Horoskop uke 14 og 15, 2023

horoskop

Lurer du på hva som står i ditt horoskop og hva stjernene og planetene har å fortelle deg og din kjære om den kommende uken?

Hver uke får du de beste tipsene presentert av selveste Nina Skjemstad! Hun har hele 20 års erfaring som profesjonell astrolog og gir deg her horoskopet for den kommende uken.

Tekst: Nina Skjemstad Foto: Getty
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

ÅRSHOROSKOP for 2023 finner du her.

Horoskop uke 14 og 15, 31. mars – 13. april 2023

Kjære leser!

Her får du denne ukens horoskop.

Solen og Jupiter beveger seg gjennom Værens tegn og øker optimismen, entusiasmen og lidenskapen. Man er våryr og flørtende. Våren er kommet og solen stiger høyere og høyere på himmelen. Det er påskestemning, ferie og familietid, og mange tilbringer påsken på fjellet eller ved sjøen. Merkur beveger seg inn i Tyrens tegn tirsdag 4. april, og det er naturlig å rette blikket mot det man ønsker å gi næring til. Det er tid for å sette frø og gi oppmerksomhet til alt som skal vokse fremover. Det er fullmåne i Vektens tegn skjærtorsdag, og det øker fokus rundt relasjoner og sosiale samvær. Noen kan bli ekstra emosjonelle i dagene rundt fullmåne. Unngå overdrivelser. Det er tid for god mat, drikke og hyggelig stemning. Venus beveger seg inn i Tvillingenes tegn 11. april og øker fokus rundt utveksling og sosiale engasjement.

Vennlig hilsen Nina Skjemstad

Ditt personlige horoskop

Stjernetegn Væren Ukeshoroskop Getty

Væren

21. mars – 20. april

Unngå overdrivelser

Våren er den beste perioden for deg, og med Solen gjennom ditt tegn i hele denne perioden kan du virkelig blomstre. Energinivået øker og du sprudler av overskudd. Det gjør at du kan tiltrekke deg andres oppmerksomhet. Du kan påvirke noen med din positive og optimistiske holdning. Konkurranseinstinktet er også på topp om du ønsker å oppnå mål du setter deg. Merkurs tegnskifte tirsdag øker interessen for å utveksle informasjon, ideer og verdier med noen. Forretningstalentet og lidenskapen eskalerer.

Stjernetegn Tyren Horoskop Getty

Tyren

21. april – 21. mai

Vær en god lytter

Tyren er som skapt for nytelse. Nå er det påske og absolutt rom for å tilbringe tid sammen med familie og venner. Å trekke seg litt ut av hverdagen og være ute i naturen, er noe som kan gi ekstra energi nå. Fullmånen skjærtorsdag kan øke fokuset rundt helse, plikter, ansvar og detaljer i opp­gaver du ønsker å gjennom­føre. En fase er fullført, og det er tid for å redusere tempoet og gi slipp på krevende engasjement. Behovet for å nyte livet forsterkes. Unngå overdrivelser når det kommer til alkohol eller søtsaker.

Stjernetegn Tvillingene Ukeshoroskop Getty

Tvillingene

22. mai – 21. juni

Vær kjærlig og leken

I denne perioden er det venner, kontakter og sosiale nettverk som trekker i trådene. Din rolle i vennekretsen får større betydning. Ta deg tid til å være sammen med likesinnede og dyrke ditt sosiale nettverk. Fullmånen skjærtorsdag gjør deg ekstra emosjonell. En fase er over og det er tid for å gi slipp. Den beste perioden for deg er fra 7. april. Å tilbringe tid med barn kan gi deg ekstra mye og åpne for både kreativitet, kjærlighet, spontanitet og lekenhet. Tiden er inne for å stake ut en ny kurs forover.

Stjernetegn Krepsen Ukeshoroskop Getty

Krepsen

22. juni – 22. juli

Vit hva du vil

Solen og Jupiter beveger seg gjennom toppen av horoskopet og øker muligheten til å avansere i karrieren. Det er naturlig å tenke mye på hva du har oppnådd og hva du kan oppnå fremover. Hellet er med deg i ambisjoner og karriere. Fullmånen 6. april involverer familie, røtter og bakgrunn. La ikke noen i familien få vippe deg av pinnen, selv om følelsene kan være noe turbulent. Finn balansen mellom privatliv og karriere. Jo sterkere fundament, desto lenger kan du strekke deg ut i verden. Pågangsmotet er på topp.

Løven Horoskop Stjernetegn Getty

Løven

23. juli- 23. august

Prioritering er viktig nå

I denne perioden øker fokuset rundt romantikk, lidenskap og kjærlighet. Solen og Jupiter åpner for amorøse opplevelser, flørting, fest og moro. Svangerskap er aktuelt for noen, og forlovelse og bryllup er tema for dem som ennå ikke er smeltet sammen. Du har evnen til å stråle som en sol og gi mye av deg selv av din varme utstråling. Tiden er inne for å skape moroa du savner. Velg dine ord med omhu. Unngå å såre noen rundt deg med kommunikasjon og handlinger, spesielt i dagene rundt fullmånen skjærtorsdag.

Psst…
Det kan være nyttig å lese din kjæreste eller samboer sitt horoskop også – da kan du møte vedkommende med en dypere forståelse.

Jomfruen Horoskop Stjernetegn Getty

Jomfruen

24. august- 23. september

Hellet er med deg

Investeringer og finanser er et tema for deg i denne perioden. Solen og Jupiter belyser lukrative muligheter som kan friste. Enten det gjelder ny bolig, aksjer, eiendom, fond, møbler eller interiør, er det naturlig å tenke på hvilke verdier du ønsker å investere i og bygge videre på. Noen inspireres til å søke ny jobb som gir mer inntekt eller bedre betingelser enn den de har. Din finansplanet Venus ankommer toppen av horoskopet mot slutten av perioden og øker tiltrekningskraften. En følelse av rikdom eskalerer.

Vekten Horoskop Stjernetegn Getty

Vekten

24. september – 23. oktober

Vær en god lytter

Dine sosiale relasjoner ekspanderer nå. Solens møte med Jupiter 11. april indikerer at du kan møte spennende personligheter både privat og profesjonelt. Fullmånen i ditt tegn indikerer at du ser sider ved deg selv du erkjenner at du ønsker å gi slipp på. Mange tanker om å bygge verdier sammen med noen, enten det gjelder samarbeidspartner eller en kjæreste, dukker opp nå. Det er tid for å inngå langsiktige avtaler eller kontrakter. Oppgaver du får nå, kan øke inntekten. For noen gjelder det forlovelse eller bryllup.

Skorpionen Horoskop Stjernetegn Getty

Skorpionen

24. oktober – 22. november

Disiplin gir belønning

Påsken er ferietid for mange, men det ser ut til at du ønsker å fokusere på verdifulle resultater også i denne perioden. Detaljer og perfeksjon teller mer enn ellers. Fokuset rundt helse og livsstil øker og kan lede til jevne og krevende treningsøkter og engasjement i kosthold og ernæring. Det krever ekstra mye av deg og du lærer mye på veien. Fullmånen belyser det du ønsker å gi slipp på av giftstoffer – og vaner og uvaner du anser deg ferdig med. Det er naturlig å tenke på hva du får igjen av innsatsen du yter.

Skytten Horoskop Stjernetegn Getty

Skytten

23. november – 21. desember

Lek og moro inspirerer

Fullmånen skjærtorsdag viser at en fase er fullført, og det indikerer en tid for å gi slipp på fremtidsplaner eller urealistiske forhåpninger. Forholdet til din kjære og til barn virker optimalt i påskeuken. Lidenskapen og intensiteten øker. Kjærlighet, flørt og romantikk inspirerer til å aksjonere. Som det ildtegnet du er født i, kan du handle raskere enn du rekker å tenke. Mer fysisk aktivitet, lek og moro gjør susen. Solens møte med din planet Jupiter 11. april gjør deg ekstra vital, energisk, leken og glødende.

Steinbukken Horoskop Stjernetegn Getty

Steinbukken

22. desember- 20. januar

Styrk dine røtter

Forholdet til familie, privatlivet og fundamentet opptar mest av din energi for tiden. Det er tid for å fokusere på familiemedlemmer og invitere til sosiale hyggestunder. Noen kan utvide familien, enten ved å inkludere flere familiemedlemmer, eller ved å investere i større eller bedre bolig. Fullmånen 6. april indikerer at det er tid for å gi slipp på ambisjoner og rette blikket innover mot din indre styrke og din rolle i familien. For­holdet til barn og barnebarn har også stor betydning. Å investere i hjemmet er aktuelt.

Vannmannen Horoskop Stjernetegn Getty

Vannmannen

21. januar – 19. februar

Tid er en viktig ressurs

Du er i en betydningsfull forvandlingsfase for tiden. Plutos inngang i ditt tegn endrer bildet i forholdet til deg selv. Saturns tegnskifte gjør at du ser verdier på en annen måte enn du har gjort tidligere. Det har innflytelse på dine tanker og prioriteringer. Det som har betydd mye for deg tidligere, har ikke samme betydning lenger. Tiden er inne for å legge til rette for det du ønsker å prioritere fremover. Kommunikasjon er en viktig brikke i puslespillet av relasjoner og tidspress. Velg dine ord og vær kjærlig.

Fiskene Horoskop Stjernetegn Getty

Fiskene

20. februar – 20. mars

Takknemlighet beriker deg

Åndelige og materielle verdier er et betydningsfullt tema for tiden. Du har hellet med deg i det du fokuserer på, og mye tyder på at dine verdier øker generelt. Det øker også selv­tilliten og inspirerer til å by på deg selv og dine eminente kvaliteter. Du virker mer disiplinert og målrettet enn du vanligvis er og kan dermed oppnå mer av det du ønsker. Nå kan det friste å investere i deg selv og i egne behov. Jobbsøkere har hellet med seg, og ny jobb er i sikte for dem som søker det. Vær raus og by på deg selv.

 

Nina Skjemstad er astrolog, personlig coach, mentor og livsveileder. Hun har mer enn 20 års erfaring som profesjonell astrolog og har drevet med veiledning, kurs, foredrag, mindfulness og meditasjonsiden 2002. Hver uke får du hennes horoskop for den kommende perioden her på Ditt Bryllup.

nina skjemstad astrolog og lager horoskop for ditt bryllup
Nina Skjemstad, profesjonell astrolog

Hva er horoskop?

«Et horoskop er en astrologisk spådom. Grunntanken bak horoskopet er forestillingen om at himmellegemene og deres symbolske egenskaper fysisk påvirker livet på jorden.» Sitat fra Store Norske Leksikon.

Individuelt horoskop

Videre står det på Store Norske Leksikon:

Et horoskop er en symbolsk representasjon over himmelen som viser himmellegemene og deres posisjon i forhold til dyrekretsen, sett fra et bestemt ståsted på et gitt tidspunkt. For å kunne stille et individuelt horoskop, må man altså ha kjennskap til det nøyaktige fødselsøyeblikket, det nøyaktige fødestedet og hva slags posisjon solen, månen og plantene har i Dyrekretsen, sett fra dette stedet på dette tidspunktet. Videre må man ha kjennskap til det sett av regler som sier hvordan et horoskop skal stilles og tolkes.

Individuelt horoskop kan ifølge astrologiske forestillinger kartlegge og analysere en persons karakter og fremtidige muligheter.

Stjernetegn

Et annet eksempel er horoskoper som på grunnlag av stjernetegn mener å kunne forutse hva som skal skje den kommende uken eller måneden. Denne typen horoskop utgis noen ganger av for eksempel ukeblader og tabloide aviser.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: