Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Forloverrollen og utdrikningslag – Spørsmål & svar

brud og forlover
brud og forlover

Ditt Bryllups forlovereksperter svarer akkurat DEG på det du lurer på når det kommer til forloverrollen og utdrikningslag. Her kommer svar på noen av spørsmålene vi fikk inn i første spørrerunde på Instagram.

Tekst: Redaksjonen, Tonje Reusch Tandstad og Anniken Reusch Pettersen Foto: Getty

Spørsmål: Hva er «must haves» i et utdrikningslag? Type aktiviteter, måltid, leker?

Morsomme aktiviteter som bruden liker, det er tross alt hennes dag! Men sørg for å ha alle gjestene med på leken, gjerne inndelt i lag. Lag en Kahoot med spørsmål om bruden, eller få brudgommen til å svare på spørsmål om bruden i forkant som han sender deg på film og få så bruden gjette hva han har svart. Feil svar på et spørsmål gir en utfordring til bruden.

Lag goodiebags til alle jentene som du fyller med litt proviant, feks. en vannflaske, energibar, en banan og noen små morsomheter som feks en miniatyrflaske med bobler, personlig munnbind etc. Mange er også opptatt av å vite når man skal fra aktivitet til aktivitet, når det er mat og når man tenker at programmet for dagen er over; et tips her er å lage en kjøreplan for dagen med de viktigste tidspunktene som du legger i goodiebagen. 

For å starte festen på kvelden er det enkelt å lage en spilleliste med brudens favorittsanger (da slipper du krangling ved DJ boksen) samt partyeffekter som feks. light sticks. 

Lykke til👏 

Les også: Aktiviteter til utdrikningslaget under korona

Spørsmål: Hva er det vi ofte glemmer å planlegge for utdrikningslag?

  • Husk å legg opp til mat-, drikke-,  toalettpauser underveis gjennom dagen. Et sultent utdrikningslag blir fort et mindre morsomt utdrikningslag uten den energien det fortjener. 
  • Ofte glemmer man også å legge inn i kjøreplanen tiden det tar for gjestene å komme seg fra et sted til et annet. 
  • Sørg også for at bruden holder hele dagen ved å passe på alkoholinntaket.
  • Selv om det er brudens dag, så er det ofte man glemmer å inkludere gjestene tilstrekkelig i aktivitetene. Det er viktig å huske at alle har satt av tid og brukt penger på dagen, så gi gjestene valuta for pengene! 
Utdrikningslag
Utdrikninslaget: En viktig del av forloverrollen er å lage tidenes utdrikningslag. Foto: Unsplash

Les også: 21 kjoler til bryllup for 2021

Spørsmål: Hvilken rolle har man som forlover før og under bryllupet?

Det aller viktigste er å være en god støttespiller for bruden gjennom hele bryllupsprosessen. Ellers er hovedoppgavene å bistå i brudekjoleprøving, planlegge og arrangere utdrikningslag, skrive tale til bryllupet, underskrive ekteskapspapirer, og ellers være brudens høyre hånd både før og under bryllupet (men husk det er ingen fasit). 

Les også gjerne artikkelen vår som går på forloverrollen og også utdrikningslag i denne artikkelen.

Det aller viktigste er å være en god støttespiller for bruden gjennom hele bryllupsprosessen.

tonje og anniken

Spørsmål: Forslag til hva man kan kalle utdrikningslag som skal holdes etter bryllupet pga corona?

Så gøy spørsmål! Her kommer noen umiddelbare forslag fra oss som kan ha litt snert:

  • Life of the (wife) party 
  • Wifelife party
  • Inndrikkingslag
  • VOW party! 
  • Wedlock party
utdrikningslag
Wedlock party? Kjært barn har mange navn! Foto: Unsplash

Spørsmål: Hva er hovedoppgavene for en forlover som man må huske?

En av de største oppgavene for en forlover er å være en god støttespiller for henne frem til bryllupet er ferdig.

Siden tiden før bryllupet ofte er stressende for bruden kan det være fint å hjelpe henne med å booke time for å prøve brudekjole. Her kan man sjekke ut brudebutikker og tilgjengelighet i deres nærmiljø.

Under bryllupet kan det være lurt å ta vare på sminkepungen til bruden med et emergency kit (strømpebukse -, deodorant -, talen til bruden og gnagsårplaster til bruden sånn at hun kan føle seg fresh hele dagen (å holde ut på dansegulvet). Les også gjerne denne artikkelen vår som går på nettopp dette.

Hilsen  Anniken & Tonje 😀

Les også: Forventninger til forloverrollen

Tonje og Anikken er forlovereksperter hos Ditt Bryllup.

Bak byline:

Tonje og Anniken er to søstre som lenge har hatt en lidenskap for å samle folk de er glade i – og det til arrangementer som har det lille ekstra. Kanskje er det også derfor de har blitt spurt om å være forlovere hele ni ganger!? De vet med andre ord godt hvilke forventninger det ligger til det å være forlover, og ønsker å bruke erfaringen sin til å guide dere kommende forlovere.

– Med vår praktiske erfaring håper vi å kunne bidra til at du vil få akkurat den inspirasjonen du trenger til å være den aller beste forloveren for din venninne. Sharing is caring! Understreker de.

PS: Har du et spørsmål som ikke ble stilt? Send et til oss på Instagram!

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...