Horoskop uke 49, 2. – 8. desember 2022

horoskop

Lurer du på hva som står i ditt horoskop og hva stjernene og planetene har å fortelle deg og din kjære om den kommende uken?

Hver uke får du de beste tipsene presentert av selveste Nina Skjemstad! Hun har hele 20 års erfaring som profesjonell astrolog og gir deg her horoskopet for den kommende uken.

Tekst: Nina Skjemstad Foto: Getty
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Les horoskop for inneværende uke her.

Horoskop uke 49, 2. – 8. desember 2022

Kjære leser!

Her får du denne ukens horoskop.

Det er flere spenningsaspekter i Universet denne uken. Det indikerer at det er mye som skjer og at mange opplever stressede situasjoner. Man vil så mye mer enn man får til, og det kan skape indre spenninger. Merkur er planeten for shopping og kommunikasjon, og den beveger seg inn i Steinbukkens tegn tirsdag. Det indikerer at det er klokt å ta et seriøst blikk på forbruk, kjøp og salg. Handle ikke mer enn du strengt tatt trenger, og bruk ikke mer penger enn du har råd til. «Å sette tæring etter næring» er et ordtak som passer godt nå. Fullmånen torsdag belyser situasjonen og anmoder om å gi slipp på tanken om hva du tror du må ha eller må gi til noen.

Vennlig hilsen Nina Skjemstad

Ditt personlige horoskop

Stjernetegn Væren Ukeshoroskop Getty

Væren

21. mars – 20. april

Ikke bli vippet av pinnen

Du ligger alltid foran andre, og det gjør du i denne perioden også. Nå har du et overblikk av de sjeldne, og med din kvikke hjerne har du mulighet til å publisere det du ønsker å dele av informasjon eller kunnskap. Du har mye på hjertet og kan med fordel sette det i system. Fullmånen i kontakt med din planet Mars kan føre til at du blir litt sliten og trenger å lade batteriene. Følelsene kan løpe av med deg om du ikke er tålmodig og avventende. Vent med avgjørelser til blikket klarner og du ser veien videre.

 

 

Stjernetegn Tyren Horoskop Getty

Tyren

21. april – 21. mai

Vær fleksibel

Solen, Merkur og Venus i området for økonomi og investeringer gjør at du ser klarere verdier du deler med noen og alle investeringsmuligheter som dukker opp. Har du opplevd stagnasjon en periode, viser din finansplanet Merkurs tegnskifte tirsdag at det er fremgang i sikte. Er du bekymret for fremtidsplanene, vil du snart se nye muligheter for utvikling og suksess. Tiden er inne for å riste av seg handlingslammelse og frustrasjon og vende blikket forover. Gi slipp på ulønnsomme, kostbare og krevende prosjekt.

 

 

Stjernetegn Tvillingene Ukeshoroskop Getty

Tvillingene

22. mai – 21. juni

Nye perspektiver åpenbares

De mange planetene i området for parforhold og nære rela­sjoner viser at det er tid for å tilpasse seg dem du har kontakt med, enten det er samarbeidspartnere, kjæreste eller andre nære. Deres behov kommer foran dine egne for tiden. Fullmånen i ditt tegn i slutten av uken belyser sider ved deg selv du nå ønsker å gi slipp på og legge bak deg. Det kan føre til et ønske om vektreduksjon. Du kan bli mer sliten enn du vanligvis er ved fullmåne. Single kan møte den rette via jobben, og en forelskelse kan oppstå.

Stjernetegn Krepsen Ukeshoroskop Getty

Krepsen

22. juni – 22. juli

Du ser hva andre trenger

Dette er tiden for å se nærmere på plikter og ansvar og alle de små tingene som må gjøres i hverdagen. Fokuset dreier seg om å få unna oppgavene, å være rask og effektiv og studere hvordan du kan øke effektiviteten. Dette er også en tid for å perfeksjonere ditt arbeid da dine tanker er klare og tydelige. Blikket for å se de enkleste måtene å gjøre ting på er skjerpet. Du kan oppnå god selvtilfredsstillelse ved å få unna tingene eller å hjelpe andre til å få det disse dagene. Følelsene forsterkes ved fullmåne.

Løven Horoskop Stjernetegn Getty

Løven

23. juli- 23. august

Prioriter lek og moro

Du motiveres av å føle deg fri til å bestemme hva du ønsker å prioritere. Du er ikke spesielt interessert i å dominere, men i iverens hete kan din lidenskap føre til at du virker intens. Lysten til lek, moro og rekreasjon øker. Det er ingenting i veien for å oppsøke moroa så lenge du holder deg innenfor trygge rammer. Det gir ekstra energi og livsglede. Du er tilbøyelig til å stå for underholdningen i nære forhold nå. Lidenskapen øker også lysten til å være mer intim og romantisk. Flørting og romanser inspirerer.

Psst…
Det kan være nyttig å lese din kjæreste eller samboer sitt horoskop også – da kan du møte vedkommende med en dypere forståelse.

Jomfruen Horoskop Stjernetegn Getty

Jomfruen

24. august- 23. september

Vær nær

I denne perioden er det størst fokus på privatlivet og menneskene som berører det aller mest, familie og foreldre. Det er naturlig at du ønsker å være sentrum for trygghet i privat­livet og skape et godt fundament for alle andre aktiviteter. Benytt sjansen til å tilbringe tid alene slik at du kan bli mer oppmerksom på egne emo­sjonelle sider. Begivenheter fra barndommen kan dukke opp i hukommelsen og minne om noe som skjer i nåtid. Du kan innse hva påvirkningen fra barndommen og familielivet har hatt på deg.

Vekten Horoskop Stjernetegn Getty

Vekten

24. september – 23. oktober

Planlegging er stikkord

Dette er en fin periode for å se nærmere på det utstyret du benytter for å kommunisere eller for å komme deg frem dit du skal. Benytter du telefon, PC, Mac eller annet utstyr, kan det være på tide med fornyelse eller modernisering. Kjører du bil eller benytter annen kommunikasjon i forbindelse med dine daglige gjøremål, er det naturlig å vurdere forbedring, søke nyere modeller eller andre måter for å forenkle fremgangsmåten på. Dersom noe knirker, er tiden inne for å gjøre noe for å øke effektiviteten.

Skorpionen Horoskop Stjernetegn Getty

Skorpionen

24. oktober – 22. november

Elsk deg selv

I denne perioden er det naturlig å reflektere over ens verdier og tingene en verdsetter. Åndelige og materielle verdier belyses, og inkluderer ens egne ressurser i form av egenskaper og talent. Du fristes til å invitere noen for å nyte i fellesskap. Solen belyser din selvfølelse og oppmuntrer til å skape noe. Hvis du tar deg tid, vil du bli mer kreativ og utvikle disse egenskapene. Det er tid for å gi slipp på visse verdier til fordel for noe som gagner deg selv. Gi slipp på dem som begrenser deg privat som profesjonelt.

Skytten Horoskop Stjernetegn Getty

Skytten

23. november – 21. desember

Ta vare på deg selv

Mange planeter i ditt tegn viser at det er naturlig å rette blikket mot egne behov, image og utseende. Å gå til innkjøp av nye antrekk eller ny frisyre kan bidra til å styrke selvtil­liten og selvfølelsen – og det har stor betydning i denne perioden. De mange tankene du har om dette, kan lettere bli realisert når Merkur ankommer Steinbukkens tegn fra tirsdag. Fullmånen torsdag belyser nære relasjoner, og du ser tydeligere hvem du vil engasjere deg i, hvem som gir og hvem som tapper deg for krefter.

Steinbukken Horoskop Stjernetegn Getty

Steinbukken

22. desember- 20. januar

Unngå å la deg overvelde

Solens posisjon belyser dine ubevisste sider og gjør at du ser tydelig hva du lengter etter og hvilke følelser som ikke er tilfredsstilt. Når du oppdager hva det dreier seg om og hvilke uvaner det fører til, kan du gjøre noe med det. Merkur ankommer ditt tegn tirsdag. Blikket klarner og du blir mer handlekraftig, disiplinert og målrettet. Fullmånen torsdag kan gjøre at du blir ekstra sliten og at du legger mer merke til alt som mangler for å oppnå perfeksjon. Ta ett steg om gangen.

Vannmannen Horoskop Stjernetegn Getty

Vannmannen

21. januar – 19. februar

Selvtilliten øker

Solen belyser forholdet til venner, kontakter og sosiale nettverk. Din rolle i vennekretsen kan være et aktuelt tema. I denne perioden er det ikke gunstig å isolere seg. Du trenger å tilbringe tid sammen med andre og utveksle informasjon og dele erfaringer. Det vil bidra til videre utvikling. Betydningsfulle personlig­heter kommer din vei og bidrar til vekst. Gi slipp på utdaterte og rigide holdninger og tenk nytt. Stak ut en ny kurs basert på informasjonen du mottar nå. Det er personlig fornyelse i gjære.

Fiskene Horoskop Stjernetegn Getty

Fiskene

20. februar – 20. mars

Vit hva du vil

Med mange planeter i toppen av horoskopet er det naturlig å rette blikket mot bragder du har gjennomført. Kontakten med ledere og andre autoriteter eskalerer, og det bidrar til å skape nye resultater og legge til rette for fremtidsplaner. Fullmånen i slutten av uken viser hva du har vokst fra og kan legge bak deg. Fortiden er over, og det er naturlig å rette oppmerksomheten mot det du ønsker å oppnå i status og posisjon. Du er villig til å strekke deg langt for å oppnå ros, anerkjennelse og bekreftelse.

 

 

 

Nina Skjemstad er astrolog, personlig coach, mentor og livsveileder. Hun har mer enn 20 års erfaring som profesjonell astrolog og har drevet med veiledning, kurs, foredrag, mindfulness og meditasjonsiden 2002. Hver uke får du hennes horoskop for den kommende perioden her på Ditt Bryllup.

nina skjemstad astrolog og lager horoskop for ditt bryllup
Nina Skjemstad, profesjonell astrolog

Hva er horoskop?

«Et horoskop er en astrologisk spådom. Grunntanken bak horoskopet er forestillingen om at himmellegemene og deres symbolske egenskaper fysisk påvirker livet på jorden.» Sitat fra Store Norske Leksikon.

Individuelt horoskop

Videre står det på Store Norske Leksikon:

Et horoskop er en symbolsk representasjon over himmelen som viser himmellegemene og deres posisjon i forhold til dyrekretsen, sett fra et bestemt ståsted på et gitt tidspunkt. For å kunne stille et individuelt horoskop, må man altså ha kjennskap til det nøyaktige fødselsøyeblikket, det nøyaktige fødestedet og hva slags posisjon solen, månen og plantene har i Dyrekretsen, sett fra dette stedet på dette tidspunktet. Videre må man ha kjennskap til det sett av regler som sier hvordan et horoskop skal stilles og tolkes.

Individuelt horoskop kan ifølge astrologiske forestillinger kartlegge og analysere en persons karakter og fremtidige muligheter.

Stjernetegn

Et annet eksempel er horoskoper som på grunnlag av stjernetegn mener å kunne forutse hva som skal skje den kommende uken eller måneden. Denne typen horoskop utgis noen ganger av for eksempel ukeblader og tabloide aviser.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: