Forlovet? Slik legger du profesjonell manikyr – helt selv!

manikyr forlovet
Artikkelen inneholder annonselenker

Forlovelse er stor stas og det er klart man vil vise frem hånden så ofte sjansen byr seg! Men hvilken manikyr velger man for en forlovet hånd og hvordan legge den selv? Vi har spurt ekspertene!

Tekst: Caroline Vistung Foto: Allison Christine / Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Miranda Bela er negledesigner på Eger Skin Clinic i Oslo og forteller at det viktigste for å legge manikyr selv, forlovet eller ei, er å ha det rette utstyret. Ved hjelp av gode verktøy som neglebåndskyver, neglebåndsaks, fil og neglebuffer er du godt i gang med den perfekte manikyr for din forlovelseshånd.

Slik legger du manikyr hjemme steg for steg:

– Start med å ha hendene i vann i ca. 3-5 minutter, deretter tørker du dem godt før du skyver neglebåndene forsiktig tilbake med neglebåndskyver. Videre skal du bruke neglebåndsaksen til å klippe den løse huden, forklarer Miranda Bela. Dette høres avansert ut, og bør kun gjøres dersom du har litt erfaring. Hvis du er ukjent med dette, hopp over til neste steg!

– Neste steg for den perfekte manikyr er å klippe og file neglene etter ønsket lengde, forteller Bela, og dette er jo noe vi alle klarer. Ønsker du en klassisk bue på neglen, klipp hjørnene av neglen med neglesaksen, og bruk så filen for å skape en jevn bue. Fasong er alfa omega for et flott resultat! Husk å file til samme lengde på hver negl!

– Videre bruker du en «buffer block», som er en myk neglefil som du filer hele negleplaten med å gjøre den helt matt, forteller Bela som videre forklarer at hensikten med dette at lakken vil sitte bedre. Hun understreker at det er svært viktig å ikke ta på neglene mellom dette steget og neste, da neglene bør være helt matte og rene før de skal lakkeres.

 

Nyforlovet som legger manikyr

Tid for neglelakk!

Når neglene dine er klare for å bli lakkert må du starte med en basecoat. En basecoat, eller såkalt underlakk, beskytter neglen din og hindrer for eksempel misfarging av neglen. I tillegg gjør den at lakken sitter lenger. Smart steg med andre ord!

La underlakken tørke godt før du legger lakken du ønsker å bruke. Avslutt med top coat, en overlakk. Slik vil fargen holde lenger, og i tillegg være mer glansfull.

Men hvilken farge skal man velge?

Øzlem Østurk er daglig leder på Beautyhouse i Oslo og kan fortelle at når det kommer til bryllupstrender og negler, bør du alltid går for det klassiske!

– De fleste som er forlovet går for fransk manikyr i korte velstelte negler, eller lyse farger som beigetoner og gel-negler i lyse rosa, forteller Øzlem Østurk. Slik vil forlovelsesringen være mest mulig i fokus – og neglene kun som en vakker støttespiller.

Også negledesigner Miranda Bela på Eger forteller oss at når de får inn bruder så legger de som oftest alltid en form for nude eller beigerosa farge som er litt transparant, slik at neglene ser naturlig ut, og at det er ringen som er i fokus.

 

Manikyr krever tålmodighet

Når neglene er lakket og ferdig tørket gjelder det å smøre med en god neglbåndsolje for å gi næring til både hud og negler. I disse dager brukes det mye antibac og hendene våre er utsatt for mye vasking, derfor anbefales en god neglebåndsolje minst en gang om dagen.

Avslutt prosessen med en god håndskubb og håndkrem, men vent et par timer med dette slik at du er helt sikker på at lakken er tørr og neglebåndsoljen trukket inn.

Bela sitt siste tips er å smøre seg med tålmodighet, bruk god tid og la strøkene tørke mellom hvert lag, og voila du er klar for å vise frem hånden din med egen, profesjonelle og forlovelsesklare manikyr.

Lykke til!

Produktene som gjør susen


neglebåndsolje

Neglebåndsolje fra Essence (annonselink)

Lyko


Neglesaks

Neglesaks fra Anastasia Beverly Hills

Boozt.com


glassfil til negler

Glassfil fra Micro Cell (annonselink)

Fredrik & Louisa


negle spa

Eksfolierende neglebåndskrem fra OPI (annonselink)

Lyko


neglelakk

Nail Glow fra Dior (annonselink)

Fredrik & Louisa


neglebåndspinner

Neglebåndspinner

Apotek 1


base coat

Base Coat i fargen aprikos fra Dior (annonselink)

Fredrik & Louisa


buffer block

Buffer Block fra Rouge Atelier

Kicks

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: