Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Etasjekake med blomster i nakenkake-stil

Etasjekake med blomster til bryllup
Etasjekake med blomster til bryllup

Ser du etter en frisk og vakker variant på den populære festkaken «nakenkake», er en etasjekake med blomster en super løsning! Slipp fantasien løs i pyntingen, valget av blomster og farge på kremen.

Tekst, oppskrifter og foto: Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold / Sentralen

En etasjekake uten kremglasur er en såkalt nakenkake. Denne etasjekaken er en «semi-nakenkake», altså er kantene delvis glaserte, men du ser litt av kaken gjennom.

Etasjekaken er frisk med sitron, og du kan velge om du vil lage ett eller flere lag ved enten å bake kaken i flere omganger eller dele lagene på langs.

Oppskriften holder til en stor og en liten form.

Les også: Vakker bløtkake til bryllup

Etasjekake med blomster til bryllup

Dette trenger du til etasjekaken:

Sukkerbrød

  • 4 egg
  • 190 g sukker
  • 190 g hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • 150 g smør
  • 2 sitroner, ca. 1 dl saft

Smørekrem

  • 200 g smør
  • 600 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 ss melk

Til pynt

  • 2 dl lemoncurd
  • Friske blomster ev. kandiserte
  • Eventuelt reagensrør eller plastbeholdere til å putte blomster i.

Les også: Marmorert kake til bryllup

Tips!

Farg gjerne litt av smørkremen mellom lagene med en farge slik at du får et hint av marmorering i dekoren.

Slik lager du etasjekaken

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt inn mel og bakepulver og bland godt.
  3. Smelt smør og trekk av platen.
  4. Riv skallet av sitronene og press ut saften.
  5. Ha sitronsaft, -skall og smeltet smør i røren og bland godt.
  6. Fordel røren i to smurte former på henholdsvis 20 centimeter og 15 centimeter i diameter og med bakepapir i bunnen.
  7. Stek den minste formen i ca. 20 minutter og den største i ca. 30 minutter. Avkjøl kakene i formen i ca. 10 minutter, løsne dem fra formen og avkjøl helt på rist. (Vi brukte to store og tre små kaker på bildet.) Sørg for at smøret til smørkremen er mykt og romtemperert.
  8. Pisk smør, melis, vaniljesukker og melk til en glatt og jevn krem. Smør kake lagene med lemoncurd, topp med et tykt lag glasur.
  9. Legg kakene lagvis med fyllet imellom slik at det tyter litt ut. Topp kaken med mer glasur og dra en deigskrape eller slikkepott med litt glasur langs sidene der glasuren tyter ut slik at sidene blir halvveis dekket og glatte.
  10. Pynt kaken med usprøytede og spiselige blomster, for eksempel roser og fioler fra hagen.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...