Horoskop uke 5, 27. januar – 2. februar 2023

horoskop

Lurer du på hva som står i ditt horoskop og hva stjernene og planetene har å fortelle deg og din kjære om den kommende uken?

Hver uke får du de beste tipsene presentert av selveste Nina Skjemstad! Hun har hele 20 års erfaring som profesjonell astrolog og gir deg her horoskopet for den kommende uken.

Tekst: Nina Skjemstad Foto: Getty
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

ÅRSHOROSKOP for 2023 finner du her.

Horoskop uke 5, 27. januar – 2. februar 2023

Kjære leser!

Her får du denne ukens horoskop.

Venus ankommer Fiskenes tegn fredag og øker interessen for fellesskap, samvær og alenetid. Det gjelder å finne balansen i skjæringspunktet mellom når man skal gjøre det ene eller det andre. Nå kan du også trives med å lytte til vakker musikk og skape en harmonisk stemning der du er. Opphold i naturen kan stimulere sansene. Solens gode aspekt til Mars øker viljestyrken og målbevisstheten når du kommer til enighet med deg selv om hva du virkelig ønsker å gjennomføre. Geniale ideer dukker opp og inspirerer til handling. De trenger god planlegging og organisering. Nå kan du plutselig oppdage noe du ikke har tenkt på at du allerede vet.

Vennlig hilsen Nina Skjemstad

Ditt personlige horoskop

Stjernetegn Væren Ukeshoroskop Getty

Væren

21. mars – 20. april

Unngå overdrivelser

Solen retter lyset mot vennskap, sosiale nettverk og betydningsfulle kontakter. Det gjør at du ser tydeligere hvem du vil planlegge og investere tid og engasjement med, hvem som betyr ekstra mye for deg og motsatt. Legg merke til hvem du omgir deg med. Grupper og likesinnede kan gi ekstra stimuli og inspirasjon i denne perioden. Mange tanker om hva du ønsker å oppnå i fremtiden i status og posisjon dukker opp. Du vil gjøre deg bemerket, og det krever ekstra resultatorientert innsats. Stak ut en ny kurs forover.

Stjernetegn Tyren Horoskop Getty

Tyren

21. april – 21. mai

Du er forhandlingsdyktig

Solen belyser toppen av horoskopet og øker muligheten for at det du driver med, blir lagt merke til. Resultatene av dine prestasjoner blir synlig og gjør at du kan vise hva du står for. Din planet Venus skifter tegn og øker engasjementet i forholdet til venner, sosiale nettverk og kontakter. Via møter med likesinnede kan du se klarere hva du ønsker å satse på. Solens gode aspekt til Mars i karriereområdet indikerer en villighet til å gjøre en ekstra innsats for å styrke din posisjon og dine fremtidsmuligheter.

Stjernetegn Tvillingene Ukeshoroskop Getty

Tvillingene

22. mai – 21. juni

Du får det som du vil

Din planet Merkurs gode aspekt inspirerer til å styrke dine inntekter og betingelser i jobbsituasjonen. Solens gode aspekt til Mars i ditt tegn indikerer at du har ekstra sterkt pågangsmot og viljestyrke for tiden. Perspektivet utvides og dine langsiktige visjoner inspirerer til å yte en ekstra innsats. Magefølelsen er ekstra sterk og gir inntrykk det er verdt å lytte til. Du kan bli spesielt oppmerksom på personlige kunnskaper og hva du ønsker å dele med andre. Er du lærer eller veileder, får du vist hva du kan.

Stjernetegn Krepsen Ukeshoroskop Getty

Krepsen

22. juni – 22. juli

En reise utvider horisonten

Hellet er med deg i finansielle saker. Solen belyser forholdet til arbeidsgiver og inntekter. Jobbsøkere har hellet med seg. Ny jobb er i sikte for dem som søker det. Det er en fin tid for å by på deg selv, dine eminente kvaliteter og kunnskaper. Jo mer du deler, desto mer kan du motta i retur. Du er i en forvandlingsfase, og det indikerer at du er klar for å gi slipp på fortiden for å være forberedt på ny ekspansjon. Det gjelder også emosjonelle saker du kan ha lett for å holde fast på. Gi slipp på noe.

Løven Horoskop Stjernetegn Getty

Løven

23. juli- 23. august

Kjenn deg selv

Solen befinner seg i området for nære relasjoner og øker interessen for dem du møter i hverdagen. Samarbeidspartnere og andre betyr mer enn forventet i denne perioden. Vær på tilbudssiden om noen trenger støtte, og bidra til megling om det oppstår uenigheter. Det er tid for å se din kjære og vedkommendes behov med nye øyne. Det er tid for å innlede gode samtaler og være engasjert i din kjæres interesser. Hobbyer eller fritidsaktiviteter med gode venner styrker samholdet. Positive overraskelser i livsmål dukker opp.

Psst…
Det kan være nyttig å lese din kjæreste eller samboer sitt horoskop også – da kan du møte vedkommende med en dypere forståelse.

Jomfruen Horoskop Stjernetegn Getty

Jomfruen

24. august- 23. september

Handlekraft er tingen

Solen belyser alle detaljene i det du foretar deg nå. Uansett hva du driver med, kan du ha lett for å fokusere mer på detaljer og perfeksjon enn du vanligvis gjør. Din planet Merkurs gode kontakt med Uranus åpner sinnet for tusenvis av tanker og gode ideer. Du er en rastløs type, og du kan lett la deg avlede og hoppe videre til neste oppgave. Det kan føre til at du ikke får realisert alle ideene som stadig vekk kommer tilbake som påminnelse. Ta ikke for gitt ditt skarpe sinn, men ta grep om det du vil realisere.

Vekten Horoskop Stjernetegn Getty

Vekten

24. september – 23. oktober

Bruk viljestyrken

Solens posisjon belyser dine kreative sider og forholdet til en lærer, veileder, partner eller samarbeidspartner. Nå kan du skape kreative engasjement i samarbeid med andre. Ditt brede og objektive perspektiv kan komme andre til gode i denne perioden. Å notere kan vise seg bedre enn å snakke om det fordi det blir tydeligere og mer langsiktig. Hellet er med deg i samarbeidsforhold og i forbindelse med detaljer i oppgaver du vil løse. Din planet Venus’ tegnskifte øker interessen for skjønnhet og perfeksjon.

Skorpionen Horoskop Stjernetegn Getty

Skorpionen

24. oktober – 22. november

La romantikken blomstre

Privatlivet, familien og boligsituasjonen er tema for skorpioner for tiden. Solens gode kontakt med din planet Mars indikerer at lidenskapen øker og at du kan ha lett for å investere i alt som styrker familien og hjemmet. Å investere i aksjer, fond, valuta og andre lukrative prosjekter kan friste. Investering i eiendom eller bolig inspirerer. Behovet for å utforske spenningen i lidenskapen og seksualiteten i romantikkens arena, kan føre til mange gode ideer og krumspring. Forlovelse og samboerskap er aktuelt.

Skytten Horoskop Stjernetegn Getty

Skytten

23. november – 21. desember

Vit hva du vil først

Denne uken øker fokuset rundt planlegging, organisering, kommunikasjon og formidling. Det er tid for å rette blikket mot prioriteringene og sortere i det som kan elimineres fra timeplanen. Tidstyvene tar mer tid enn du tror. Du er veldig sosial, og Mars’ posisjon viser stort engasjement rundt ditt nettverk nå. Du ser ut til å ha en sentral rolle i dine nære relasjoner, og det du sier har avgjørende betydning for hva som skjer i relasjonene. Kjøp og salg for å frigjøre tid og engasjement til noe nytt er aktuelt.

Steinbukken Horoskop Stjernetegn Getty

Steinbukken

22. desember- 20. januar

Det er tid for medgang

Solens posisjon belyser dine evner, kvaliteter og personlige verdier også denne uken. Det er den beste perioden for å styrke dine ressurser og øke verdiene og selvfølelsen. Interessen for fysisk aktivitet og gode helseregimer øker. Engasjementet rettes mot perfeksjon i livsstil og helse, og du virker klar for å gi slipp på holdninger, aktiviteter og engasjement du ikke lenger ønsker å drive med. Jo bedre du føler deg, jo mer kreativ blir du og jo mer øker selvtil­liten. Du liker disiplin, men vær ikke for streng.

Vannmannen Horoskop Stjernetegn Getty

Vannmannen

21. januar – 19. februar

Hellet er med deg

Dette er den beste perioden i år for deg. Solen beveger seg gjennom ditt tegn og styrker utstrålingen og synliggjør flere av dine gode kvaliteter overfor andre. Det gode forholdet mellom Solen og Mars indikerer at du er ekstra vital, sjarmerende og viril i denne perioden. Du kan tiltrekke deg potensielle partnere nå. Energinivået stiger og egner seg godt for fysisk aktivitet og seksuell utfoldelse. Tiltrekningskraften og livsgleden øker og bidrar til møter som støtter din vekst. Det øker verdiene i neste omgang.

Fiskene Horoskop Stjernetegn Getty

Fiskene

20. februar – 20. mars

La ikke nytelsen avlede deg

Noen fisker virker som om de er i drømmeland for tiden. Andre kan ha en følelse av å være i paradis. Uansett kan du med fordel skape ditt eget paradis og drømmeland fordi du har evnen til å forestille deg det. Det du opplever med din kreative fantasi, er det mulig å skape i virkeligheten. Du har en fantastisk sjarm og tiltrekningskraft for tiden, og du kan lese andre som en åpen bok. Det gjør at du kan bruke de metoder som trengs for å sette i gang det du ønsker å oppnå på sikt. Rydd vei for dine tiltak.

 

Nina Skjemstad er astrolog, personlig coach, mentor og livsveileder. Hun har mer enn 20 års erfaring som profesjonell astrolog og har drevet med veiledning, kurs, foredrag, mindfulness og meditasjonsiden 2002. Hver uke får du hennes horoskop for den kommende perioden her på Ditt Bryllup.

nina skjemstad astrolog og lager horoskop for ditt bryllup
Nina Skjemstad, profesjonell astrolog

Hva er horoskop?

«Et horoskop er en astrologisk spådom. Grunntanken bak horoskopet er forestillingen om at himmellegemene og deres symbolske egenskaper fysisk påvirker livet på jorden.» Sitat fra Store Norske Leksikon.

Individuelt horoskop

Videre står det på Store Norske Leksikon:

Et horoskop er en symbolsk representasjon over himmelen som viser himmellegemene og deres posisjon i forhold til dyrekretsen, sett fra et bestemt ståsted på et gitt tidspunkt. For å kunne stille et individuelt horoskop, må man altså ha kjennskap til det nøyaktige fødselsøyeblikket, det nøyaktige fødestedet og hva slags posisjon solen, månen og plantene har i Dyrekretsen, sett fra dette stedet på dette tidspunktet. Videre må man ha kjennskap til det sett av regler som sier hvordan et horoskop skal stilles og tolkes.

Individuelt horoskop kan ifølge astrologiske forestillinger kartlegge og analysere en persons karakter og fremtidige muligheter.

Stjernetegn

Et annet eksempel er horoskoper som på grunnlag av stjernetegn mener å kunne forutse hva som skal skje den kommende uken eller måneden. Denne typen horoskop utgis noen ganger av for eksempel ukeblader og tabloide aviser.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: