Horoskop uke 12, 17. – 23. mars 2023

horoskop

Lurer du på hva som står i ditt horoskop og hva stjernene og planetene har å fortelle deg og din kjære om den kommende uken?

Hver uke får du de beste tipsene presentert av selveste Nina Skjemstad! Hun har hele 20 års erfaring som profesjonell astrolog og gir deg her horoskopet for den kommende uken.

Tekst: Nina Skjemstad Foto: Getty
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

ÅRSHOROSKOP for 2023 finner du her.

Horoskop uke 12, 17. – 23. mars 2023

Kjære leser!

Her får du denne ukens horoskop.

Solen møter Merkur i begynnelsen av uken, og begge planetene beveger seg inn i Værens tegn søndag og mandag. Det markerer et skifte i tanke og holdning. Det indikerer en tid for å legge fortiden bak seg og åpne for en ny begynnelse. Nymånen i Værens tegn tirsdag indikerer en tid for å sette nye frø som skal vokse seg store i tiden fremover. Pluto beveger seg inn i Vann­mannens tegn torsdag 23. mars. Det er 248 år siden forrige gang den befant seg i samme tegn. Det var i tiden da den franske revolusjonen ble avsluttet og store fredsforhandlinger i verden inntraff. Den markerer et skifte i samfunnet som også påvirker individet.

Vennlig hilsen Nina Skjemstad

Ditt personlige horoskop

Stjernetegn Væren Ukeshoroskop Getty

Væren

21. mars – 20. april

Bli enig med deg selv

Mange planeter i ditt tegn markerer en ny tid for Værens barn i denne perioden. Solen og Merkurs ankomst i ditt tegn og nymånen tirsdag åpner for en ny begynnelse. Det er tid for å avslutte prosjekter og legge en fase bak seg slik at du kan frigjøre tid til det nye du vil engasjere deg i fremover. Din rolle i en gruppe eller organisasjon får en større betydning. For tiden har du stor påvirkningskraft på dem du møter, men også via det du publiserer i sosiale medier. Merk at du kan risikere å være litt vel kjapp på avtrekkeren.

Stjernetegn Tyren Horoskop Getty

Tyren

21. april – 21. mai

Vær oppmerksom

Dette er tiden for å realisere drømmer. Behovet for å trekke seg litt tilbake og tilbringe mer tid i naturen, er tema i denne perioden. Plutos tegnskifte i toppen av horoskopet antyder endringer i livsmål, status og posisjon. Det indikerer jobbskifte for tyrer som ønsker en justering. Det kan lede til nye samarbeidsforhold og betydningsfulle avgjørelser i hvordan du blir oppfattet utad. For noen kan det føre til forlovelse eller bryllup. For andre kan det ende med at man gir slipp på en ambisjon.

Stjernetegn Tvillingene Ukeshoroskop Getty

Tvillingene

22. mai – 21. juni

En ny fase begynner NÅ

Ditt syn på verden rundt deg forandres nå. Det kan skje på grunn av ubevisste eller dramatiske begivenheter som trigger deg. Visdommen øker betydelig og gjør at det er enklere å håndtere det som skjer. Forsøk å lære alt du kan av de erfaringene du opplever, slik at din kunnskap kan få stor betydning senere. Din rolle i en gruppe og involvering i likesinnede har stor betydning for dine avgjørelser nå. Nymånen tirsdag åpner for å sette seg nye mål og stake ut en ny kurs. Betydningsfulle personligheter viser vei.

Stjernetegn Krepsen Ukeshoroskop Getty

Krepsen

22. juni – 22. juli

Gi slipp på hindringene

Solen og Merkurs posisjon belyser toppen av horoskopet og øker engasjementet i livsmål, ambisjoner, status og posisjon. Jobbsøkere har hellet med seg. En fase er over og nymånen åpner for en ny begynnelse. Din rolle som forelder får også større betydning. Plutos tegnskifte antyder et verdiskifte. Noen opplever transformasjon, forvandling, eliminasjon og justering i emosjonelle bånd. Møte med noen kan føre til at ditt liv endrer seg på en betydningsfull måte. Det er suksess i gjære, men du må skape den selv.

Løven Horoskop Stjernetegn Getty

Løven

23. juli- 23. august

Søk ny kunnskap

Nysgjerrigheten øker, og du motiveres av å utvide horisonten. Tre ut av komfortsonen og gjør noe du ikke har gjort før. Du blir inspirert til å lære mer og finne svar på spørsmål. En reise eller et kurs kan være den perfekte måten å gjøre det på. Å reise kun for nytelsens skyld er ikke nok. Du bør forsøke å gjøre noe som fører til at du lærer noe på veien. Nymånen og Merkurs posisjon belyser interessen for å stille spørsmål om metafysiske, religiøse og spirituelle
interesser. Nære relasjoner kan berøre deg sterkt nå.

Psst…
Det kan være nyttig å lese din kjæreste eller samboer sitt horoskop også – da kan du møte vedkommende med en dypere forståelse.

Jomfruen Horoskop Stjernetegn Getty

Jomfruen

24. august- 23. september

Ta kontrollen

I dagene frem til søndag og mandag passerer din planet Merkur og Solen tegnet overfor ditt, og det åpner for mange møter og nære dialoger med dine nærmeste, og med relasjoner du møter i det dag­lige. Fra mandag skjer en forvandling, og det meste får en dypere mening. Nymånen viser at en fase er over, og det er tid for å legge fortiden bak seg. Intensiteten øker rundt økonomi og spørsmål rundt arv, inntekter og betingelser i banken. Ny jobb er i sikte for noen. Interessen for å perfeksjonere vaner og rutiner øker.

Vekten Horoskop Stjernetegn Getty

Vekten

24. september – 23. oktober

Vær partneren du søker

I denne perioden lærer du mer om deg selv i nære relasjoner. Du vil bedre forstå effekten du selv har på dem og motsatt. Benytt sjansen til å studere ditt forhold og bli oppmerksom på hvilke behov dette forholdet dekker i ditt liv og motsatt. En ny fase begynner. Single kan møte den rette, og forlovelse eller bryllup er aktuelt. Dette er en tid som ikke egner seg for å operere alene, men for å involvere andre. Spesielt når det gjelder forretninger, er det klokt å konsultere rådgivere eller eksperter på felt du begir deg ut i.

Skorpionen Horoskop Stjernetegn Getty

Skorpionen

24. oktober – 22. november

Ny jobb er i sikte

Dette er tiden for å se nærmere på plikter og ansvar og alle de små tingene som må gjøres i hverdagen. Fokuset dreier seg om å få unna oppgavene og å være rask, målrettet og studere hvordan du kan øke effektiviteten. Dette er også en strålende periode for å perfeksjonere ditt arbeid, da dine tanker er ekstra klare og tydelige. Blikket skjerpes for å se de enkleste måtene å gjøre ting på. Noe tyder på at du ønsker å hjelpe noen og bidra til å støtte dem som trenger deg. Nymånen åpner for å
rydde vei for nye oppgaver.

Skytten Horoskop Stjernetegn Getty

Skytten

23. november – 21. desember

Lev ut kjærligheten

Lidenskapen øker, og lysten til å være mer intim og romantisk øker med den. Single kan absolutt møte sin utkårede, og en forelskelse kan oppstå. Dette er ikke bare en strålende periode for å være deg selv, men også for å bli mer oppmerksom på hvem du er og hva du ønsker å uttrykke. En ting er å være deg selv, en annen er å kjenne deg selv. Vær oppmerksom på hvem du vil møte og hvorfor. Bryllup, svangerskap, barn eller barnebarn er tema for noen. Sex, lek og moro inspirerer.

Steinbukken Horoskop Stjernetegn Getty

Steinbukken

22. desember- 20. januar

Vis din styrke

Det er i privatlivet det skjer i denne uken. Nymånen åpner for en ny begynnelse, og det kan bety at du ønsker å investere i ny bolig eller andre verdier som har med hjemmet å gjøre. Familiemedlemmer betyr ekstra mye, og det er en fin tid for å se nærmere på din rolle i familien. Foreldre og generasjoner eldre enn deg kan bidra til å styrke din posisjon i denne perioden. Du kan fristes til å investere i saker til hjemmekontoret – og så arbeide i større grad fra hjemmet. Har du et sterkt fundament, kan du strekke deg lenger.

Vannmannen Horoskop Stjernetegn Getty

Vannmannen

21. januar – 19. februar

God organisering betyr alt

Pluto ankommer ditt tegn siste dagen denne uken, men det kan merkes tidligere. Det gjør deg sterk. Den viser også at du er i en forvandlingsfase, og det er en prosess som begynner nå. Det kan føre til at du vurderer å skifte jobb, eller å endre stil, image og utseende. Nymånen viser en tid for å planlegge dagene og rutinene, så vel som å justere prioriteringene. Å investere i teknisk eller elektronisk utstyr kan være nødvendig. Hvordan du formidler budskap og hvilke ord du benytter, har betydning for resultatet.

Fiskene Horoskop Stjernetegn Getty

Fiskene

20. februar – 20. mars

Verdier er i høysetet nå

Det er tid for å ta ansvar for deg selv og hvilke verdier du oppfatter som har mest betydning for deg. Nymånen i området for personlige verdier åpner for en ny begynnelse, og da øker behovet for å legge fortiden bak seg og bygge videre på verdier du ønsker å dyrke fremover. Det kan føre til at du selger verdier du er ferdig med, for å frigjøre midler til noe som passer deg bedre der du er nå. Det kan lede til ny jobb eller nye investeringer for noen. Å bruke flere av sine evner og egenskaper kan være aktuelt for andre.

 

Nina Skjemstad er astrolog, personlig coach, mentor og livsveileder. Hun har mer enn 20 års erfaring som profesjonell astrolog og har drevet med veiledning, kurs, foredrag, mindfulness og meditasjonsiden 2002. Hver uke får du hennes horoskop for den kommende perioden her på Ditt Bryllup.

nina skjemstad astrolog og lager horoskop for ditt bryllup
Nina Skjemstad, profesjonell astrolog

Hva er horoskop?

«Et horoskop er en astrologisk spådom. Grunntanken bak horoskopet er forestillingen om at himmellegemene og deres symbolske egenskaper fysisk påvirker livet på jorden.» Sitat fra Store Norske Leksikon.

Individuelt horoskop

Videre står det på Store Norske Leksikon:

Et horoskop er en symbolsk representasjon over himmelen som viser himmellegemene og deres posisjon i forhold til dyrekretsen, sett fra et bestemt ståsted på et gitt tidspunkt. For å kunne stille et individuelt horoskop, må man altså ha kjennskap til det nøyaktige fødselsøyeblikket, det nøyaktige fødestedet og hva slags posisjon solen, månen og plantene har i Dyrekretsen, sett fra dette stedet på dette tidspunktet. Videre må man ha kjennskap til det sett av regler som sier hvordan et horoskop skal stilles og tolkes.

Individuelt horoskop kan ifølge astrologiske forestillinger kartlegge og analysere en persons karakter og fremtidige muligheter.

Stjernetegn

Et annet eksempel er horoskoper som på grunnlag av stjernetegn mener å kunne forutse hva som skal skje den kommende uken eller måneden. Denne typen horoskop utgis noen ganger av for eksempel ukeblader og tabloide aviser.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: