Gratulerer, du er forlovet! 12 tips på veien …

Et par som klemmer hverandre fordi de er forlovet

Hurra!! Leser du dette, er du sannsynligvis forlovet:D Men hva gjør dere nå? Her er 12 gode tips det lønner seg å være tidlig ute med i planleggingen av det store bryllupet!

Tekst: Caroline Gundersen Foto: Crystal Shaw / Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_2

1 Ring, ring, ring!

Det første du vil gjøre er å dele dette med alle du kjenner – foreldre, kommende svigerforeldre, familie og venner.

Videre står kanskje sosiale medier. Dere kan legge ut et fint bilde på Instagram og endre Facebook-statusen din til «forlovet». Dette er supereffektive måter å få formidlet den glade nyheten på, men husk at den indre kretsen din kommer før alle SoMe-vennene dine!

2 Neglekrise

I tiden før bryllupet kommer mange til å studere hånden din, eller i alle fall forlovelsesringen din. Derfor er det kanskje på tide å ta en manikyr?

Ta med forloveren din og legg turen innom en neglesalong. Eller legg perfekt manikyr helt selv gjennom denne guiden.

3 Forsikring

Det er ingenting som kan erstatte forlovelsesringen dersom du skulle være så uheldig å miste den. Hvis uhellet er ute er det greit å ha forsikret den først.

4 Tilpasning

Forlovelsesringen din er perfekt på alle måter – kanskje bortsett fra at den er litt for stor. Ta den med til gullsmeden der ringen ble kjøpt og be om å få den tilpasset. Det trenger ikke å ta mer enn et par dager å få den fikset.

5 Nyt øyeblikket

Det har vært noen hektiske timer, dager, og kanskje uker. Sett deg ned og fordøy alt som har skjedd. Lag en bedre middag sammen med forloveden din, se en god film sammen og pust ut.

Få tips til romantiske filmer dere kan se her!

6 Drømmeland

Endelig kan du begynne å drømme deg bort i bryllupsinspirasjon. Se romantiske bryllupsfilmer og drøm deg bort. Ikke la deg skremme av alle mulighetene som finnes der ute, og husk at det er lov å være litt bridezilla.

Lag en Pinterest-konto, søk rundt på Instagram og bryllupsblogger. Dette er en super måte å bli inspirert på. Men husk å inkludere forloveden din.

7 Gjesteliste og budsjett

Nå kommer den store jobben: Hvem skal dere be og hvor mye penger skal dere bruke? Sett opp en gjesteliste og prøv dere litt fram.

Lag et sittekart og plasser gjestene rundt. Det kan gi en god oversikt. En større jobb er å planlegge budsjettet. Her er første bud å ikke være naive, alt koster mer enn dere tror.

8 Finn din stil

Start planleggingen av drømmebryllupet deres ved å finne ut hvilken stil dere har. Om dere er et avslappet par eller perfeksjonister, la dette stå til personlighetene deres. Begynn med å finne et tema eller en farge, og planlegg etter dette.

9 Ta de viktigste beslutningene tidlig

Å finne datoen for den store dagen kan være vanskelig, og derfor er det viktig å ta fram kalenderen tidlig. Sett dere ned sammen og begynn å se for dere hva slags bryllup dere vil ha. En god start er å bestemme når på året bryllupet skal være.

Et godt tips: Hør med venner som også er forlovet om når de skal gifte seg, sånn at dere kan styre unna disse datoene.

10 Skaff hjelp

Er du eller dere av typen som ikke klarer å organisere? Ansett en profesjonell! Det er bedre å få litt ekstra hjelp, enn å sitte der etter bryllupet og angre på at dere ikke gjorde ting annerledes.

Et annet godt tips er å spørre venner og familie som allerede har giftet seg.

11 Vær organisert

Dette er ikke en fest dere kan slenge sammen i siste øyeblikk og krysse fingrene for at går etter planen. En bryllupsfest krever nøye planlegging, og med planlegging kommer organisering.

Hold tunga rett i munnen, og lag en tidslinje med alle gjøremålene. Bruk for eksempel Microsoft Excel, eller kjøp en kalenderbok. Det finnes også mange nyttige apper der ute.

12 Book tidlig

Så fort dere har funnet ut det grunnleggende som tid og sted, er det på tide å begynne å booke resten. Fotografer, band eller DJ blir veldig fort booket av andre nyforlovede, og derfor er det viktig at dere også er tidlig ute.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: