Horoskop

horoskop

Lurer du på hva som står i ditt horoskop for denne uken og hva stjernene og planetene har å fortelle deg og din kjære om de kommende dagene?

Hver uke får du de beste tipsene presentert av selveste Nina Skjemstad! Hun har hele 20 års erfaring som profesjonell astrolog og gir deg her horoskopet for den kommende uken.

Tekst: Nina Skjemstad Foto: Getty
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

HOROSKOP for hele året 2023 finner du her.

Horoskop uke 38 22.–28.9. 2023

Kjære leser!

Her får du denne ukens horoskop.

Tirsdag ankommer Solen Vektens tegn og innleder høstjevndøgn. Høsten er i anmarsj, fargene i naturen er utrolig vakre og luften frisk og god. Har du ennå ikke høstet inn markens grøde, er dette tiden for å gjøre det. Å forvelle bær, frukt, grønnsaker og alt man ønsker å forvare før vinteren setter inn, må gjøres nå. Vi går en kreativ tid i møte med alle fargene i naturen, og det er tid for å finne frem dekorative kreasjoner i hjemmet. Å fyre i peisen og tenne lys skaper god atmosfære. Kan du omgi deg med høstfargene, vil det skape et lunt og hjemmekoselig rede. Sørg for å lade batteriene hjemme, så har du mer å gi der ute.Vennlig hilsen Nina Skjemstad

Ditt personlige horoskop

Stjernetegn Væren Ukeshoroskop Getty

Væren

21. mars – 20. april

Gode ideer dukker opp nå

Fra å ha fokus rundt detaljer og oppgaver, rettes nå oppmerksomheten rundt relasjoner og samarbeid. Tiden er inne for å rette blikket mot din kjæres behov og ta hensyn til dem. Det er ikke lett å tilpasse seg andres ønsker, men det er noe du vil ha glede av. Da kan det oppstå noe du selv ikke har tenkt på. Å gi plass til kolleger eller kjæreste øker engasjementet fra deres side. De vil føle seg mer verdifull og verdsatt i ditt nærvær. Du virker ekstra smart, romantisk og kjærlig for tiden. Lidenskapen øker.

Stjernetegn Tyren Horoskop Getty

Tyren

21. april – 21. mai

Invester i privatlivet

Fokus rundt lekenhet og lidenskap den siste tiden reduseres. Nå er tiden inne for å rette blikket mot realiteter og praktiske detaljer. Å rydde i skuffer, skap, kjeller, loft, garasje, frysere eller kjøleskap, er tema. Å skape rom og plass før vinteren setter inn – og organisere hverdagen slik at den fungerer optimalt – er aktuelt. Du virker ekstra effektiv, målrettet og får unna mye arbeid på kort tid. Å tenke gjennom detaljene i stil og farger til hjemmet på forhånd, øker effektiviteten og gjennomføringen.

Stjernetegn Tvillingene Ukeshoroskop Getty

Tvillingene

22. mai – 21. juni

La deg inspirere

Den siste tiden har det vært stort fokus rundt familie, foreldre og privatliv. Fra tirsdag øker engasjementet i kreativ selvutfoldelse, romantikk og lidenskap. Det indikerer en tid for mer flørting, økt lidenskap og sosial moro. Single kan møte sin utkårede, og svangerskap kan komme ut av det. Forlovelse og bryllup er aktuelt for noen. Du virker mer vital, viril og lidenskapelig enn du vanligvis er. Det øker kreativiteten og engasjementet i alt du foretar deg. Muligheten for å skape noe du ikke har forventet, forsterkes.

Stjernetegn Krepsen Ukeshoroskop Getty

Krepsen

22. juni – 22. juli

By på deg selv

Du har hatt mulighet til å planlegge, organisere og prioritere den siste tiden. Det er tid for å lande brikkene i puslespillet. Forholdet til søsken virker bedre enn på lenge, og det styrker båndene mellom dere. Fra tirsdag retter Solen lyset mot privatliv, familie, røtter og bakgrunn. Det åpner for å studere minner fra barndom og oppvekst og se nærmere på hvordan det påvirker ditt liv i dag. Behovet for å skape noe spennende på hjemmebanen, og gjerne invitere familiemedlemmer til hyggelig samvær og fellesskap, øker. Ta initiativ.

Løven Horoskop Stjernetegn Getty

Løven

23. juli- 23. august

Gode ord gjør en forskjell

Ambisjoner og karriere er tema for løver i denne perioden. Hvis du har funnet en løsning på hvordan du kan levere en strålende kvalitet og utnytte dine evner og talent på beste mulige måte, er det naturlig å begynne å forvalte verdiene fra tirsdag. Det innebærer planlegging, organisering og prioritering av tid, noe som også betyr at det er naturlig å kommunisere og dele informasjon med dem som er involvert i dine aktiviteter. Nå kan du utrette utrolig mye positivt med den rette måten å uttrykke deg på.

Psst…
Det kan være nyttig å lese din kjæreste eller samboer sitt horoskop også – da kan du møte vedkommende med en dypere forståelse.

Jomfruen Horoskop Stjernetegn Getty

Jomfruen

24. august- 23. september

Vit hva du vil

Med Solen gjennom ditt tegn de siste fire ukene har du hatt mulighet til å markere deg overfor andre. Det du gjør, blir lagt merke til. Nå er tiden inne for å by på dine eminente kvaliteter og kunnskaper. Behovet for å styrke dine evner øker, og det kan inspirere til å utvikle deg via utdanning og skolering. Personlige verdier og eiendeler er i fokus, og det er tid for å gjøre det som må til for å øke verdiene. Nære relasjoner er villig til å støtte deg i dine målsettinger, og du kan virkelig oppnå det du drømmer om.

Vekten Horoskop Stjernetegn Getty

Vekten

24. september – 23. oktober

By på deg selv

Solen ankommer ditt tegn på tirsdag, og det øker oppmerksomheten rundt image og utseende. Din sjarm og utstråling forsterkes, og du blir lagt merke til av likesinnede og betydningsfulle personligheter. Med Mars i ditt tegn har du stor viljestyrke, pågangsmot og har lett for å ta initiativ og få oppgavene unna. Du har instinktivt talent for å uttrykke deg i sosiale medier, i gruppesammenheng og med likesinnede. Det gjør at du kan utvide ditt sosiale nettverk i denne perioden. Ta kontroll på retningen forover.

Skorpionen Horoskop Stjernetegn Getty

Skorpionen

24. oktober – 22. november

Nye dører åpner seg

Tiden er inne for å bli bevisst ubevisste lengsler, vaner og rutiner. Det er tid for å legge merke til magefølelsen og motivet for dine handlinger. Har du behov for kontroll, kan du bli usikker om du ikke har kontrollen. Gode samarbeidspartnere kommer på banen og bringer muligheter for suksess i ambisjoner og karriere. Vær mottagelig for gode innspill. Hva du presenterer overfor dine kolleger og samarbeidspartnere, vil påvirke resultatene du mottar. Å forvirre noen kan føre til at du selv blir forvirret.

Skytten Horoskop Stjernetegn Getty

Skytten

23. november – 21. desember

Ta kontroll

Nå har du fått oversikt over resultatene av dine prestasjoner og har fullført en syklus i ambisjoner og karriere. Tiden er inne for å tenke fremover, stake ut en ny kurs og sette seg nye mål. Så gjelder det å definere hvem du ønsker å involvere i dine planer og hvilken informasjon du trenger for å oppnå fremtidsmålene. Det er noe du med fordel kan studere nærmere. Forholdet til likesinnede har stor verdi, og din rolle i en gruppe eller organisasjon påvirker flere enn du tror. Sørg for et objektivt perspektiv og god oversikt.

Steinbukken Horoskop Stjernetegn Getty

Steinbukken

22. desember- 20. januar

Vær modig

Solen ankommer toppen av horoskopet tirsdag og retter lyset mot prestasjoner og resultatene du skaper. Det gjør at du blir lagt merke til av autoriteter og ledere. Nå kan du styrke din posisjon og gjøre deg bemerket. Benytt sjansen til å markere revir de neste ukene. Dine kreative sider er ekstra aktive for tiden. Det øker behovet for å skape noe eget. Uranus’ involvering øker din geniale og skarpe intelligens. Noe nytt og spennende kan komme ut av det. Muligheten for å styrke din posisjon øker for dem som jobber iherdig.

Vannmannen Horoskop Stjernetegn Getty

Vannmannen

21. januar – 19. februar

Vær åpen for ny informasjon

Den siste tiden har Solen belyst verdier og ressurser du deler med noen. Det øker innsikten i dine åndelige interesser og hva som virkelig betyr aller mest for deg. Det er tid for å se nærmere på endringene du ønsker å gjøre med innsiktene du har fått. Å forvalte verdiene som betyr mest for deg, og gi slipp på dem som ikke betyr noe, er tema i denne perioden. Det er tid for fremgang og vekst. Flere muligheter for å motta ny informasjon vil utvide perspektivet. Shopping kan øke lykkefølelsen nå.

Fiskene Horoskop Stjernetegn Getty

Fiskene

20. februar – 20. mars

Prioritering er nødvendig

De siste ukene har bydd på spennende dager i nære forhold. Tiden er inne for å vurdere hva du vil involvere deg i eller deler med din kjære. Felles investeringer er tema for noen fra tirsdag. Det kan dreie seg om investering i eiendom, bolig eller andre større verdier. Forholdet til arbeidsgiver, bank og forsikring er tema for samtale. Nå er det naturlig å vurdere om jobben er tilfredsstillende og gir deg det du søker, eller om du ønsker å utforske en annen karriere. Ny jobb er i sikte for dem som ønsker det.

 

 

Nina Skjemstad er astrolog, personlig coach, mentor og livsveileder. Hun har mer enn 20 års erfaring som profesjonell astrolog og har drevet med veiledning, kurs, foredrag, mindfulness og meditasjonsiden 2002. Hver uke får du hennes horoskop for den kommende perioden her på Ditt Bryllup.

nina skjemstad astrolog og lager horoskop for ditt bryllup

Nina Skjemstad, profesjonell astrolog

Hva er horoskop?

«Et horoskop er en astrologisk spådom. Grunntanken bak horoskopet er forestillingen om at himmellegemene og deres symbolske egenskaper fysisk påvirker livet på jorden.» Sitat fra Store Norske Leksikon.

Individuelt horoskop

Videre står det på Store Norske Leksikon:

Et horoskop er en symbolsk representasjon over himmelen som viser himmellegemene og deres posisjon i forhold til dyrekretsen, sett fra et bestemt ståsted på et gitt tidspunkt. For å kunne stille et individuelt horoskop, må man altså ha kjennskap til det nøyaktige fødselsøyeblikket, det nøyaktige fødestedet og hva slags posisjon solen, månen og plantene har i Dyrekretsen, sett fra dette stedet på dette tidspunktet. Videre må man ha kjennskap til det sett av regler som sier hvordan et horoskop skal stilles og tolkes.

Individuelt horoskop kan ifølge astrologiske forestillinger kartlegge og analysere en persons karakter og fremtidige muligheter.

Stjernetegn

Et annet eksempel er horoskoper som på grunnlag av stjernetegn mener å kunne forutse hva som skal skje den kommende uken eller måneden. Denne typen horoskop utgis noen ganger av for eksempel ukeblader og tabloide aviser.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: