Horoskop uke 43 27.10.–2.11. 2023

horoskop

Lurer du på hva som står i ditt horoskop for denne uken og hva stjernene og planetene har å fortelle deg og din kjære om de kommende dagene?

Hver uke får du de beste tipsene presentert av selveste Nina Skjemstad! Hun har hele 20 års erfaring som profesjonell astrolog og gir deg her horoskopet for den kommende uken.

Tekst: Nina Skjemstad Foto: Getty
Annonse
Feras_Artikkel_Raymond_Weil_3

HOROSKOP for hele året 2023 finner du her.

Horoskop uke 43 27.10.–2.11. 2023

Kjære leser!

Her får du denne ukens horoskop.

Solen befinner seg i Skorpionens tegn og månen i Tyrens tegn. Det er måneformørkelse lørdag, og det indikerer at noen kan bli mer følsom og emosjonell enn normalt. En fase er over og det er tid for å gi slipp på noe. Noen kan oppleve at de har vokst fra verdier de ikke lenger ønsker å beholde. Salg av eien- dom, bolig, båt, bil eller andre større verdier kan virke frigjørende. Åndelige verdier er et tema å studere nærmere i denne perioden. Merkur møter Mars i Skorpionens tegn, og det kan føre til skarpe, raske, ærlige og direkte replikker. Ordene kommer lett og kanskje raskere enn noen har godt av. Tenk deg godt om før du uttrykker deg.

Ditt personlige horoskop

Stjernetegn Væren Ukeshoroskop Getty

Væren

21. mars – 20. april

By på deg selv

Verdier er et betydningsfullt tema for Værens barn i høst. Måneformørkelsen belyser dine personlige verdier, evner og talent. Det gjør at du ser tydeligere hva som virkelig betyr noe for deg både privat og profesjonelt. Har du behov for å bruke flere sider av deg selv, er det aktuelt. Opplever du at kostnadene er for høye i forhold til inntektene, er det naturlig å selge noe for å frigjøre ressurser og åpne for noe annet. Solens posisjon gir energi til det du vil investere i. Gi slipp på verdier som hindrer fremgang.

Stjernetegn Tyren Horoskop Getty

Tyren

21. april – 21. mai

Vær den rette for din kjære

Med måneformørkelsen i ditt tegn er det naturlig å se seg selv i et klarere lys. Noen blir ekstra opptatt av image og utseende. Behovet for å legge
utrangerte holdninger, vaner og rutiner bak seg øker. Nå kan du inspireres til å begynne med nye trenings- og kostholdsregimer, vaner og rutiner. Med Solen i tegnet overfor ditt er det tid for å studere din kjæres behov. Single kan møte den rette, og bryllup er i sikte. Det er på tide å gjøre opp status for hva du vil prioritere. Unngå temperamentsutbrudd.

Stjernetegn Tvillingene Ukeshoroskop Getty

Tvillingene

22. mai – 21. juni

Vend blikket forover

Måneformørkelsen lørdag belyser underbevisstheten og ditt indre liv. Det øker innsikten i undertrykte og ignorerte følelser og behov. Nå kan du oppdage hva som motiverer deg til å gjøre den innsatsen du gjør. Behovet for å perfeksjonere både livsstil, vaner og rutiner forsterkes. Det gjør at du ser detaljene i et klarere lys. Du er effektiv, målrettet og får unna oppgavene raskere. Det gjør at du rekker over mer enn ellers. Analyser, sorter og eliminer. Det er tid for å legge fortiden bak seg og leve nå.

Stjernetegn Krepsen Ukeshoroskop Getty

Krepsen

22. juni – 22. juli

Dyrk lidenskapen

Ditt kjærlighetsliv er i fokus for tiden. Måneformørkelsen i området for vennskap og likesinnede belyser en retning du ikke lenger ønsker å fortsette
i. Du kan fristes til å skifte kurs. Behovet for mer kjærlighet, romantikk og lidenskap forsterkes. Interessen for mer intimitet og nærhet eskalerer og kan lede til forlovelse, bryllup og svangerskap. Forholdet til barn og barnebarn er i utvikling. Legg skuffelser bak deg og rett blikket mot mer nytelse, lek og moro. Konkurranseinstinktet øker og inspirerer til å yte mer.

Løven Horoskop Stjernetegn Getty

Løven

23. juli- 23. august

Styrk deg selv først

Privatlivet og familien betyr aller mest i denne perioden. Det øker interessen for å gjøre en større innsats. Men det betinger at du får oppmerksomheten og anerkjennelsen du fortjener. Får du ikke det, kan du miste gnisten. Måneformørkelsen i toppen av horoskopet belyser resultatene du har oppnådd. Er du ikke fornøyd med det du har oppnådd, kan du fristes til å avslutte prosjekter, søke andre oppgaver eller bevege deg i en ny retning. Investering i trygghet, samhold og hygge i privatlivet og familien motiverer.

Psst…
Det kan være nyttig å lese din kjæreste eller samboer sitt horoskop også – da kan du møte vedkommende med en dypere forståelse.

Jomfruen Horoskop Stjernetegn Getty

Jomfruen

24. august- 23. september

Forsøk å være objektiv

Solen belyser dine prioriteringer, planer og hvordan du organiserer. Nå kan du legge merke til egne forventninger om hva andre skal gjøre eller hvilken kunnskap de har. Måneformørkelsen kan føre til skuffelse. Har du troen på at du skal få en fasit på noe, kan du bli skuffet, fordi det ikke finnes noen fasit. Alt er relativt, knyttet til situasjonen man er i og kan tilpasses gitte forutsetninger. Du tenker raskere enn ellers og kan med fordel uttrykke deg tydelig uten å være for kritisk, dømmende eller dominant.

Vekten Horoskop Stjernetegn Getty

Vekten

24. september – 23. oktober

Styrk dine interesser nå

Solen belyser området for verdier, økonomi, evner og talent. Tiden er inne for å bruke flere sider av seg selv og se muligheten for vekst og utvikling. Du virker skarpere enn ellers og kan gjøre deg bemerket på en solid måte. Måneformørkelsen i området for inntekter og arbeidsgiver belyser oppgaver, interesser og verdier du har vokst fra og anser deg ferdig med. Det indikerer at du kan ende med å avslutte arbeidsforhold til fordel for noe som passer deg bedre, og der du får brukt flere av dine gode kvaliteter.

Skorpionen Horoskop Stjernetegn Getty

Skorpionen

24. oktober – 22. november

Utvid perspektivet

Solens posisjon i ditt tegn belyser forholdet til deg selv, til image, utseende og livsstil. Med både Mars og Merkur i ditt tegn i tillegg er dette en spennende periode der du får vist dine kvaliteter. Måneformørkelsen i området for nære forhold belyser forholdet til din kjære og andre. En fase er fullført og det er tid for å gi slipp på noe. For noen kan det tyde på at man har vokst fra hverandre og at forholdet er over. Unngå å virke egosentrisk. Effekten av en måneformørkelse kan vare minst et år fremover.

Skytten Horoskop Stjernetegn Getty

Skytten

23. november – 21. desember

Lytt til intuisjonen

Det er tid for å rette blikket mot livsstil, helse og daglige rutiner. Studer dine vaner og uvaner nærmere nå. Du er en rastløs person, og derfor trenger du flere gode rutiner for å styrke energinivået. Er du våken om natten, eller mangler rutiner, kan du bli forvirret. Nå foregår det mye på innsiden. Friheten til å kunne gjøre som du vil og skape dagene i din egen form, forsterkes. Det kan føre til at du trekker deg unna plikter og ansvar i denne perioden. Det er tid for å lade batteriene. Benytt din egen metode.

Steinbukken Horoskop Stjernetegn Getty

Steinbukken

22. desember- 20. januar

Vær stolt av deg selv

Dette er en strålende periode for å engasjere seg i sosiale nettverk og gode vennskap. Ta initiativ til hyggelige opplevelser med likesinnede. En gruppe eller organisasjon kan ha stor betydning for tiden. Din rolle i den sammenheng kan inspirere deg til å vise vei. Det er tid for å sette seg nye mål og stake ut en ny kurs. Måneformørkelsen lørdag belyser det som hemmer deg fra å gjøre mer av det du vil. Frykten for ikke å være bra nok begrenser. Nå er du klar for å frigjøre deg fra hemninger og tør mer enn ellers.

Vannmannen Horoskop Stjernetegn Getty

Vannmannen

21. januar – 19. februar

Gi slipp på fortiden

Solen, Merkur og Mars retter energien mot toppen av horoskopet og øker behovet for å skape gode resultater. Måneformørkelsen i bunnen av horoskopet indikerer at en fase er over. Det kan føre til at du retter energien mot nye ambisjoner. Viljestyrken øker og du er rask og effektiv i dine handlinger. Det du gjør, blir lagt merke til, og du kan imponere noen på din vei nå. Er du ikke helt fornøyd, er tiden inne for selv å gjøre endringene du
ønsker. Løsriv deg fra mentale sperrer.

Fiskene Horoskop Stjernetegn Getty

Fiskene

20. februar – 20. mars

Stopp en halv

Nå kan du fristes til å reise av sted til fjerne strøk. Jakten på nye eventyr, ny kunnskap eller høyere inntekt kan motivere deg til å gjør noe du vanligvis ikke gjør. Du er tilbøyelig til å være impulsiv og kan ta sjanser for å satse på noe som fører til ugjenkallelige beslutninger. Du kan
ende med å skifte kurs uten å ha planlagt en ny. Sørg for å innhente kunnskapen du trenger, for å gi slipp på tidkrevende aktiviteter og satse i en
ny retning. Kommuniser og planlegg litt med dine nærmeste før du handler.

 

Nina Skjemstad er astrolog, personlig coach, mentor og livsveileder. Hun har mer enn 20 års erfaring som profesjonell astrolog og har drevet med veiledning, kurs, foredrag, mindfulness og meditasjonsiden 2002. Hver uke får du hennes horoskop for den kommende perioden her på Ditt Bryllup.

nina skjemstad astrolog og lager horoskop for ditt bryllup
Nina Skjemstad, profesjonell astrolog

Hva er horoskop?

«Et horoskop er en astrologisk spådom. Grunntanken bak horoskopet er forestillingen om at himmellegemene og deres symbolske egenskaper fysisk påvirker livet på jorden.» Sitat fra Store Norske Leksikon.

Individuelt horoskop

Videre står det på Store Norske Leksikon:

Et horoskop er en symbolsk representasjon over himmelen som viser himmellegemene og deres posisjon i forhold til dyrekretsen, sett fra et bestemt ståsted på et gitt tidspunkt. For å kunne stille et individuelt horoskop, må man altså ha kjennskap til det nøyaktige fødselsøyeblikket, det nøyaktige fødestedet og hva slags posisjon solen, månen og plantene har i Dyrekretsen, sett fra dette stedet på dette tidspunktet. Videre må man ha kjennskap til det sett av regler som sier hvordan et horoskop skal stilles og tolkes.

Individuelt horoskop kan ifølge astrologiske forestillinger kartlegge og analysere en persons karakter og fremtidige muligheter.

Stjernetegn

Et annet eksempel er horoskoper som på grunnlag av stjernetegn mener å kunne forutse hva som skal skje den kommende uken eller måneden. Denne typen horoskop utgis noen ganger av for eksempel ukeblader og tabloide aviser.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: