Gave til forlovere – ekspertenes beste tips!

forlovergave til bryllup

Mange av dere lurer på om dere skal gi gave til forlovere etter bryllupet og hva eventuelt en slik forlovergave bør være. Forloverekspertene er satt på saken, og gir her sine aller beste tips til hva du kan gi i gave til forlovere som takk for deres innsats.

Tekst: Tonje Reusch Tandstad og Anniken Reusch Pettersen  Foto: Unsplash

Først og fremst, husk at for forlovere er den aller største gaven å kunne si «I do» til å være din forlover, så her er det ingen forventninger til gave utover dette.

Hvis du uansett skulle ha lyst til å gi en liten oppmerksomhet så er det nok mange som lurer på hva de skal finne på. Det er ikke nødvendigvis en enkel oppgave å finne den rette gave til noen som er så spesiell for deg som forlovere jo er. Og hvor skal du i det hele tatt begynne å lete?

Personlig gave til forlovere

Det er lite som settes mer pris på en personlige gaver (og disse gavene koster nesten ingenting, bare egeninnsats). Et tips er å få fremkalt et fint bilde av deg og din forlover sammen fra bryllupet. Kanskje du har et morsomt bilde av dere sammen fra dansegulvet? Ram det inn og skriv en liten personlig hilsen bak på rammen. Det vil være den perfekte gave å gi som et koselig minne fra dagen.

innrammet bilde av forlovere er fint i gave etter bryllupet

RAM DET INN: Hva med et innrammet bilde av dere fra bryllupet?

Eller hva med en kaffekopp med bilde av dere to på fra den store dagen eller utdrikningslaget? Slik at hun/han ved hver morgenkaffe fremover kan smile over, og mimre tilbake på, den morsomme dagen dere hadde sammen. Eventuelt finnes også ferdig lagde termokopper, kaffekopper og drikkeflasker med denne logoen på – ferdig på et blunk!

termoflaske til forlover i gave

PERSONIFISERT: Termoflaske med forolverpåskrift fra Gavehjelpen.no

Gave til både han og henne

En hyggelig gest til en kvinnelig forlover er noe som uttrykker hvor takknemlig du er for all hjelp – en “tusen takk for all hjelp, nå skal du bare slappe av i denne fremover”-gave. Hva med for eksempel en deilig og myk badekåpe eller luksuriøse spa-produkter? Her er en badekåpe som du kan få personifisert med hennes navn brodert inn på fra Nameon.

En gaveboks til forlovere

GOODIEBOX: Goodiebox er en gøyal gave til forlovere – her fra Bridesmaids Gift Boutique.

Noe som også er koselig å gi er en hjemmelaget “goodiebox” du fyller med litt diverse godsaker som f.eks. en flaske vin, litt sjokolade og kanskje et forfriskende duftlys. Dette vil være et fint tegn på hvor takknemlig du er for all energien hun har lagt ned, og støtten hun har vist, gjennom hele denne tiden. Et alternativ til innhold i en slik boks er også en deilig selvpleiepakke fylt med f.eks. ansiktsmaske, hudpleiekrem, badebobler etc.

Hvis din forlover er en mann kan selvfølgelig en hjemmelaget goodiebox også være en super gave å gi her. Eller kanskje en lommelerke med en hyggelig inngravering?

Alternativt kan en god flaske Whisky eller kanskje en personlig t-skjorte med et morsom print på være tingen.

Gave til mannlig forlover

«TAKK FOR FESTEN»: Lommelerke med gravering og navn fra Getpersonal.no.

Tips!
Dersom du er nysgjerrig på andre forslag til personlige gaver, så anbefaler vi deg å ta en titt i nettbutikken yoursurprise.no.

Opplevelsesgave til forlovere

Det sies at en god latter forlenger livet. I stedet for en fysisk gave er opplevelser ofte de gavene som det blir satt aller størst pris på. Nå som uteserveringen har åpnet igjen, kan dere kanskje møtes ute en kveld for å snakke om utdrikningslaget og bryllupet? Det er hyggelig å mimre litt etter alle de fine opplevelsene dere har hatt sammen den siste tiden. Eller hva med å arrangere en filmkveld? Det er aldri feil å samle venner for å se «Wedding Crashers» mens dere minnes morsomme hendelser fra bryllupet.

Les også: Kom i bryllupsstemning med disse ti filmfavorittene

et stykke kake er fint til forlovere som takkegave

SI DET MED KAKE: Frys ned kakestykker og gi det til forloverne!

Mange brudepar fryser ned et kakestykke fra bryllupskaken som man spiser på sin første bryllupsdag. Vårt tips er å fryse ned et par ekstra stykker og invitere forloverene for å spise opp resten av kaken. Ingenting er bedre enn kvalitetstid med sukker og krem sammen med gode venner for å gjenoppfriske den morsomme bryllupsdagen!

Les også: 16 unike gaveideer til forloverne

Morsomme gaver

Enten forloveren din er en vinelsker eller bare glad i TV-serien Friends, så er dette også en artig gave med vittige formuleringer som gjenkjennes fra TV-serien.

FRIENDS FOR EVER: Glass med Friends-tema og forloverinskripsjon fra Etsy, og plakat med Friends-sitater og signaturer fra Etsy.

Men husk at det er ikke forventet at bruden eller brudgommen skal gi gave til sine forlovere. Dette er helt individuelt. Dersom du velger å gjøre det, kan det enten gjøres samtidig som du overrekker selve spørsmålet om å bli din forlover, eller etter bryllupstiden. For sistnevnte vil gaven være som en takk for all jobben personen har lagt ned og ikke minst støtten hun/han har vist gjennom hele prosessen.

Men husk at det er ikke forventet at bruden eller brudgommen skal gi gave til sine forlovere.

Forloverekspert
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: