Gave til brudepar

gave til bryllup
Artikkelen inneholder annonselenker

Er du usikker på hva du skal gi i gave til brudeparet? Og enda usikrere på hvor mye penger det bør koste? Vi gir deg noen gode råd når det kommet til pris og gave til brudepar.

Tekst: Caroline Vistung Foto: Canva

Gratulerer, du har fått invitasjon til bryllup! Men hvordan gave man gir man brudepar? Hvor mye skal det koste, og hvor unik og personlig skal en gave til brudepar være?

Heldigvis er det nå vanlig at brudepar lager en ønskeliste for gaver de kunne tenke seg i ulike butikker. Dersom et brudepar har laget en slik gaveliste, blir det vanligvis informert om i invitasjonen eller på nettsiden for bryllupet.

Finnes det en slik gaveliste, kan det være lurt å ta en kikk på den først som sist for å finne ut om det kan være noe innenfor din prisklasse her. Er du prissensitiv, kan det også være lurt å slå til å kjøpe en gave tidlig i prosessen. De rimeligere tingene som også er lett tilgjengelige, blir nemlig ofte fort utsolgt.

Dersom det derimot ikke finnes en slik ønskeliste til bryllupet, eller kanskje er du den kreative typen som ønsker å finne noe på eget intitiativ – les videre!

Vi har nemlig tatt en prat med Gunnhild Oterhals som er daglig leder for Design for evig. Dette er en norsk faghandel-kjede innen porselen, glass, kjøkken og interiørprodukter og mange gaver til bryllup blir kjøpt nettopp her.

Varige gaver til brudepar

Gunnhild Oterhals ser en tendens til at brudepar ofte ønsker seg ting som kan brukes mye i hverdagen. Populære, og klassiske, gaver er derfor ofte innenfor kategoriene servise, bestikk og vinglass.

– Bryllup er en perfekt anledning til å ønske seg noe man kanskje ikke hadde prioritert ellers, som håndmalt servise fra Royal Copenhagen eller munnblåste vinglass fra Zalto. Sistenevnte er en av våre mest populære bryllupsgaver, forteller Oterhals. Andre gaver hun merker er populære til bryllup er designmøbler, lamper, vaser, pledd og pyntegjenstander.

– Gavelister i butikker gjør det jo også mulig at flere går sammen om gavene. Slik kan man ender opp med en solid og kanskje mer luksuriøs gave enn man ville gjort ellers, forteller hun.

porselenssett til bryllupsgave

Les også: Disse kjolereglene bør du kunne til bryllup

Hvor mye bør en gave til brudepar koste?

– Det er dessverre ingen fasit når det kommer til pris, forklarer Oterhals. Men vi vil jo vite hvor mye vi skal legge i gaven til brudeparet!

– Det som ofte legger føringer på prisen er for eksempel hvor nær relasjon du har til brudeparet. Videre er det vanlig å beregne pris ut i fra om du er en som gir gaven alene, sammen med kjæresten din, eller en vennegjeng, forklarer Osterhals.

Noe annet du kan vurdere når du vurderer hvor mye du skal kjøpe gaver til brudepar for, er hvilken del av bryllupet du er invitert til. Er du invitert til bryllupsmiddagen, festen eller kanskje ikke invitert i det hele tatt, men allikevel ønsker å gi noe, er dette avgjørende for hvor mye gaven bør koste.

– En gjennomtenkt og personlig gave har en verdi langt utover prislappen! Det viktigste er at man forsøker å sette seg inn i hva brudeparet interesserer seg for eller har oppført på sin ønskeliste, forteller Osterhals videre.

Hun fortsetter med å si at hun synes det er veldig synd å lage en regel rundt noe som bare skal være hyggelig for både giver og mottaker.

– Vår erfaring er at brudeparene blir svært glade for det de får. Ofte får de gaver fra langt flere enn de tror og mange uttrykker at de er overveldet etter oppmerksomheten, avslutter Oterhals.

En gjennomtenkt og personlig gave har en verdi langt utover prislappen! Det viktigste er at man forsøker å sette seg inn i hva brudeparet interesserer seg for eller har oppført på sin ønskeliste.

Gunnhild Osterhals

vase

Les også: Dette ønsker brudeparet seg – stor gaveguide

Hva med en opplevelsesgave?

Dersom du ønsker å gi en litt annerledes gave til brudeparet kan det være fint å for eksempel gi en morsom og spennende opplevelse.

Dersom du trenger litt inspirasjon, kan det være verdt å sjekke innom tilbudet til nettstedet YouWish. De tilbyr en rekke opplevelsesbaserte gaver til brudepar – og du kan sortere på fylke og by. Hva med en adrenalinfylt skytedate for to? Eller en romantisk middag og overnatting på en norsk vingård? Bare fantasien setter grenser!

Det kan jo også være noe du booker selv, for eksempel gjennom Airbnb, som en natt i en tretopphytte, salsakurs, ølsmaking eller rett og slett en romantisk nordlys-getaway.

opplevelsesgave til bryllup

Husk: Opplevelser koster også en del å gjennomføre – og jo mer som er inkludert i gaven, jo hyggeligere for brudeparet. Tenk derfor godt gjennom opplevelsen fra A til Å, og sørg for å ha en plan for transport, overnatting og mat dersom dette kreves av turen!

En ting er helt sikkert, gir du en opplevelse vil gaven din i allefall skille seg ut på gavebordet!

Les også: Kreative og annerledes gaveideer til brudepar

nordlys

Og husk, det er til syvende og sist tanken som teller!

Les også: Slik holder du tale i bryllup

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: