotel i Larkollen

bryllup i larkollen
bryllup i larkollen

Bli med «behind the scenes» fra coverbryllupet vårt 2021! Cecilie og Thomas fant det perfekte stedet å feire kjærligheten. Resultatet ble et drømmebryllup på Støtvig hotell i Larkollen med alle sine nære og kjære.

Tekst: Redaksjonen Foto: Anne-Margrethe Photography

Hva slags bryllup ønsket dere?

Vi var hele veien enige om hvilke rammer vi ønsket for bryllupet, alt fra budsjettstørrelse til gjesteliste. Vi ønsket et lokale hvor de sto for mat og servering for å gjøre det enklere for oss. Jeg ønsket å ha et tredagers drømmebryllup på Støtvig hotell i Larkollen.

Thomas var ikke enig der med en gang, men etter at vi var i bryllup året før, så Thomas hvor hyggelig det var med en uformell samling kvelden før. Vi bestemt oss derfor for en tredagers bryllupsfest.

Hvordan fridde han?

Thomas fridde en tidlig morgen i London. Jeg (bruden) stresset med å gjøre meg klar for å starte dagen. Han gjorde alt mulig annet enn å gjøre seg klar, satte seg ned for å jobbe og jeg var småirritert. Typisk Thomas tenkte jeg. Men lite visste jeg at han hadde andre planer.

Da jeg tok på meg jakken for å gå ut, kom han ut i gangen med en liten boks og gikk ned på kne. Etterpå hadde Thomas fått hotellet til å ordne med favoritt-champagnen, 10 røde roser (som på blomsterspråket betyr «vil du gifte deg med meg?») og franske makroner.

En fantastisk dag! Vi gikk på shopping i London på champagne-rus og hadde senere på dagen feiring med afternoon tea på ekte engelsk vis.

VAKKERT: Brudebildene til Cecilie & Thomas ble tatt ute i skogen utenfor bryllupslokalet.
VAKKERT: Brudebildene til Cecilie & Thomas ble tatt ute i skogen utenfor bryllupslokalet, noe som førte til magiske bilder og cover på Ditt Bryllup.

Da jeg tok på meg jakken for å gå ut, kom han ut i gangen med en liten boks og gikk ned på kne. Etterpå hadde Thomas fått hotellet til å ordne med favoritt-champagnen, 10 røde roser og franske makroner.

BRUDEN

Les også: Hvordan fri til kjæresten?

Fortell om selve bryllupet

Det hele begynte med en uformell samling på fredagen. Thomas hadde leid en rib, og guttene var på båttur på dagen mens jentene koste seg på spa. På kvelden var det felles middag på naborestauranten.

På selve bryllupsdagen hadde vi hver vår suite for å ordne oss i stand med forlovere. Frokost ble servert på rommet og frisøren kom for å ordne meg og min forlover der. Det var utrolig behagelig å slippe å stresse med å reise et annet sted.

Vielsen

Vi hadde booket en kirke som var 500 meter fra hotellet slik at alle gjestene kunne gå mellom hotellet og kirken. Vi hadde en mobilfri vielse, og vi er så glad for at vi valgte det, og at alle respekterte dette. Da fikk vi sett alle gjestene i øynene, noe som var veldig fint.

Vi hadde leid en solist som sang for oss i kirken, og hadde en moderne utmarsj med en pianoballade (You are the reason av Calum Scott).

Vi hadde en mobilfri vielse, og vi er så glad for at vi valgte det, og at alle respekterte dette. Da fikk vi sett alle gjestene i øynene, noe som var veldig fint.

BRUDEPARET

Etter vielsen hadde min far ordnet en åpen veteranbil av merket T-ford som skulle kjøre oss rundt i Larkollen til fotografering og tilbake til hotellet. Vi dro for å ta bilder mens gjestene gikk tilbake til hotellet og begynte minglingen på terrassen vi hadde booket.

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge?

Vi hadde nesten 1,5 år på planlegging til et drømmebryllup på Støtvig hotell i Larkollen som vi ønsket oss. Vi satte raskt i gang etter frieriet da vi ønsket å gifte oss sommeren 2020. Vi fikk booket lokale og kirke i februar året i forkant. Det viktigste var å finne et lokale og sette en dato. Når de viktige tingene var booket tok det lang tid før jeg begynte med selve detaljene.

Jeg bestilte mye på Etsy.com, men siden jeg begynte å kjøpe inn før detaljene hadde blitt spikret, ble det noen feilkjøp kan man si. Jeg burde nok ha planlagt innkjøpene litt bedre!

Bryllupsfesten

Etter litt bilder dro vi tilbake for å spise bryllupskaken. Solisten vi hadde leid spilte mens gjestene koste seg med bryllupskake, kanapeer og champagne. Etter hvert satte vi oss til bords og det ble servert tre retter med fisk- og skalldyrsuppe til forrett, andebryst til hovedrett og pannacotta til dessert.

I stedet for å ha den «vanlige» klirringen i glasset eller tramping i gulvet for å få brudeparet til å kysse, hadde vi et ønske om at gjestene i stedet sang en strofe fra en kjærlighetslåt. Dette ble en kjempesuksess, og det ble konkurranse mellom bordene om å synge flest låter.

KLIRR!: Under middagen var det en morsom og lett stemning med en skolelek som alle i lokalet var kjent med.
KLIRR!: La deg inspirere av brudeparets gøyale valg av middagsunderholdning. Garantert suksess!

Dette var med på å sette en morsom og lett stemning på middagen, og vi måtte opp å kysse flere ganger!

Middagen ble avsluttet med «skoleken» som to venninner av meg arrangerte og det ble mye latter og uenigheter mellom brudeparet.

Vi åpnet festen med en brudesalsa til sangen «Despacito» som vi hadde lært oss fra et Youtube-kurs, deretter satte vi over til bandet som spilte til festens slutt. Det ble en god miks av gamle allsangsklassikere og det var mye dans og sang. Vi fikk servert små hamburgere med søtpotetfries til nattmat som var en stor suksess.

Festen ble avsluttet med nachspiel og nattbad til langt på morgenkvisten.

I stedet for å ha den «vanlige» klirringen i glasset eller tramping i gulvet for å få brudeparet til å kysse, hadde vi et ønske om at gjestene i stedet sang en strofe fra en kjærlighetslåt.

BRUDEPARET

Les også: Bryllupsfest i fotsporene til Meghan Markle

Hvor hentet dere inspirasjon fra?

Pinterest og Instagram! Jeg hadde allerede før Thomas fridde et ferdig Pinterest-album med inspirasjon til hva jeg ville ha i et drømmebryllup på Støtvig hotell i Larkollen. Så man kan si at jeg hadde drømt om denne dagen lenge!

Hvor mange gjester hadde dere?

Vi hadde 51 gjester.

ENDELIG GIFT: Brudeparet omringet av gjestene sine mens de går ut av kirken som mann og kone.
ENDELIG GIFT: Jubelbrøl hører med når the deal is sealed!

Var dere noen gang uenig under planleggingen?

Ja, det var vi, men aldri så uenige at det ble krangling. Vi hadde hver våre ansvarsområder, Thomas hadde underholdningen og jeg sto for alt det viesuelle som dekor og pynt. Samtidig var vi flinke til å involvere hverandre på valgene som ble tatt.

Vår største uenighet var egentlig rundt hvor vi skulle på bryllupsreise. Thomas mente det ble alt for dyrt med Maldivene, men når jeg fikk lagt frem priseksempel med sammenligning mot andre alternativer var det ikke så ille allikevel.

Hva gjorde dere for å sette særpreg på bryllupet?

Vi prøvde å kombinere DIY med kjøpte ting. Spesielt fornøyd ble jeg med bordkortene og menyene som jeg satte sammen ved hjelp av et silkebånd med gjestens navn på, og som jeg festet sammen med et vokssegl med våre initialer.

Vi hadde også små detaljer som en kurv med tøfler til slitne bein etter festen, og goodiebag med litt godsaker til både festen og dagen derpå. At vi valgte å servere bryllupskaken til minglingen før middagen, var også med på å sette et lite særpreg på dagen. Og at bryllupsvalsen ble byttet ut med en bryllupssalsa passet også oss veldig bra.

Det er ikke typisk oss med en standard vals, vi måtte gjøre noe mer gøy, og da ble det en salsadans i stedet.

Spesielt fornøyd ble jeg med bordkortene og menyene som jeg satte sammen ved hjelp av et silkebånd med gjestens navn på, og som jeg festet sammen med et vokssegl med våre initialer.

BRUDEN

Ble bryllupet slik dere hadde sett for dere?

Ja! Det var noen tøffe uker i forkant med hele korona-situasjonen. Fra Norge stengte ned i mars var jeg sikker på at alt skulle være i orden til bryllupet i juni, men jeg begynte å føle at bryllupet hang i en tynn tråd mot slutten av april og vi måtte snart ta en endelig beslutning.

Heldigvis begynte signalene om å åpne opp Norge å komme i mai, og vi valgte å gjennomføre. Alle gjestene våre var veldig støttende og positive og ønsket veldig at vi fikk gjennomført. Nå i ettertid tenker vi at vårt drømmebryllup på Støtvig hotell i Larkollen ikke kunne blitt noe bedre.

MORSOM DETALJ: Denne iskrem bilen var en kul detalj hvor gjestene kunne hente seg is.
MORSOM DETALJ: En liten bit Italia midt i Larkollen med innleid isbil.

Hva er der mest glad for i etterkant at dere la vekt på?

At vi valgte å ha et drømmebryllup på Støtvig hotell i Larkollen. De ordnet med alt! Vi er også veldig fornøyd med at vi hadde en uformell samling på fredagen. Vi fikk virkelig kost oss hele helgen.

Og kanskje det viktigste – at vi valgte å ha en mobilfri vielse! Ikke bare blir det finere bilder fra kirken, men det var også så mye mer hyggelig å se gjestene i øynene og ikke inn i et mobilkamera.

Hva var det beste øyeblikket i løpet av dagen?

Øyeblikket når kirkedørene ble åpnet og vi fikk se hverandre for første gangen. Ellers vil jeg også nevne de fantastiske talene som ble holdt for oss!

Er det noe dere ville gjort annerledes?

Nei, ikke egentlig, men jeg skulle ønske at vi tok flere bilder med gjestene. I stedet for å bare ta bilder av oss.

Sprett champagnen!
SPRETT CHAMPAGNEN: Brudeparet feirer sammen med sine forlovere, endelig gift!

Deres beste tips til kommende brudepar?

Deleger bort alt av jobb på selve dagen og gjerne dagen før. Disse dagene skal bare nytes. Minimer kilder til stress! Det er så mange smådetaljer man kanskje ikke har tenkt på, som å sette på en Spotify-liste når band/DJ har pause. Hvem tar med pynten fra kriken?

Sett opp et budsjett ut ifra en prioriteringsliste. Er det maten som er viktigst, underholdningen eller blomstene? Nedprioriter det du ikke synes er viktig. Vi valgte å ikke prioritere trykksaker og blomster i kirken.

Hvordan fant du brudekjolen?

Jeg fant kjolen hos Kristins Brudesalong i Oslo. Jeg hadde flere runder med prøving og fant mange fine kjoler, men ingen som hadde det lille ekstra. Jeg hadde sett meg ut en kjole fra Kristins på Instragram før prøvingen.

Den var egentlig litt over budsjettet, men venninnene mine mente jeg måtte prøve den og sa de ville spleise på mellomlegget. Og med engang jeg kom ut av prøverommet var det helt klart at dette var drømmekjolen! Heldigvis fikk jeg kjøpe prøvekjolen til en litt lavere sum som gjorde at den kom innenfor budsjettet.

Den var egentlig litt over budsjettet, men venninnene mine mente jeg måtte prøve den og sa de ville spleise på mellomlegget.

BRUDEN

Ga dere hverandre morgengave?

Nei. Vi ønsker heller å bruke penger på opplevelser. Derfor brukte vi hele budsjettet på selve bryllupet i stedet for å sette av til morgengaver.

Hvor var dere på bryllupsreise?

Vi skulle reist til Maldivene, men på grunn av Covid-19 ble det en mini-bryllupsreise til Lofoten i stedet.

Vakkert brudepar!

Bryllupslisten

Kjole, sko og smykker
Kjole fra Essense of Australia, kjøpt hos Kristins Brudesalong i Oslo

Sko fra Jimmy Choo

Perleøredobb med diamant fra Thune

Brudgommens antrekk
Blå smoking med sorte detaljer fra Cavaliere

Ringer
Thune

Hår & makeup
Cesilie Pettersen fra Unik Frisør og Styling

Forloverantrekk
Brudens forlover: Mintgrønn kjole fra Nuum

Brudegomens forlovere: sort smoking

DETALILS

Bryllupet

Invitasjoner og trykksaker
Kjøpte ferdige invitasjoner fra Etsy

For andre trykksaker kjøpte jeg maler på Etsy
og printet selv ut på jobben

Vielseslokale
Larkollen Kirke

Festlokale
Støtvig Hotel

Kake
Gulrotkake med pasjonsfruktmousse fra Støtvig Hotel

Blomster
Eucalyptus blomster i Sarpsborg

Vielsesmusikk
Inngang «Canon in D», utgang «You are the reason» (pianoinstrumental), soloinnslag fra Joar Balstad

Pynt og stæsj
Leide rosa tøyservietter, rosalilla vannglass og gullbestikk fra Tabletales

Lysestaker og blomstervaser fra floristen – Eucalyptus blomster

Pssst…

Ser bryllupet kjent ut? Ja, det var nemlig på cover av Ditt Bryllup 2021!
Utgaven kan du kjøpe her.

Les også: Bryllup på Vestlandet

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...