Granateplesnitter med lakris

Jummy i både farge og smak! Det er tid for å prøve den nye versjonen av de klassiske bringebærsnittene - nemlig granateplesnitter med lakris.

Foto: Oppskrift, styling og foto: Maja Vase / @majachocolate
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Denne kaken minner om bringebærsnitter, men har granateplemarmelade i stedet. I tillegg får du en spennende smak av lakris – og en supergod smak.

Granteplesnitter med lakris blir i en flott rosanyanse og passer perfekt som kake eller søt kanapé til bryllup.

Oppskriften gir ca. 10 stk. snitter

Bunn:

100 g marsipan
150 g hvetemel
50 g melis
100 g smør
½ egg

Fyll og pynt:

100 g melis
litt granateplesaft
1 ss frysetørket bær (velg en rød nyanse)
1 ts lakrispulver
100 g granateplemarmelade (se etter det i helsekostforretning, eller bruk f.eks. bringebærmarmelade).

Fremgangsmåte

Bunn:

Del opp marsipanen og legg den i en bolle sammen mel og melis. Skjær opp smør i mindre biter og smuldre det i deigen.

Samle deigen med et halvt egg, og form den som en kule. Legg den i kjøleskapet i en 1/2 time før du kjevler den ut mellom to bakepapir til den er ca. 3 mm tykk.

Skjær ut små rundinger (ca. 5 cm i diameter) med en rund kakeutstikker. Stek bunnene på 200 grader i 6–8 minutter, avkjøl.

Kakefyll og pynt:

Ha melis og granateplesaft i en skål, og rør til det blir en tykk og jevn glasur.

Pynt den ene halvparten av bunnene med glasur, frysetørket bær og et dryss lakrispulver.

Ha granateplemassen på resten av bunnene og legg en av hver oppå hverandre.

Voila!
Du har nå laget granateplesnitter med lakris – enjoy:)

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: