Hvor mye koster en brudekjole? Se 7 ulike brudekjoler og hva de faktisk koster

Uansett hvor mye eller lite du ønsker å bruke på en brudekjole, lurer mange på nettopp hvor mye som er vanlig å bruke på en brudekjole. Her forteller to populære brudesalonger hva brudekjoler i ulike prisklasser ligger på.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Instagram/@alenaleenabridal
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Enten man har et stort budsjett eller et lite et til bryllupet, lurer de aller fleste på hvor mye de kommer til å bruke på brudekjolen sin.

En brudekjole ender som regel på 10 til 15 prosent av budsjettet, men det er sjeldent at en brud bruker mer enn cirka 25.000 kroner totalt på hele brudeantrekket.

Så hvor mye koster en brudekjole? Hvor mye er vanlig å bruke på en brudekjole? Og hvor mye koster verdens dyreste brudekjole?

Her viser to kjente brudesalonger frem vakre brudekjoler til ulike budsjetter.

Majoriteten av våre kjoler ligger på mellom 25.000 og 35.000 kroner, men sortimentet vårt strekker seg fra 10.000  til 100.000 kroner.

Silje Madeleine Gyldenstierne hos White by Green

– Vi er en salong med et håndplukket utvalg av designere, hvis kjoler er laget av de mest eksklusive, fine materialer og de fleste produserer kjolene sine på små atelier rundt om i Europa kontra masseproduserte kjoler i Østen, fortsetter hun.

Her er 4 brudekjoler fra White by Green og hva de faktisk koster:

Det finnes ingen fasit på hvor mye gjennomsnittsbruden bruker på en kjole.

Mina Faizi hos Kristins Brudesalong

– Jeg vil si at alt mellom 15.000 og 40.000 kroner er vanlig i dag.

Kristins Brudesalong mener det er store variasjoner i prisen på en brudekjole.

– Vi ser at de små koronabryllupene vedvarer samtidig som andre par planlegger store slottsbryllup i utlandet med 200 gjester.

Her er 3 kjoler fra Kristins Brudesalong og hva de faktisk koster:

hvor mye koster en brudekjole

Kjole fra Martina Liana. Pris: Cirka 35.000 kroner

Hvor mye koster det å sy om brudekjolen?

– Det vil nesten alltid være nødvendig med tilpasninger for å få kjolen helt perfekt. Vår erfaring tilsier at man må beregne cirka 5.000 til 15.000 kroner, avhengig av omfang og ønsker, sier Silje Madeleine Gyldenstierne hos White by Green.

– En tilpasning av lengde, midje og skulderstropper, samt holdehemper til slepet ligger på cirka 7.500 kroner, og det vil alltid være individuelle forskjeller fra kjole og brud.

Kristins Brudesalong anslår at tilpasning av en brudekjole koster alt mellom 3.000 og 7.000 kroner.

costarellos

Brudekjole: De aller fleste brudekjoler må tilpasses før den store dagen. Foto: Instagram/@costarellosbridal

Hva koster verdens dyreste brudekjole?

Prisen en gjennomsnittlig brud må punge ut med for å sikre seg drømmekjolen er milevis unna verdens dyreste brudekjole, Nightingale of Kuala Lumpur. Kjolen er signert den malaysiske designeren Faisol Abdullah og skal koste svimlende 30 millioner dollar, ifølge Finances Online.

Det tilsvarer 300 millioner norske kroner.

Kjolen er litt av et kunstverk og skal være dekket med 751 funklende diamanter.

En god nummer to er The Diamond Wedding Gown. Kjolen er fra den Beverly Hills-baserte designeren Renee Strauss og skal koste svimlende 12 millioner dollar. Det tilsvarer rundt 119 millioner norske kroner. 

Kjolen skal være designet på en slik måte at når bruden beveger seg, vil lyset treffe diamantene på brudekjolen og glitre fantastisk.

Når det gjelder kjendisenes dyreste brudekjoler, troner tennisdronning Serena Williams øverst på listen med sin brudekjole signert Alexander McQueen.

Kjolen hun giftet seg i kostet hele 3,5 millioner dollar, tilsvarende 35 millioner kroner, ifølge Brides.

Til sammenligning skal dronning Elizabeths kjole ha kostet 1,6 millioner dollar, mens Kim Kardashian sin brudekjole i 2014 skal ha kostet 500.000 dollar. Brudekjolen til Storbritannias blivende dronning, prinsesse Kate, skal ha kostet 434.000 dollar, og hertuginne Meghans kjole 422.000 dollar.

15 mest leste saker om brudekjoler
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: