Hvordan bruke giftering og forlovelsesring sammen?

Det er ikke vanskelig å kombinere giftering og forlovelsesring
Kommersielt innhold

Kan man ta med seg forlovelsesringen inn i årene som gift? Og hvordan bruker man de i så fall sammen? I samarbeid med gullsmeden Thune viser vi deg hvordan du gjør det, og hva du bør tenke når du kombinerer giftering og forlovelsesring.

Tekst: Ditt Bryllup Content Studio Foto: Thune
Kommersielt innhold // I samarbeid med Thune

Har du fått verdens fineste forlovelsesring på fingeren, og lurer på hva som skjer med den etter bryllupet? Du er ikke alene! Det er ikke så lett å vite hvordan man bruker giftering og forlovelsesring sammen, og det er noen regler man bør huske på eller ikke. I samarbeid med Thune får du svar på alt du lurer på – fra hvordan du kan kombinere gullfarger og diamanter, til om de skal sitte på samme finger.

Utvalget av gifteringer er stort

Ingen regler for giftering og forlovelsesring

Siden 1857 har Thune vært en ekspert innen gull å regne, og er i dag en av landets ledene aktører innen gullsmed- og urmakerbransjen. Ingerid Skrautvol-Kjenner har jobbet i Thune i 12 år, og er i dag avdelingsleder for smykker for avdelingen på Aker Brygge. Hun har gjennom årenes løp hjulpet mange bruder med ringvalgene, og hvordan de kan kombinere giftering og forlovelsesring.

Ingerid er opptatt av det ikke finnes noen regler, men at det er fint å ha to ringer som står i stil med hverandre. Dersom man ønsker ulike uttrykk trenger ikke ringene å sitte på samme finger, i følge henne, eller så kan man spare forlovelsesringen til spesielle anledninger. Skal de derimot sitte sammen, er det noen ting det er lurt å tenke på.

– Dersom man har en slank forlovelsesring, kan det være fint å tenke det samme for gifteringen. Samtidig er det lurt å merke seg at gifteringen ikke bør være for tynn. Mange kvinner ønsker at den skal være veldig smal, men da er det lett at den forsvinner litt i bakgrunnen av forlovelsesringen.

En kvinne kan aldri ha nok diamanter

Velg giftering og forlovelsesring du er stolt av

De siste årene har det blitt mer og mer populært at kvinner velger giftering med diamanter, også hos Thune. Ingerid vet at en kvinne aldri kan få nok diamanter, men at det er en smakssak om man foretrekker diamanter bare på forlovelsesringen eller ønsker dette på begge. Noen liker det stort og skinnende, mens andre ønsker det mindre prangende.

–  For de som synes det blir litt mye diamanter på både giftering og forlovelsesring, er det en sikker vinner å gå for en klassisk giftering uten stener. Denne fremhever samtidig forlovelsesringen ekstra godt, da den er mer nedtonet. Det viktigste er at du finner en kombinasjon som du liker å bære. 

Hun synes man ikke skal være så opptatt av trender, og heller velge å være tro mot sin personlige stil. Det er lett å bli påvirket av hva slags ringer andre har, men dette gjøre at man kan ende opp med en stil man ikke er komfortabel med. Derfor synes hun gullfarger, diamantslip, stenfarger, ringfinish og utforming skal basere seg på egne ønsker og hvordan du skal bruke dem i årene som kommer.

Fokuset bør heller ligge på hva som er deg, og som gjenspeiler din personlighet. Velg en ringkombinasjon du er stolt av, rett og slett!

Ingerid Skrautvol-Kjenner i Thune
Ingerid Skrautvol-Kjenner, Thune

Slik bruker du giftering og forlovelsesring sammen

Thune har et stort utvalg av ringer, og det finnes dermed også mange måter man kan sette disse sammen på. Sammen med Thune gir vi deg 5 av deres favorittkombinasjoner av giftering og forlovelsesring, slik at du kan bli inspirert til hvordan du selv kan gjøre det.

Her finner du litt av alt; både i hvitt og gult gull, gifteringer med og uten diamanter, forlovelsesringer med større og mindre diamanter. Dette vil garantert gjøre deg en god del klokere på hva du foretrekker!

Kombinasjon 1: Klassisk med touch av 2022

Vakker og moderne kombinasjon av Emerald Cut og rekkering med diamanter. Denne kombinasjonen anbefales til kvinner som vil ha en stor sten, men som ønsker å holde det klassisk, med en touch av 2022.

Kombinasjon 2: Internasjonalt og moteriktig

Denne kombinasjonen med gult gull og diamanter er moderne, og samtidig effektfullt. Dette er et uttrykk som er veldig internasjonalt og moteriktig; en blanding av et kjent design og mange diamanter som omkranser det hele.

Kombinasjon 3: Nostalgisk og tradisjonelt

Dette er en tro klassiker. Her har man en vakker enstensring i gult gull, sammen med en kjent og kjær giftering. Denne nydelige kombinasjonen anbefales den nostalgiske og tradisjonelle kvinnen.

Kombinasjon 4: Elegant og iøynefallende

Disse ringene skaper et elegant og iøynefallende uttrykk. Både giftering og forlovelesesring har en slank ringeskinne med diamanter, samt en tiltrekkende og vakker diamant på sistnevnte. Lekkert!

Kombinasjon 5: Det beste av begge verdener

En kombinasjon for de som ønsker det beste av begge verdener. Fantastisk enstensring sammen med rekkering i hvitt gull. Ikke det mest prangende uttrykket, og svært elegant. Dette skaper en perfekt match.
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: