Hvit sjokolade i miniformkaker med bitter sjokoladeglasur

hvit sjokolade i miniformer

Hvit sjokoladekake kan av og til bli i søteste laget. Her pynter vi kakene med en bitter glasur, som skaper perfekt balanse.

Tekst: Emma Knowles Foto: William Meppem
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond
hvit sjokolade i miniformer

Hvit sjokoladekake i miniformer – Ingredienser til 6 stk.

Hvit sjokoladekake i miniformer:

  • 150 g hvit sjokolade, finhakket
  • 1,25 dl melk
  • 100 g sukker
  • 80 g smør, i terninger
  • 150 g hvetemel
  • 3/4 ts bakepulver
  • 1 egg
  • finhakket sjokolade til pynt

Bitter sjokoladesaus:

  • 220 g sukker
  • 0,6 dl vann + 1 dl
  • 160 g mørk sjokolade (70 %), finhakket
  • 1 ss sterk kaffe (f.eks. espresso)

Fremgangsmåte

Hvit sjokoladekake i miniformer:

  1. Sett ovnen på 180 °C. Smør seks små kakeformer.
  2. Bland hvit sjokolade, melk, sukker og smør i en kjele. Varm opp ved middels varme under omrøring.
  3. Når blandingen er glatt og jevn, tas den av varmen.
  4. Sikt inn mel og bakepulver, og visp røren glatt før egget vispes inn.
  5. Fordel røren i formene, og stek til kakene har hevet seg og fått en svakt gyllen farge (25–30 minutter).
  6. Vend kakene over på en rist og avkjøl.

Bitter sjokoladesaus:

  1. Rør sukker og 0,6 dl vann sammen i en kjele ved middels varme til sukkeret løser seg opp.
  2. Kok opp og la småkoke til en mørk karamell uten å røre (5–6 minutter).
  3. Ta kjelen av varmen, og tilsett forsiktig 1 dl vann.
  4. Sett kjelen tilbake på varmen, og tilsett sjokolade og kaffe.
  5. Rør til blandingen er glatt. Avkjøl.

Drypp glasur over kakene, og la dem stå til glasuren har stivnet. Avslutt med et dryss sjokolade til pynt.

Flere vakre dessertkaker
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: