Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Gaver til bryllupsgjester – 23 budsjett- og DIY-ideer

gaver til bryllupsgjester

Ønsker du å virkelig gjøre inntrykk på bryllupsgjester fra fjern og nær – vel, da er gaver tingen! Gaver til bryllupsgjester er virkelig prikken over y-en i en bryllupsfest, men trenger verken koste mye eller ta opp mye energi.

Tekst: Redaksjonen Foto: Produsentene
ARTIKKELEN INNEHOLDER ANNONSELENKER

Ingenting er så hyggelig som å gi bort noe! Og selvom man i et bryllup gir bort både deilig mat, drikke og opplevelse, er det alikevel blitt en trend at man gir gaver til bryllupsgjester også.

Oftest gir man dette i en liten goodiebag med produkter som på en måte representerer dere som brudepar. Har dere mange tilreisende til bryllupet er en god idé å sette sammen en gavepose med lokale produkter fra der dere arrangerer bryllupet eller bor. Det vil gi gode minner til gjestene når de vender snuten hjemover igjen.

Skal du feire i utlandet, kan gavene til bryllupsgjestene kobles opp mot dette – som øyemasker til reisen, et kart over stedet, lokal vin, ost osv. Dette er noe dere kan gjøre når dere kommer ned til stedet, hvor dere for eksempel har kjøpt inn poser, klistremerker og bånd i forkant – og baserer resten på de lokale råvarene.

Her er våre beste tips til gaver til bryllupsgjester – men listen er «levende» og har du noen egne forslag, ikke nøl med å dele de med oss på Instagram @dittbryllup eller #dittbryllup – så skal vi sørge for å dele de med resten av gjengen:)

Omtenksomhet på flaske

håndsprit til bryllup

I koronatider – hva er vel bedre enn litt antibac? Jo, håndsprit med personifisering! Vi elsker disse miniflaskene hvor du kan få bildet fra forlovelsesfotograferingen sammen med navn og dato. Romantisk!

Håndsprit fra Etsy.(annonselenke)

DIY-gaver til bryllupsgjester

syltetøy

 

Foto: Yulia Khlebnikova /Unsplash

Dette er superenkelt og rimelig – og krever bare litt kjærlighet og tid: Hva med å sette sammen deres eget syltetøy?

Har dere hage med bær eller frukttrær er jo dette nesten et must, men hvis ikke, er det jo fullt mulig å kjøpe frosne bær, tilsette valgfri søtning og kanskje miks av to ulike bær? Deres egen lille kjærlighetskompott <3

Kjøp små glasskrukker, eller begynn å spare opp små krukker fra det dere har hjemme. Fest litt bivoks på toppen eller et tøystykke, en snor og klistremerke med logoen deres (se lenger ned i artikkelen for tips), og vips er den gaven i boks!

syltetøy

Eller dere kan kjøpe det fiks ferdig her – i honningversjon) – hos Etsy. (annonselenke)

Fotoforeviget

instax

Alle elsker å se bilder av seg selv – og hvorfor ikke gi alle gjestene et bilde av seg selv fra kvelden? Det kan tas i en fotobooth, eller du kan investere i en liten fotoprinter. Sett en person ansvarlig for å fotografere alle gjestene gjennom kvelden – for så å printe ut bilder av dem underveis. Bildene overrekkes så utover kvelden – sammen med for eksempel en ballong eller drink.

Printeren Insta X fra Fujifilm foreviger bildene i retro rammer. Husk å kjøp mye film!

Partytime!

blåsere

Festfløyeter er enkelt og effektivt – og kult på bilder!

Festfløyter fra Lagerhaus.

Gaver som gjør nytten på dansegulvet

sandaler i gave til bryllupsgjest

Mange får såre ben etter mange timer i pene sko. Hvorfor ikke tilby enda penere sandaler gjestene kan skifte inn i utover kvelden? Vil garantert sørge for mer dansing og mer smil:)

Sandaler med personifisering fra Etsy. (Annonselenke)

Budsjettips!
Synes du det blir i dyreste laget og ha et par sandaler til hver gjest, hvorfor ikke sette fem par med sandaler i ulike størrelser pent i en eske ved siden av dansegulvet med et skilt – «Dans med meg»?

Et touch av lyx

håndkrem

Hvem elsker ikke håndkremen fra & Other Stories? Denne vil bli en superhit i goodiebagen, og kommer også godt med sammen med all håndspriten;)

Håndkrem fra & Other Stories (annonselink)

Søtnonser

Sweets! Miks din egen lille kakao og fest på søte lapper.

Eller kjøp ferdigmiksede glass med kakao til bryllupsgjester her på Etsy – perfekte gaver til bryllupsgjester! (annonselenke)

En dash rødt

neglelakk i gave til gjester i bryllup

Man kan aldri få for mange neglelakker – og hva med å gi dem din favorittfarge? PS: Velger du en fargenyanse fra fargetemaet deres, vil lakkene også inngå som en del av dekorasjonen.

Neglelakk fra & Other Stories (annonselink)

Oppfordre til lek gjennom gavene

spill

Hva med å putte et spørrekort i hver av gaveposene med en oppfordring om å stille en annen gjest spørsmålet? Den som har samlet flest spørrekort under kvelden, vinner – hva? En gave? Et kyss? Hele spillet?

Spillet «Husker du 00-tallet» koster kun 100 kr. fra Lagerhaus, men du kan jo bruke hvilket som helst spill så lenge det har spørrekort.

Personifiserte klistremerker – et must!

Klistremerker med deres egen logo, navn og dato – kan klistres på det meste for personifisering, men i det minste på posene:)

Klistremerker med personifisering fra Vistaprint.

Lazy days

gaver til bryllupsgjester i bulk

Dårlig tid? Hvorfor ikke kjøpe gaver til bryllupsgjester ferdig innpakket? Disse pakkene fra Etsy inneholder søte sjokoladebiter og tyrkisk kaffe – perfekt for å holde natten lang, eller komme seg opp dagen derpå!

Ferdiginnpakkede gaver til bryllupsgjester fra Etsy. (Annonselenke)

The perfect blend

Noe så søtt! En egen temiks har dere her blitt – som gjestene kan få med seg hjem.

Teposer med personifisering fra My Wedding Favors

Deres egen øl!

Egen øl til bryllup

Oh yes! Hva med en egendesignet øl til bryllupet? Kanskje lager dere allerede øl selv, eller vil ha et lite prosjekt opp mot dagen? En slik gave vil garantert falle i god smak – bokstavelig talt – hos bryllupsgjestene.

Du kan også gjøre det samme med vinflasker – hvor du for eksempel sparer opp gamle flasker, vasker av etiketten og setter på en ny, personifisert en;)

Du finner personifiserte øl-, vin- og mat-labels hos Zazzle.com.

flaskeholder i tre

Ønsker du å bruke ølen eller flaskene som en del av borddekorasjonen i bryllupet, er det fint å samle noen av dem i esker eller kasser. Sjekk om du finner noen bruktkasser på Finn for rustikk feeeling, eller kjøp de ferdige. Husk flaskeåpner!

Treeske for ølflasker med åpner fra Coolstuff.no (annonselink)

Tips!
Se også eksempel fra dette bryllupet på Lageret Event hvor brudeparet hadde personifiserte ølflasker til gjestene.

Småting

dusjsåpe

Har du mange bryllupsgjester som kommer langveis fra, kan en dusjsåpe være en morsom gave. Denne lukter vanilje med bourbon – hva med å matche den med sjokolade og for eksempel en liten flaske bourbon eller kaffe?

Dusjsåpe i miniatyr (10 kr stk) fra Yves Rocher (annonselink)

Luksusgaven

Sjal som gave i bryllup

Mange kvinnelige bryllupsgjester ender ofte med bare skuldre gjennom hele bryllupet. Et sjal er elegant og noe de vil få glede av både denne kvelden og mange andre anledninger.

Dette sjalet som kommer også i krem og sort og er fra Bubbleroom (annonselink)

DIY-tips!
Sjal er enkelt å lage selv. Kjøp et valgfritt stoff i metervare, klipp det opp til rektangler og sy inn kantene. Topp det hele med å brodere eller sy initialene deres på et av hjørnene – og du har tidenes bryllupsgave!

Sjokokyss

sjokolade til bryllupsgjester med personifisering

Hersey-sjokoladekyss med personifisering under. Romantisk og søtt i en<3

Personifisert Hersey’s Kisses-sjokolade fra My Wedding Favors.

På alles lepper

lipgloss

Perfekt til dine nærmeste venninner – som forlover, brudepiker og andre som hjelper til.

Lipgloss fra & Other Stories (annonselink)

Lekre lys

lys til gave til gjester

Lys er populært å putte i gaveposen til gjestene. Vi liker disse elegante lysene hvor du kan pute på logoen og dato på lokket. Superfesht!

Personifiserte lys til bryllupsgjester i «bulk» fra Etsy. (Annonselenke)

Ny favoritt!

teposer til bryllupsgjester

En annen supersøt teposefavoritt! Elsker påskriften «Thank you» – noe å vurdere å ta med på en av gavene. Et takk til gjestene for at de kom, sitt gode humør og gaver <3

The Perfect Blend fra Etsy. (Annonselenke)

Konfettipoppers

konfettipoppers

Konfettipoppers er gøy – og kan feks ligge i posene til de du ønsker skal få frem festløven i seg – eller hos barna:)

Konfettipoppers fra Lagerhaus.

Grønt, skjønt og gratis!

blomster i gave

 

Foto: Canva

Helt gratis og alltid vakkert – en blomsterbukett! Plukk noen markblomster og knyt på et lite bånd. Du kan også tørke blomster i forkant, og bruke det til både dekor og lage små buketter av det til bryllupsgjestene. Les mer om tørkede blomsterbuketter her.

Blomsterkranser er også veldig lekkert både til hår og som dekor. Har du tid og lyst – bli inspirert av blomsterkrans til bryllup her.

Gjør deg klar

gaveposer bryllup

Og til sist: Noe å ha det hele i! Kjøp papirposer, sløyfeband og noen kort. Se så fresht de har knytt på navne-/takkelappene på disse gaveposene! Skal du operere med ulike gaver til ulike bryllupsgjester – Skill posene med ulike farger på båndene!

Gaveposer – ferdig fikset til deg, fra Confetta Momma Party hos Etsy. (Annonselenke)

Tips!
Kjøp inn rikelig med silkepapir i matchende farge som sløyfebåndet som du lett «krønsjer» sammen på toppen eller rundt gavene i posene. Dette har den positive effekten av å fylle opp posen, i tillegg til at det jo ser hakket mer appetittlig ut også:)

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...