La deg inspirere av sesongens fineste interiørtrender som gave til vinterbryllup

gave til høstbryllup

Er du på utkikk etter en gave til vinterbryllup? Eller skal dere gifte dere og trenger inspirasjon til ønskelisten? Her er 7 av vinterens aller fineste interiørtrender.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Spacejoy via Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Er du invitert i bryllup denne vinteren, men aner ikke hva du skal gi i gave? Eller sitter dere og lurer på hva dere skal sette på ønskelisten deres? Hva med å ta inspirasjon fra sesongens fine interiørtrender?

Vi har samlet 17 fine gavetips, perfekte som gave til årets vinterbryllup.

Her er 7 interiørtrender perfekte som gave til vinterbryllup – eller som gaveønske fra brudeparet.

1. Vis frem vakre kopper, glass og tallerkener

Det er så mye fint av kopper, tallerkener og glass om dagen, så det er faktisk en skam å skulle gjemme det bort bak lukkede skap. Da passer det perfekt at en av denne høsten og vinterens største interiørtrender er åpne hyller, som lar dere vise frem det fineste serviset dere har. Og vakre kopper, glass og tallerkener er perfekte som gave til vinterbryllup!

Åpne hyller er også en flott måte å skape en avslappet følelse på kjøkkenet.

– For de med tradisjonelle eller farmhouse-aktige kjøkken, kan enkle detaljer som åpne hyller tydeliggjøre den rustikke følelsen og samtidig bidra med praktiske løsninger for oppbevaring, sier Lizzie Beesley, Head of Designhus Magnet til House Beautiful.

Fra kurver og krukker til antikke tallerkener og glass, bruk disse eksponerte objektene til å vise frem din unike personlighet i hjemmet ditt.

Lizzie Beesley

2. Beroligende sengetøy inspirert av naturen

Denne vinteren er det en høstlig fargepalett som preger tekstilene og interiøret generelt på soverommet.

– Skap et beroligende og koselig tempel inspirert av naturen med en palett av rolige fargetoner som midnattsblått, fredelig grønt og botaniske tapeter på veggene med løv på. Og som prikken over i-en, kombiner med naturlige trefinisher, rotting og grønne planter for en ren følelse, sier Ruth Mottershead, kreativ direktør i Little Greene til Homes & Gardens.

Nøytrale høstfarger som bruntoner og grønt, kombinert med naturlige teksturer som treverk, lin og bomull gir et varmt og innbydende soverom inn i den kalde sesongen.

3. Pastellrosa kjøkkendrøm

Rosa er kanskje ikke den første fargen du tenker på når du planlegger å innrede eller fornye kjøkkenet ditt. Men denne sesongen er rosa, og særlig pastellrosa, blant de største interiørtrendene, ifølge House Beautiful.

Pastellfarger skal vekke følelser som glede og lykke, og lyserosa er blitt fargen som står for velvære. Rosa kjøkken er spesielt fint med farger og materialer som bronse og brass, som gir en følelse av varme uten å bli overveldende, ifølge magasinet.

Lyserosa vegger fungerer også helt perfekt med hvite overflater og skaper et moderne uttrykk.

Blir det litt voldsomt å male veggene rosa, kan du alltids gå for mindre interiør og objekter som glass, kopper, kar og brødristere i rosa istedenfor.

4. Smakfull sjokolade og mokka

Glem 50 shades of grey! Denne sesongen er det naturlige bruntoner som gjelder. Fra sjokolade og karamell til kamel, terracotta og cognac, ifølge Vogue.

– Sjokoladebrunt er tilbake! Og jeg, som et 70-tallsbarn, er gira. Men denne gangen vil ikke sjokoladebrunt leke med oransje (som i stuen fra barndommen min), men heller leke seg med andre farger som en dyp nøytral farge for rike, elegante og tidløse rom, sier Danielle Colding til magasinet.

Vi elsker en varm brun vase på stuebordet, med eller uten frodige blomster i. En elegant dekanter til å romme noe brunt i er også perfekt som gave til vinterbryllup. Både å gi og å få.

5. Eksotiske detaljer

De siste sesongene har stadig flere interiørobjekter – inspirert av eksotiske kulturer – sneket seg inn i interiørbildet. I fjor var det tiki og ananas, i år er det alt fra Buddha-figurer til palmer. Organisk og snirklete Paisley-mønster, som lar tankene vandre til India, er å se på alt fra sengetøy til myke pledd.

– Folk vil reise igjen etter pandemien, så interiøret vil ta på seg et snev av nomadisk eventyr, sier Mark D. Sikes til Vogue.

Blir det litt voldsomt å gi eller ønske seg en puff inspirert av marokkanske terom, kan man alltids heller gå for en lysestake med palmeblader på. Men husk å kanskje ikke gi de mest elleville designene til brudeparet – med mindre de ønsker seg det.

 

6. Luksuriøse juveltoner

Orker du ikke tanken på verken brunt eller rosa, kan juveltoner være midt i blinken. Denne høsten og vinteren er det også sterke farger inspirert av smykkeskrinet som dominerer interiørbildet.

– Disse kan bringe varme og lag inn i ethvert rom, sier interiørdesigner Sarah Weichel til The Zoe Report

Ettersom noen av sommerens største fargetrender var blått og grønt, tar vi disse fargene med oss videre inn i vintersesongen. Ved å legge til noen rikere versjoner av disse, kan du skape en vakker monokrom effekt som passer perfekt når det blir kaldere i luften.

Velg iøynefallende juveltoner på alt fra vaser og telysholdere til puter og pledd for en luksuriøs stemning i hjemmet.

7. Jordnært treverk

Treverk utgjør for mange en naturlig del av hjemmet. Fra 60-tallets teak og bambus til 90-tallets furu. Denne sesongen er toner av varmt valnøttre blant trendene, ifølge The Zoe Report.

Detaljer som kaffebord, skjærebrett eller serveringsbrett i tre er perfekte måter å inkorporere trenden i hjemmet deres.

Også rotting og flettede materialer har vært populært de siste årene, og fortsetter også denne sesongen. De skaper en lett og jordnær stemning, nesten paradis-lignende. Og hvem vil vel ikke ha det?

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: