Hvordan arrangere bryllup hjemme, i hagen eller på en låve

Er du så heldig å ha stor nok plass til å arrangere til bryllup hjemme, i hage, på en låve, er ingenting hyggeligere enn det! Allikevel er det visse ting man lurer på og trenger hjelp til i planleggingen.

Tekst: Redaksjonen og Silje og Gry Glenne, bryllupsplanleggere i Glennewedding. Foto: Getty

Bryllupsplanleggerne bak Glennewedding har svart på en rekke spørsmål i vår gruppe Brudeprat – og her kommer en oppsummering for dere som skal arrangere bryllup hjemme, på låve eller i hagen.

Deleger ansvar

– Vi vil først og fremst anbefale at dere får inn personale eller noen som kan stå ansvarlige for logistikken på dagen. Det kan være et cateringfirma med en som har hovedansvaret den dagen. En av hovedpersonene dere ansetter bør være en hovmester. Han eller hun har da regi over bryllupsmiddagen sammen med toastmaster. Gi også denne personen eller en annen hovedansvaret for regien resten av dagen, tipser Glennewedding.

– Det viktigste vi har erfart med å arrangere bryllup hjemme, eller på en låve, er at dere har tydelige avtaler med hvem av leverandørene som setter opp og rydder til enhver tid. Det er ønskelig at gjestene ikke får opplevelsen av konstant rydding og støy, men en naturlig flyt fra rom til rom ut i fra deres planløsning.

Tips:
Unngå kø på toaletter. Ha nok toalettløsninger tilgjengelig – dette kommer selvfølgelig an på antallet gjester.

Organiser ulike områder

– Det viktigste for våre kunder når vi har arrangert i deres private hjem er å raskt vise gjestene at dette er et bryllup og ikke eksempelvis et 40-årslag. I våre tilfeller har vi fra første sekund gjestene ankom servert velkomstdrikke, samt dekorert inngangen med hvite blomster og ballonger med et skilt hvor det står «velkommen til vårt bryllup».

Skap flyt igjennom dagen og planlegg gjerne bryllupet ut i fra gjestenes perspektiv. I et profesjonelt bryllupslokale trenge du ofte ikke å tenke på det, men i et privat hjem bør dere tenke på alt fra start til slutt. For eksempel hvordan mottas gjestene når de ankommer gården eller huset? Hvilke parkeringsmuligheter har dere hjemme og hvor skal gjestenes legge gaver, klærne sine o.l.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Generelt sett er det viktig å legge opp dagen på ulike steder i huset og uteområdet.

– Slik kan også de ulike delene gjøres om til andre formål, mens man er i det motsatte området. Skal dere arrangere bryllup hjemme, kan det for eksempel være soner som terrasse, spisestue og hage, for en låve vil det være utendørs, inne og for eksempel bak låven, foreslår Glennewedding.

– Det er ikke nødvendig å ha pyntegjenstander over alt, men heller fokusere på noen områder. Velg ut de delene av bryllupet som betyr mest for dere, og legg deretter budsjettet med hovedfokuset på disse områdene. Med dette i fokus er det lettere å få drømmebryllupet til å gå i oppfyllelse, understreker Glennewedding.

Tips:
Lei generator slik at dere har nok strøm. Kommer selvfølgelig an på om dere skal ha anlegg til musikk osv., men det er utrolig kjedelig om plutselig all musikk stopper midt i festen.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Dagen før bryllupet

Unngå å legge opp til at dere som brudepar skal pynte masse dagen før.

– Av erfaring oppstår det mye mer uforutsett enn man tror dagen(e) før. Har du lyst til å pynte og arrangere det siste hjemme eller låven selv, gjør det flere dager i forkant og gjerne planlegg hjelpere (evt. profesjonelle medhjelpere), slik at det bare er siste finish rett før – både om det er på en låve eller hjemme. Det er kjedelig å ende opp med å ha vondt i hode og være utslitt fordi dere stresset dagen før, forteller Glennewedding og fortsetter:

– Av erfaring ser vi at brudeparet har stor glede av å tilbringe natten før bryllupet et annet sted enn i sitt eget hjem hvor bryllupet finner sted. Kanskje en liten spabehandling dagen før er en fin måte å starte bryllupshelgen på? Mange velger jo også å overnatte hver for seg slik at dere først møtes til seremonien.

brudepar på bryllupsdagen

Tips:
Ha alltid en plan B for alle deler av bryllupet!

Selve bryllupsdagen

Unngå perfeksjonistrollen på bryllupsdagen. Selv om alt er planlagt til punkt og prikke, kommer det til å skje uforutsette ting. Det eneste man kan kontrollere, er hvor mye dere bryr dere. Dagen blir mer perfekt om dere legger lista litt lavere og ikke forventer det perfekte. Det er viktigere å nyte hvert sekund i stedet. Dette er deres dag!

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: