Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Fingermat: Crostini prosciutto di parma

crostini som tapasrett til bryllup servert på en tallerken

Enkle crostini av ristet surdeigsbrød med kremost, skinke og rosépepper er en super fingermat til bryllup! Det skader ikke at de nesten smaker som du skulle vært på bryllupsfest i Italia heller…

crostini til bryllup

Av: Lone Kjær Foto: Columbus Leth

Vi drømmer vel alle om et utendørsbryllup på en olivenlund i Italia… Men hvorfor ikke ta med Italia til deg?

Gjennom fingermat som crostini kan du enkelt få den italienske stemningen! Server sammen med oliven, grissini og en Aperol Spritz for en ekte aperitivo-stemning, eller som en del av et koldtbord i bryllupet.

6 personer

Dette trenger du:

  • 6 skiver surdeigsbrød
  • litt olivenolje
  • 100 g kremost naturel
  • 6 skiver parmaskinke
  • litt krydderurter, f.eks. basilikum 
    og bladpersille
  • flaksalt
  • rosépepper

Slik lager du crostini

Dryp olje over brødet og rist det på begge sider i en stekepanne.

Smør brødet med kremost og topp med skinke og urter.

Krydre med salt og rosépepper.

Fingermattips til bryllup:

Små engangsskåler av bambus eller palmeblad gjør det lettere å nyte fingermaten stående.

Lone Kjær

Kompliementer crostini med ovnsbakte småpoteter med pepperrotkrem og for eksempel grillspyd med villreker!

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...