Glasert sjokoladekake med bringebærpynt

Lettlaget glasert sjokoladekake, som bare blir bedre etter å ha stått i et par dager –

hvis den varer så lenge, da ...

Tekst: Emma Knowles Foto: William Meppem
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Glasert sjokoladekake med bringebærpynt – Ingredienser til 8-10 porsjoner

Sjokoladekake:

  • 280 g sukker
  • 120 g mørk sjokolade (50–60 %), finhakket
  • 90 g smør, i terninger
  • 1,8 dl vann
  • 225 g hvetemel
  • 1 ½ ss kakao, siktet
  • ¾ ts natron
  • 1,1 dl skummet kulturmelk (rist på kartongen før bruk)
  • 1 egg + 1 eggeplomme
  • frysetørkede bringebær til pynt (eller bruk annen kakepynt du måtte ha i skapet)

Sjokoladeglasur:

  • 150 g mørk sjokolade (50–60 %)
  • 100 g mykt smør
  • 120 g melis
  • 0,7 dl skummet kulturmelk (rist kartongen før bruk)

Fremgangsmåte:

Glasert sjokoladekake:

  1. Sett ovnen på 160 °C. Smør en form, 15 x 30 cm, og kle den med bakepapir.
  2. Bland sukker, sjokolade, smør og vann i en kjele. Varm forsiktig opp ved lav varme under omrøring.
  3. Når sjokoladen har smeltet, tas kjelen av varmen.
  4. Avkjøl blandingen litt, og sikt inn de tørre ingrediensene. Visp sammen.
  5. Tilsett melk, egg og eggeplomme og visp til glatt røre.
  6. Hell røren over i formen, og stek kaken i 45–50 minutter til kaken er gjennomstekt.
  7. Bruk en kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig. Avkjøles i formen.

Sjokoladeglasur:

  1. Smelt sjokoladen over vannbad. Rør innimellom, til sjokoladen er glatt.
  2. Sett til avkjøling til den er lunken.
  3. Ha sjokolade og smør i en mikser/kjøkkenmaskin, og pisk til blandingen er luftig (5–6 minutter).
  4. Visp inn melis og melk.
  5. Fordel glasuren over avkjølt kake, og pynt med frysetørkede bringebær eller annen kakepynt.
Flere vakre dessertkaker
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: