Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Forlovelsesring – à la Prinsesse Diana

Prinsesse Dianas forlovelsesring foreviget i The Crown
Prinsesse Dianas forlovelsesring foreviget i The Crown

Har du også falt pladask for den vakre safirringen Prinsesse Diana valgte som forlovelsesring? Vi drømmer oss bort i blåfargede stener og eventyrfortellinger …

Tekst: Redaksjonen Tim Graham Photo Library via Getty Images og Netflix

The Crown har virkelig satt vind i seilene for den britiske kongefamilien – og nok en gang tar prinsesse Diana oss alle med storm.

Forlovelsesringens opprinnelse

Det hele skal visstnok ha startet i 1840 da Prins Albert fikk en britisk smykkedesigner til å lage en safir- og diamantbelagt brosje til sin fremtidige kone, Dronning Victoria. Dronningen likte brosjen med safir så godt, at hun like så godt brukte den som «noe blått» på bryllupsdagen sin.

Slik startet det blå saffireventyret i det britiske slottet…

Queen Elizabeth med brosje i blå safir og diamanter
BLÅ BROSJE: Dronning Elizabeth ll og Prins Philip, Duke of Edinburgh, fotografert i San Diego i 1983. Foto: Anwar Hussein/Getty Images.

Men brosjen var ikke bare en hit hos Dronning Victoria. Også Dronning Elizabeth likte denne brosjen godt. Hun er fotografert ved en rekke anledninger med den blå brosjen godt synlig på kragen, som her til en artig drakt brukt på en reise til USA på 80-tallet.

Fra brosje til forlovelsesring

Prinsesse Diana i serien the Crown velger forlovelsesring
Foto: Netflix.

Scenen vi nå kan se i fjerde sesong av The Crown, hvor Lady Diana skal velge forlovelsesring, viser fortsettelsen. Den blå safirringen Diana ender opp med å velge er nemlig inspirert av den tidligere brosjen til Dronning Victoria!

MISUNNELSE: Det er ikke bare Camilla Parker Bowles som blir litt misunnerlige på ringen til Prinsesse Diana. Her fra The Crown sesong 4. Foto: Netflix.
MISUNNELSE: Det er ikke bare Camilla Parker Bowles som blir litt misunnerlige på ringen til Prinsesse Diana. Her fra The Crown sesong 4. Foto: Netflix.

Valget av ring skal visstnok ikke ha vært velkomment hos alle, både på grunn av prisen – og kanskje også det noe uvanlige designet.

Men Prinsesse Diana skal ha likt forlovelsesringen så godt, at hun selv etter skilsmissen på 90-tallet fortsatte å bruke ringen. Det skjønner vi godt!

Ringen lever videre

Etter Prinsesse Dianas død arvet Prins William forlovelsesringen, som han i sin tur brukte i frieriet til Kate Middleton.

Prins William og Kate Middleton som har på seg forlovelsesring med blå safir
TA EN RING OG LA DEN VANDRE….: Den blå forlovelsesringen vandret videre fra Prins William til Kate Middleton, nå Catherine, Duchess of Cambridge. Foto: Chris Jackson/Getty Images.

Og snipp, snapp, snute så var eventyret ute…

Eller var det egentlig det?

For etter både frieriet til Kate Middleton og nå den nye sesongen av The Crown, har vi jo alle lyst på en bit av safirringen…

Er du ikke enig?

Lyst på safirring som forlovelsesring?

Heldigvis er det flere gullsmeder der ute som tilbyr lignende ringer – i en mer overkommelig prisklasse!

Ringen over er fra Thune og er en såkalt rosettring med safir.

Ringene over fra venstre: Forlovelsesring med safir fra Mestergull, blå safir og gult gull fra Van Bruun og rosettring med diamanter og safir fra David Andersen.

Lurer du på hvordan forlovelsesring du egentlig ønsker deg? Eller skal du kanskje finne en til kjæresten din? Bli bedre kjent med de ulike variantene som finnes i denne guiden til forlovelsesringer.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...