Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Fingermat: Pannekaker og pekingand

pannekaker med pekingand som tapasrett til bryllup
pannekaker og pekingand

Fingermat er et perfekt innslag i et uformelt bryllup! Er du glad i asiatisk mat – hvorfor ikke lage en rett med pannekaker og pekingand som fingermat til bryllupet?

Av: Lone Kjær Foto: Columbus Leth

6 personer

Fingermat er perfekt for bryllup – da alle kan finne noe de liker. Her kan du også enkelt få inn dine egne favoritter. Elsker du asiatisk mat – som crispy duck? Sørg for at du har med pannekaker og pekingand på menyen til bryllupet!

Bor du i nærheten av en asiatisk matbutikk kan du kjøpe kinesiske pannekaker og stekt pekingand der – er du ikke så heldig kan du steke to andebryst og bruke tortillalefser eller lomper i stedet.

pannekaker med pekingand som tapasrett til bryllup

Dette trenger du:

  • 1 stekt pekingand (tilgjengelig i asiatiske matbutikker)
  • 1 agurk
  • 1 bunt vårløk
  • 12 kinesiske pannekaker
  • Hoisinsaus

Slik lager du pannekaker med pekingand

Ta anden ut av kjøleskapet.

Sett ovnen på 220 grader.

Legg anden i et ildfast form og stek i ovnen i ca. 15 minutter til den er sprø.

Skjær anden i biter som passer til panne-kakene.

Skjær agurken i staver og hakk vårløken grovt.

Varm opp pannekakene, f.eks. i mikrobølgeovn i 1 minutt.

Fordel hoisinsausen på panne-kakene og fordel and, agurk og vårløk i den.

Rull sammen og servér!

Psst:

Ønsker du flere retter sammen med pannekakene med pekinand, er de supergode sammen med tunfisk sashimi og lun halloumi med tomatmarmelade!

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...