Horoskop uke 19, 5. – 11. mai 2023

horoskop

Lurer du på hva som står i ditt horoskop og hva stjernene og planetene har å fortelle deg og din kjære om den kommende uken?

Hver uke får du de beste tipsene presentert av selveste Nina Skjemstad! Hun har hele 20 års erfaring som profesjonell astrolog og gir deg her horoskopet for den kommende uken.

Tekst: Nina Skjemstad Foto: Getty
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

ÅRSHOROSKOP for 2023 finner du her.

Horoskop uke 19. 5. – 11. mai 2023

Kjære leser!

Her får du denne ukens horoskop.

Solen beveger seg gjennom Tyrens tegn i denne perioden. Det er vår, og solen gir næring til alt som vokser og gror. Dette er en berikende periode. Uken starter med måneformørkelse i Skorpionen fredag 5. mai. Den belyser emosjonelle saker som kan ha en negativ virkning. Følelser som bitterhet, hat, sinne og frustrasjon har sin hensikt, men gir ingen glede. Nå kan du se tydeligere hva du trenger å gi slipp på og legge bak deg. Venus beveger seg inn i Krepsens tegn og øker interessen for familien, hjemmet, stell av hage og for dyrking av mat som frukt og grønnsaker. Solens møte med Uranus i Tyrens tegn kan føre til overraskelser og innsikter i verdivalg og hva man opplever som verdifullt.

Vennlig hilsen Nina Skjemstad

Ditt personlige horoskop

Stjernetegn Væren Ukeshoroskop Getty

Væren

21. mars – 20. april

Legg fortiden bak deg

Solens møte med Uranus i området for verdier gir nye innsikter som påvirker fremtidsplanene i finansielle saker. Nye verdier lokker. Måneformørkelsen belyser verdier og arbeidsforhold du har vokst fra og ikke lenger ønsker å vedlikeholde eller beholde. Det er tid for å selge verdier eller å avslutte oppgaver du ikke lenger vil engasjere deg i. Ettervirkningene av solformørkelsen i ditt tegn 20. april merkes ennå. En ny fase fører til andre behov og nye av­gjørelser. Sett deg nye mål og stak ut kursen forover.

Stjernetegn Tyren Horoskop Getty

Tyren

21. april – 21. mai

En ny fase begynner

I denne perioden kan du merke frihetstrangen sterkere enn ellers. Merkur beveger seg på vei bakover i ditt tegn og fører til mange refleksjoner og ettertanke rundt personlige behov. Solens møte med Uranus i ditt tegn gir noen aha-opplevelser og nye innsikter som gir innflytelse rundt hvordan du fremstår. Måneformørkelsen i området for nære relasjoner indikerer at du ser dine kjære i et klarere lys. En fase er over, fortiden er forbi og det kan føre til en frigjøring fra holdninger og tanker som har hemmet deg.

Stjernetegn Tvillingene Ukeshoroskop Getty

Tvillingene

22. mai – 21. juni

Hellet er med deg

Nye innsikter kommer til deg og åpenbarer hva du lengter etter og trenger mer av. Måneformørkelsen belyser daglige rutiner, uvaner og arbeidsoppgaver du anser deg ferdig med og ønsker å gi slipp på. Du er i ferd med å stake ut en ny kurs for veien videre, og din rolle i en gruppe eller organisasjon får større betydning. Betydningsfulle kontakter gir innsikter som kan bidra til å åpne nye dører fremover. Fra onsdag kan du tiltrekke deg høyere inntekter og verdier via dine evner og talent og via samarbeid med kolleger.

Stjernetegn Krepsen Ukeshoroskop Getty

Krepsen

22. juni – 22. juli

Ta deg tid til refleksjon

Måneformørkelsen fredag har stor innflytelse på deg fordi krepsen påvirkes av månens faser. Dens energi berører området for kreativ selvutfoldelse og det som involverer barn og barnebarn. Du ser klarere hva du er i og ønsker å gjøre noe med. I begynnelsen av uken kan du bli overfølsom eller handlingslammet av Månens energier. Det har også innflytelse på romantiske relasjoner. Savn etter familie og kjæreste kan melde seg. Når noe blir bevisst, blir det tyde­ligere og enklere å håndtere og gjøre noe med.

Løven Horoskop Stjernetegn Getty

Løven

23. juli- 23. august

Vend blikket forover

En spennende utvikling utspiller seg i toppen av horoskopet, og det har innflytelse på ambisjoner og karriere, så vel som livsmål og forholdet til autoriteter og generasjoner eldre enn deg. Interessante overraskelser kan dukke opp og inspirere til å bevege deg ut av komfortsonen og gjøre noe nytt. Jobbskifte er aktuelt. Måneformørkelsen i bunnen av horoskopet belyser emosjonelle ting fra fortiden som du ser i et klarere lys. Noe du har vokst fra, kan du med fordel legge bak deg for å vokse. Flytting er aktuelt.

Psst…
Det kan være nyttig å lese din kjæreste eller samboer sitt horoskop også – da kan du møte vedkommende med en dypere forståelse.

Jomfruen Horoskop Stjernetegn Getty

Jomfruen

24. august- 23. september

Blikket klarner

Ditt perspektiv er i endring, og det gjør at du ser på livet med nye øyne. Det er naturlig å revurdere meningen med livet og hva man tror på nå. Din planet Merkur beveger seg bakover, og det åpner for å reflektere og revurdere veien forover. Detaljene i vaner og rutiner betyr ekstra mye, og ikke minst arbeidsoppgavene kan føre til mange tanker. Måneformørkelsen belyser dine prioriteringer, planlegging, organisering og hvordan du bruker tiden. Vær mer effektiv, tydelig og målrettet. Unngå krevende tidstyver.

Vekten Horoskop Stjernetegn Getty

Vekten

24. september – 23. oktober

Vær åpen og kreativ

Ditt verdisystem er i endring. Måneformørkelsen belyser hvilke verdier eller arbeidsoppgaver du er klar for å gi slipp på. En fase er fullført i forbindelse med jobben. Behovet for å være mer kreativ og ha kontroll på det du skaper, øker betydelig. Nye, berikende kontakter dukker opp, og uventede jobbtilbud kan komme din vei. En positiv energi som åpner for vekst og verdier, er på vei. En uventet begivenhet åpner sinnet for andre ting enn du har planlagt. Kjærligheten kan bidra til å utvikle dine kreative sider.

Skorpionen Horoskop Stjernetegn Getty

Skorpionen

24. oktober – 22. november

Gi slipp på ditt gamle jeg

Måneformørkelsen fredag i ditt tegn belyser forholdet til deg selv. Det gjør at du ser deg selv i et klarere lys. Perspektivet utvides, og det gjør at du ser mange ting i et klarere lys. Din planet Pluto har ankommet fundamentet, og det indikerer at du er i en forvandlingsfase. Det er tid for å eliminere fortidens begrensende mønstre og holdninger – og vende blikket forover. Tirsdag kan en uventet beskjed som endrer bildet, komme via en bekjent. En ny fase begynner i daglige rutiner, plikter og nære relasjoner.

Skytten Horoskop Stjernetegn Getty

Skytten

23. november – 21. desember

Sorter og eliminer!

I denne perioden øker fokus rundt vaner, rutiner, plikter og ansvar. Måneformørkelsen fredag belyser noe du har fullført eller trenger å gi slipp på. Du kan bli bevisst noe du har holdt fast på eller en avhengighet du ikke lenger ønsker å fortsette med. Solens møte med Uranus gir aha-opplevelser og innsikter som øker frihetstrangen og styrker behovet for å gi slipp på plikter og ansvar. Du legger merke til detaljer du ikke har oppdaget tidligere, og kan lettere skille klinten fra hveten og gi slipp.

Steinbukken Horoskop Stjernetegn Getty

Steinbukken

22. desember- 20. januar

Ikke gjør noe du kan angre på

I denne perioden er det naturlig å rette blikket mot selvutfoldelse, kjærlighet, barn og barnebarn. Dette er en periode for å revurdere hvilke verdier som betyr aller mest. Måneformørkelsen i begynnelsen av perioden belyser nære relasjoner og felles målsettinger, så vel som verdisystemet du ønsker å rette blikket mot. Single kan møte den rette i denne perioden. Seksuell utfoldelse er et tema for noen, og det kan føre til svangerskap, forlovelse og bryllup. Du kan være impulsiv i behovet for bekreftelse.

Vannmannen Horoskop Stjernetegn Getty

Vannmannen

21. januar – 19. februar

Vær nøye med detaljene

Måneformørkelsen i toppen av horoskopet belyser det du strekker deg mot, livsmål og ambisjoner. Noe tyder på at du har fullført noen oppgaver og søker å legge en fase bak deg. Det er økt fokus rundt familie, røtter og bakgrunn. Å bruke tid og penger på felles investeringer, bolig eller eiendom, så vel som interiør, aksjer og møbler, er tema. Geniale ideer dukker opp – og å ommøblere hjemme kan absolutt være aktuelt. Fokus rundt livsstil, fysisk aktivitet og ernæring øker, og en sunnere livsstil lokker.

Fiskene Horoskop Stjernetegn Getty

Fiskene

20. februar – 20. mars

Lev i nuet

Tidsplanlegging, kommunikasjon og organisering er tema i denne perioden. Det er tid for å planlegge og prioritere. Høyt aktivitetsnivå preger bildet for tiden, og det går ut over andre ting. Dette er tiden for å innse hva du vil bruke mest energi på og lage en prioriterings­liste. Én av oppgavene er å frigjøre tid til de viktigste tingene og investere energi i det du ønsker å dyrke. Det gjelder å vite hva du ønsker skal eskalere. Måneformørkelsen belyser forventningene og indikerer at du frigjør deg og gir slipp på noe.

 

Nina Skjemstad er astrolog, personlig coach, mentor og livsveileder. Hun har mer enn 20 års erfaring som profesjonell astrolog og har drevet med veiledning, kurs, foredrag, mindfulness og meditasjonsiden 2002. Hver uke får du hennes horoskop for den kommende perioden her på Ditt Bryllup.

nina skjemstad astrolog og lager horoskop for ditt bryllup
Nina Skjemstad, profesjonell astrolog

Hva er horoskop?

«Et horoskop er en astrologisk spådom. Grunntanken bak horoskopet er forestillingen om at himmellegemene og deres symbolske egenskaper fysisk påvirker livet på jorden.» Sitat fra Store Norske Leksikon.

Individuelt horoskop

Videre står det på Store Norske Leksikon:

Et horoskop er en symbolsk representasjon over himmelen som viser himmellegemene og deres posisjon i forhold til dyrekretsen, sett fra et bestemt ståsted på et gitt tidspunkt. For å kunne stille et individuelt horoskop, må man altså ha kjennskap til det nøyaktige fødselsøyeblikket, det nøyaktige fødestedet og hva slags posisjon solen, månen og plantene har i Dyrekretsen, sett fra dette stedet på dette tidspunktet. Videre må man ha kjennskap til det sett av regler som sier hvordan et horoskop skal stilles og tolkes.

Individuelt horoskop kan ifølge astrologiske forestillinger kartlegge og analysere en persons karakter og fremtidige muligheter.

Stjernetegn

Et annet eksempel er horoskoper som på grunnlag av stjernetegn mener å kunne forutse hva som skal skje den kommende uken eller måneden. Denne typen horoskop utgis noen ganger av for eksempel ukeblader og tabloide aviser.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: