Fornye hjemmet som nygift: 6 enkle grep til å gi hjemmet en ny begynnelse

Som nygifte er det naturlig å ønske å skape et hjem som symboliserer deres nye liv, nye sivilstatus og nye epoke sammen.

Enten dere vil totalrenovere eller bare ønsker å fornye og friske opp deler av deres nåværende hjem, er det mange måter å få hjemmet til å føles som en ny og kjærlig begynnelse.

Her er 6 tips til å fornye hjemmet som nygift.

Tekst: Linn-Eva Sørlie Foto: hauteofftherack.com / Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

1. Å fornye hjemmet som nygift: Start med blanke ark

Før ny dekorering eller planlegging av fornyelse begynner, start med blanke art. Å fornye hjemmet som nygift handler like om å gi slipp på det gamle som å omfavne det nye. Rydd, sorter, fjern og vask. Bare det i seg selv er mektig nok til å gi et hjem en ny begynnelse.

2. Prioriter komfort

Å fornye hjemmet som nygift bør definitivt inneholde en prioritering av komfort og velvære i det nye livet sammen. Deres hjem – deres egen trygge havn – fortjener en investering i komfortable møbler, mykt sengetøy, og stoffer og teksturer som får dere til å senke skuldrene, finne roen og være lykkelige sammen hjemme.

3. En gallerivegg

Som nygifte er dere overøst av nye minner, bryllupsgaver, bilder og gjenstander. Å gi plass i hjemmet til det som minner dere om livets vakreste dag er en fin måte å få rommene til å føles som en refleksjon av deres nye liv sammen. En gallerivegg med en blanding av bryllupsbilder, familiebilder, kunst og andre gjenstander – som f.eks. pressede og tørkede blomster fra brudebuketten i en vakker ramme – gjenspeiler deres liv sammen, både fra før, under og etter bryllupet.

4. La bryllupsgavene pryde hjemmet

Å la bryllupsgavene som virkelig traff blink få en sentral plassering i hjemmet er en daglig påminner om deres nye epoke. Å fornye hjemmet som nygift handler ofte om å sette frem gjenstander med ny sentimental verdi, som en bryllupsgave ofte er. Fikk dere det dere ønsket dere? Sett det frem og la det pryde en skjenk, en hylle, et rom eller en vegg.

5. Det som var, er, og det som kommer

Å la dere bli påminnet om det som var, gir også rom for å kjenne på det som er nytt. Som nygifte har dere sannsynligvis noen spesielle ting som minner dere om det som har vært, det som er og kanskje det som kommer. Vurder å sette sammen en samling av ulike gjenstander fra høydepunktene i deres liv sammen – inkludert bryllupsdagen. Å bestille et profesjonelt kunstverk som f.eks. abstrakt representerer alt fra A til «JA!» og drømmen dere har for den nye fremtiden, kan være en fin gave dere gir dere selv.

6. Planlegg for fremtiden

Vurder mer enn de nåværende ønskene dere har med å fornye hjemmet som nygift. Tenk også på mulige behov og ønsker dere har for fremtiden. Dette kan f.eks. inkludere å fornye et rom eller et område i hjemmet som enkelt kan tilrettelegges for familieforøkelse. Vanlig er det f.eks. at hjemmekontoret blir et barnerom. Det kan også inkludere å designe et praktisk kjøkken hvor matlaging gir innsyn i stua – slik at øynene samtidig kan følge med på et barn, eller være tilstede for gjester. Ved å tenke fremover kan dere sikre at å fornye hjemmet som nygift også tjener familien godt i årene som kommer.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: