Et utradisjonelt bryllup midt i skogen

Ingvild og Joel ville ha et utradisjonelt bryllup og valgte skogen i Stavanger som rammen for selve bryllupet. Få brudeparets tips til planlegging av et bryllup ute i naturen - og ikke minst til hvordan skape et særpreg på bryllupet fra start til slutt!

Tekst: Redaksjonen Foto: Anja Helvig
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Hvordan møttes dere?

To av våre eldre søstre ble gode venner da de gikk på videregående, og det utviklet seg til familievennskap. Derfor tilbrakte vi en del tid sammen i 4-5-årsalderen.

Spol fram nærmere 20 år. Joel bor i Tromsø, mens Ingvild bor i Stavanger. Koronapandemien gjør at et planlagt arrangement i Tromsø blir gjort digitalt, og Joel sender en melding til Ingvild, der han ber om et videobidrag. Videre fulgte måneder med catch ups og ukentlige “slides in the DM”.

Da Joels kompis skulle flytte til Stavanger, benyttet han muligheten til å kjøre flyttelasset – og på den måten “tilfeldigvis” komme på besøk. Full klaff, og under ett år senere var vi gift.

Tradisjonene ble lagt på hylla. Vi var bestemt på et utradisjonelt bryllup og gjorde bryllupet til vårt eget.

Brudeparet

Bryllupsfeiringen

Etter å ha jobbet som servitør, ønsket bruden å ha et utradisjonelt bryllup en motsetning av et norsk tradisjonelt bryllup.

– Vi var enige om å ikke gjøre noe bare fordi det er en tradisjon, men legge opp til en dag som gjenspeilte hvem vi er: ikke stivt, men low key og god, avslappet stemning.

– Vi hadde leid inn benker, lånt høyttalere, bygget scene og kjøpt 150 meter med skjøteledning for at opplevelsen skulle bli så god som mulig.

Regnet stoppet akkurat i tide til vielsen. Bruden kom gående mellom de høye furutrærne, hånd i hånd med sin far, til lyden av brudgommens bror og venner som spilte nordnorsk musikk.

– Hele vielsen opplevdes som et bilde på hvem vi er. En liten time med nøye utvalgt musikk, 2 x JA og en personlig tale fra vigsleren, som vi kjenner.

Utradisjonelt bryllup

Hele vielsen opplevdes som et bilde på hvem vi er. En liten time med nøye utvalgt musikk, 2 x JA og en personlig tale fra vigsleren, som vi kjenner

Brudeparet

Les også: Urbant Oslo-bryllup på Stratos

Fotograferingen

For å la gjestene slippe den lange pausen som ofte kommer mellom vielse og fest, valgte brudeparet å ha first look og fotografering på formiddagen.

– På den måten kunne vi ta bilder før tårene hadde fått ødelegge sminke og går, i tillegg til at resten av dagen ble mer sammenhengende og avslappet.

Utradisjonelt bryllup

Etter å ha blitt fotografert på ulike lokasjoner av to av brudens gode venninner, og en kjapp visitt på «byens beste kaffebar», dro brudgommen rett til stedet for vielsen. Nærmere bestemt en skog utenfor Stavanger – for å sjekke at alt gikk riktig for seg og ta imot gjestene.

For å la gjestene slippe den lange pausen som ofte kommer mellom vielse og fest, valgte vi å ha first look og fotografering på formiddagen.

Brudeparet

Tid for fest!

Så var det duket for fest!

– Vi ønsket ikke at taler skulle være det eneste på programmet, ei heller prege kvelden, så vi hadde få, korte, konsise og gode taler i stedet – og mye tid til å snakke med gjestene. Dette var viktig for oss, siden mange av gjestene hadde reist fra Nord-Norge.

Treretter var ikke aktuelt til den avslappede stilen, men på menyen stod det italiensk surdeigspizza og en solid tapas-buffet.

Bruden er selvutnevnt kostholdsfreak, og inntar ikke raffinert, hvitt sukker i det hele tatt. Hele kakebordet var derfor sukkerfritt, uten at det gikk på bekostning av smaken. Her fikk selv den mest skeptiske ganen seg en overraskelse.

Utradisjonelt bryllup

Fire av kakene lagde bruden selv, inkludert selve bryllupskaken, mens resten var laget av venner og familie som hadde prøvd seg på sukkerfri bakst tidligere. Kakebordet bestod av en rekke raw cakes i ulike varianter, i tillegg til blant annet gulrotkake, ostekake, eplekake, is og frukt.

Bryllupet var alkoholfritt, men det ble tid for en shot likevel. Brudens forlover, hennes bror, hadde laget ingefærshot til alle de 80 gjestene.

Vi ønsket ikke at taler skulle være det eneste på programmet, ei heller prege kvelden, så vi hadde få, korte, konsise og gode taler i stedet – og mye tid til å snakke med gjestene

Brudeparet

Hvem av dere tok størst del i planleggingen?

– Først ble vi enige om ting som stil, vibe, musikk og mat. Joel planla videre mest rundt vielsen, ettersom det krevde en del logistikk og en praktikers hjerne. Ingvild planla de fleste detaljene for festens uttrykk.

Brudgommen stod for bryllupsbilen, siden hans lidenskap for biler er mye større enn brudens. Etter å ha banket på flere hus med kule biler utenfor, ble det til slutt en 1961 Volvo PV 544 som vi fikk låne av en nabo.

Etter å ha banket på flere hus med kule biler utenfor, ble det til slutt en 1961 Volvo PV 544 som vi fikk låne av en nabo

Brudeparet

Les også: Oversikt over bryllupsplanleggere i Norge

Ble bryllupet slik dere hadde sett det for dere?

– Ettersom vi tok planleggingen i egne hender, ble dagen ganske lik det vi så for oss. Samtidig er det vanskelig å se for seg hvordan det faktisk er å gifte seg, sånn utenom det praktiske. For eksempel kan man ikke bestemme hvordan man skal reagere følelsesmessig – men det er jo noe av det fine ved det. Tårevått ble det i alle fall.

Hva er dere mest glad for i etterkant at dere la mye vekt på?

– Flere av gjestene har sagt at «det var skikkelig dere», og det ser vi på som et stort kompliment. At et utradisjonelt bryllup gjenspeilet de vi er og den familien vi skal skape sammen.

Dagen gjenspeilet de vi er og den familien vi skal skape sammen.

Brudeparet

Morgengaven

Begge hadde kjøpt morgengave, men vi glemte å gi de på morgenen.

– Det sier kanskje litt om hvor overflødig dette egentlig er – den største gaven er jo å få dele livet sammen.

Utpå dagen ble vi spurt om hva vi hadde gitt hverandre, og det var sånn vi kom på det. På kvelden overrakte vi gavene til hverandre. Et nydelig armbånd laget av gull fra brudgommens farmor, som vi for øvrig også var brukt for å lage ringene, og to konsertbilletter.

Hvordan fant du brudekjolen?

Jeg gikk på et par salonger, men følte meg IKKE som meg selv. Stor, dyr, staselig brudekjole er ikke meg, enkelt og greit. Dermed saumfarte jeg internett, og fant plutselig en kjole på asos fra merket “& Other Stories”. Den var perfekt, også på salg i tillegg. 600 kr for drømmekjolen.

Dro dere på bryllupsreise?

I etterkant av bryllupet dro vi til en “øde øy” utenfor Stavanger, der vi hadde leid hele øya. Det eneste som befant seg der var et fyrtårn, en fyrmesterbolig og masse fugler. I to dager var det bare oss to i hele verden! Senere bærer turen til Bali, men vi venter til det er smittevernsmessig forsvarlig.

Se videoen fra bryllupet
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: