Horoskop uke 2, 6. – 12. januar 2023

horoskop

Lurer du på hva som står i ditt horoskop og hva stjernene og planetene har å fortelle deg og din kjære om den kommende uken?

Hver uke får du de beste tipsene presentert av selveste Nina Skjemstad! Hun har hele 20 års erfaring som profesjonell astrolog og gir deg her horoskopet for den kommende uken.

Tekst: Nina Skjemstad Foto: Getty
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

ÅRSHOROSKOP for 2023 finner du her.

Horoskop uke 2, 2023, 6. – 12. januar

Kjære leser!

Her får du denne ukens horoskop.

Uken starter med fullmåne i Krepsens tegn 6. januar, og det kan føre til at noen blir ekstra emosjonelle i begynnelsen av uken. Det er naturlig å se klarere i familiære situasjoner og bli mer oppmerksom på privatøkonomien etter julens selskaper og de siste månedenes høye utgifter. Både Merkur, Mars og Uranus beveger seg bakover denne uken. Det øker behovet for å holde tilbake og ordne opp i saker som ikke er i balanse. Merkurs møte med Solen lørdag kan gi åpenbaringer og klare tanker om praktiske løsninger som kan føre til gode resultater. Tiden er inne for å rette fokuset mot resultatene du ønsker å se fremover.

Vennlig hilsen Nina Skjemstad

Ditt personlige horoskop

Stjernetegn Væren Ukeshoroskop Getty

Væren

21. mars – 20. april

Spill på dine egenskaper

Fullmånen i området for privatlivet i begynnelsen av uken øker muligheten for at du føler ekstra mye på familiære saker i denne perioden. Med Solen og Merkur i toppen av horoskopet er det naturlig å rette blikket mot det du ønsker å oppnå i din offentlige rolle. Så lenge Merkur beveger seg bakover kan du erfare at kommunikasjonen ikke går som forventet. Unngå misforstå­elser eller uenigheter som kan føre til at du ikke oppnår resultatene du ønsker. Du kan lykkes i å bli mer synlig overfor autoriteter nå.

Stjernetegn Tyren Horoskop Getty

Tyren

21. april – 21. mai

Nye jobbtilbud dukker opp

Det er tid for å løfte blikket og se fremover i forbindelse med verdier og finansielle saker. De tre retrograde planetene Merkur, Mars og Uranus tyder på at du ønsker å frigjøre deg fra begrensninger som holder deg tilbake i finansielle saker eller i ambisjoner og karriere. Verdier generelt har stor betydning for deg, og nå er tiden inne for å lande der du ønsker å være. Det må noen detaljer på plass før du kan sette neste støt inn mot fremdriften. Sørg for at alle detaljene i avtaler og kontrakter er i orden.

Stjernetegn Tvillingene Ukeshoroskop Getty

Tvillingene

22. mai – 21. juni

Løft blikket

Din planet Merkur beveger seg bakover, og dens møte med Solen i området for verdier antyder at du kan revurdere hvilke verdier du ønsker å prioritere fremover. Å reparere verdier du har, eller å gi slipp på arbeidsoppgaver du anser deg ferdig med, er et betydningsfullt tema. Fullmånen i begynnelsen av uken belyser hvordan du ønsker å bruke dine personlige ressurser. Det gjør at du ser tydeligere hvilke verdier du vil beholde og ikke lenger ønsker å dyrke eller ivareta. Du inspireres til å tenke i nye baner.

Stjernetegn Krepsen Ukeshoroskop Getty

Krepsen

22. juni – 22. juli

Se din kjæres kvaliteter nå

Fullmånen i ditt tegn fredag belyser forholdet til deg selv, til image, utseende og livsstilen du fører. Du kan bli ekstra følsom eller emo­sjonell denne helgen. Solen belyser området for nære relasjoner, og dens møte med Merkur på vei bakover kan føre til uenigheter eller mis­forståelser. Det indikerer at du kan være usikker på veien videre. Det beste du kan gjøre, er å tilpasse deg din kjæres ønsker og være mest mulig fleksibel og lyttende denne uken. Unngå å være for bastant eller egen-rådig.

Løven Horoskop Stjernetegn Getty

Løven

23. juli- 23. august

Innsats gir suksess

Din planet Solens møte med Merkur i området for detaljer, plikter og ansvar indikerer at du kan oppdage noe i det du driver med som trenger sårt en forbedring. Det er naturlig å legge merke til detaljene og gjøre en ekstra innsats for å søke perfeksjon. Enten det er noe du blir bevisst, har glemt eller ønsker å utvikle, er det naturlig å gjøre en ekstra innsats. Det er tid for å revurdere hva du trenger å rydde opp i, enten det er i skuffer og skap, i kjeller og loft, eller i papirer, planer og avtaler.

Psst…
Det kan være nyttig å lese din kjæreste eller samboer sitt horoskop også – da kan du møte vedkommende med en dypere forståelse.

Jomfruen Horoskop Stjernetegn Getty

Jomfruen

24. august- 23. september

Ta imot kjærligheten

Dine kreative sider eskalerer i denne perioden. Behovet for å utvikle dine eminente kvaliteter forsterkes. Din planet Merkur beveger seg bakover og møter Solen og Uranus denne uken. Det indikerer at du kan reflektere mer rundt kjærlighet og romantikk.
En ekspartner kan bety mer for deg enn forventet. Dette er siste uken av ti at Mars beveger seg bakover før den vender forover fra den 12. Det viser at det er tid for å avklare målene for veien videre i livsmål, karriere og i romantikk og lidenskap.

Vekten Horoskop Stjernetegn Getty

Vekten

24. september – 23. oktober

Hellet er med deg

Fullmånen i toppen av horoskopet belyser livsmål, ambisjoner, status og posisjon. En fase er fullført og det åpner for en ny i din karrierevei. Merkur på vei bakover i kontakt med Solen belyser hva du selv ønsker. Deres møte med Uranus indikerer positive overraskelser i finansielle saker og i arbeidsforhold. Noe du har jobbet med en stund, kan nå falle på plass. Avtaler kan gå i orden, og fra neste uke kan du begynne å vende blikket forover. Din planet Venus gode aspekt til Mars styrker kreative og nære relasjoner.

Skorpionen Horoskop Stjernetegn Getty

Skorpionen

24. oktober – 22. november

Vær tydelig

Fullmånens posisjon antyder at du er klar for å redusere forventningene til noe det ikke lenger har noen hensikt å fokusere på. Det dreier seg om prioriteringer, tidsforbruk og hva du har brukt mye energi på … Hva har du egentlig fått ut av dette på et personlig plan? Det er naturlig å revurdere planene og hva du gir i forhold til hva du mottar. Det er tid for å engasjere seg mer i noe som gir deg mer enn erfaringen den siste tiden har gitt. Din mentale situasjon og intellektuell utveksling har størst verdi i denne perioden.

Skytten Horoskop Stjernetegn Getty

Skytten

23. november – 21. desember

Gi slipp på det uviktige

I denne perioden er du mest opptatt av åndelige og materielle verdier, økonomi og eiendeler. Fullmånen belyser verdier du ønsker å gi slipp på og legge bak deg. Din kjærlighetsplanet Merkur beveger seg bakover og Mars’ posisjon viser at det er tid for å avklare detaljene og uenighetene rundt felles verdier i nære relasjoner. Samarbeider du med noen du trives å samarbeide med, stimuleres dine kreative sider i større grad enn ellers. Uventede jobbtilbud kan dukke opp og bidra til en spennende utvikling.

Steinbukken Horoskop Stjernetegn Getty

Steinbukken

22. desember- 20. januar

Unngå dobbeltspill

Med Solen i ditt tegn blir du lagt merke til. Merkurs vending bakover i møte med Solen kan tyde på at du synliggjør sider ved deg selv som kan lede til misforståelser. Uranus inspirerer til rebelske avgjørelser som påvirkes av din kjære. Fullmånen fredag i området for nære relasjoner viser at en fase er fullført i nærforhold. For noen kan det føre til at et forhold er over. Det er tid for å gi slipp på noen du har vært altfor involvert i og gå egne veier. Dine avgjørelser blir tydelig utad nå.

Vannmannen Horoskop Stjernetegn Getty

Vannmannen

21. januar – 19. februar

Søk mer lidenskap

Solen belyser området for ditt åndelige og spirituelle liv. Dine ubevisste emosjonelle sider og lengselen etter kjærlighet forsterkes. Du kan bli mer oppmerksom på hva du ønsker å oppnå og hva du ikke har oppnådd. Solens gode aspekt til din planet Uranus indikerer at dine rebelske sider presser på og leder deg mot egne originale veier. Venus’ gode aspekt til Mars i området for romantikk og kjærlighet indikerer at kreativiteten, intimiteten og vitaliteten øker. Svangerskap og bryllup er i sikte for noen.

Fiskene Horoskop Stjernetegn Getty

Fiskene

20. februar – 20. mars

Avvent viktige avgjørelser

Din kjærlighetsplanet Merkurs møte med Solen i området for venner, kontakter og like­sinnede, kan føre til at du vil ombestemme deg i saker som vedrører sosiale nettverk og fremtidsplaner. Fullmånen belyser amorøse relasjoner, og det indikerer at en fase er fullført og det er tid for å gi slipp på noe. Enten du ønsker å avslutte forholdet, eller gi slipp på fortiden og åpne for en ny, spennende fase, er tiden inne for å gjøre det. Du tør å ta nye skritt og gjør lurt i å stake ut en ny kurs. Vurder konsekvensene.

 

Nina Skjemstad er astrolog, personlig coach, mentor og livsveileder. Hun har mer enn 20 års erfaring som profesjonell astrolog og har drevet med veiledning, kurs, foredrag, mindfulness og meditasjonsiden 2002. Hver uke får du hennes horoskop for den kommende perioden her på Ditt Bryllup.

nina skjemstad astrolog og lager horoskop for ditt bryllup
Nina Skjemstad, profesjonell astrolog

Hva er horoskop?

«Et horoskop er en astrologisk spådom. Grunntanken bak horoskopet er forestillingen om at himmellegemene og deres symbolske egenskaper fysisk påvirker livet på jorden.» Sitat fra Store Norske Leksikon.

Individuelt horoskop

Videre står det på Store Norske Leksikon:

Et horoskop er en symbolsk representasjon over himmelen som viser himmellegemene og deres posisjon i forhold til dyrekretsen, sett fra et bestemt ståsted på et gitt tidspunkt. For å kunne stille et individuelt horoskop, må man altså ha kjennskap til det nøyaktige fødselsøyeblikket, det nøyaktige fødestedet og hva slags posisjon solen, månen og plantene har i Dyrekretsen, sett fra dette stedet på dette tidspunktet. Videre må man ha kjennskap til det sett av regler som sier hvordan et horoskop skal stilles og tolkes.

Individuelt horoskop kan ifølge astrologiske forestillinger kartlegge og analysere en persons karakter og fremtidige muligheter.

Stjernetegn

Et annet eksempel er horoskoper som på grunnlag av stjernetegn mener å kunne forutse hva som skal skje den kommende uken eller måneden. Denne typen horoskop utgis noen ganger av for eksempel ukeblader og tabloide aviser.

Les ditt horoskop fra tidligere uker i 2023

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: