Hvordan fri til kjæresten?

hvordan fri til kjæresten
Kommersielt innhold

Har du begynt å leke med tanken om å fri til kjæresten? Ikke bare skal man finne riktig ring, men også riktig anledning. I samarbeid med Heyerdal gir vi deg tips både til ring og anledning - slik at du kan gi slipp på hodebryet, senk skuldrene og glede deg over reisen mot å smis i hymens lenker med din utkårede.

Tekst: Ditt Bryllup Content Studio Foto: Heyerdahl / Pexels / Canva
Kommersielt innhold // I samarbeid med Heyerdahl

Det å skulle fri til kjæresten er jammen ikke for pyser. Med de innerste følelsene blottlagt og hjertet i hånda, og alt du ønsker deg til svar er et ja. I samarbeid med Heyerdahl og deres erfaring gjennom 50 år, loser vi deg gjennom alt forarbeidet, både med anledning og ring.

Frieri med ja-garanti

Mang en gang har nervøse friere kommet inn dørene hos Heyerdahl. Kanskje er de hos gullsmed for første gang og skal bruke en stor sum penger, men vet ikke egentlig hva de ser etter. Eier Thomas Heyerdahl mener at deres viktigste oppgave er å gi faglig trygghet og verdi for pengene.

– Ringen de skal kjøpe har som hensikt å vare livet ut. Det vil si at den skal være fin i dag, men også om 50 år. Vi anbefaler derfor å velge en ring som er noe enklere i designet og dermed tidløs, men som også tåler bruk og slitasje.

Når det gjelder hvordan man skal fri til kjæresten, sier Heyerdal at det ikke finnes noen regler, men at det er viktig at man tar det seriøst og er sikker. Det er nettopp derfor det skal «svi litt i pungen», som han sier, fordi dette ikke er noe man kjøper til hvem som helst.

– Om ulykken først skulle være ute, så har vi ja-garanti. I løpet av mine 30 år har jeg kun opplevd to som har returnert, men det er likevel en trygghet for deg som kjøper ring. Om du får et nei, da får du tilbake pengene.

Det skal svi litt i pungen, dette er ikke noe man kjøper til hvem som helst.

- Thomas Heyerdahl
CEO og eier av Gullsmed Heyerdahl

Thomas Heyerdahl jobber hos gullsmed Heyerdahl

Noe for alle

Heyerdahl selger ringer innen alle prisklasser. De kan skaffe deg de flotteste diamantkvaliteter, i store størrelser og med den klareste farger. Likevel er han tydelig på hva som er det viktigste å prioritere, uavhengig av budsjett.

– Slipen er det aller viktigste. Det snakkes ikke like mye om, men er det som avgjør opplevelsen av stenen. Den kan være stor og klar, men med dårlig slip glitrer den ikke slik man ønsker av en diamant. Er god slip prioritert, kan du se videre på størrelse eller klarhet. Det finnes noe for alle lommebøker.

Skal du kjøpe ring, anbefaler han å booke tid i forveien. Da vil du få hjelp av riktig person, og har tid til alle spørsmål du måtte ha. Slik blir det en god opplevelse, også for deg som skal fri. Book din tid med en ekspert her.

Et par som holder hender, jente med forlovelsesring

Mange veier til Rom

Skal du fri til kjæresten finnes det mange måter å gjøre det på. Du kan velge å gå for noe klassisk, som en park i full blomst, på ferie, under middag på restaurant eller bare på sengekanten, som er en sikker vinner. Dersom du likevel ønsker å gjøre enda mer ut av det, finnes det mange måter å få det ekstra spesielt på. Det samme gjelder for forlovelsesringen; mulighetene er mange, og det aller fineste er å velge noe som passer akkurat dere.

Vi har samlet våre seks beste idéer til minneverdige frieri og forlovelsesringer, som garantert vil gi deg noen nye tanker!

1. Minnebok

Gjennom forholdet deres har dere garantert noen fine minner sammen. Bildene fra alle disse opplevelsene ligger sikkert bare lagret på en mobil eller pc – så hva med å kombinere det å forevige disse minnene i en fotobok og et frieri? For å ikke vekke mistanke kan du velge en dag der dere pleier å gjøre stas på hverandre, som årsdag, Valentines Day, bursdag eller en høytid.

Boken begynner bare som en vanlig fotobok, med bilder av minner dere har og forklarende tekst. Etter hvert kan teksten gå over i kjærlighetserklæringer, og ende med et frieri. På siste side kan det for eksempel stå «Vil du gifte deg med meg» eller så kan det være bilde av en ring. Lager du minneboken fra scratch og ikke bestiller den ferdiglaget, kan du også skjære ut plass til smykkeboksen med ringen. Tenk å uvitende bla om til neste side og bli møtt av en diamantring? Wow!

Par som ser i fotoalbum

2. 10.000 meter over bakken

Skal du og din kjære ut og fly i nærmeste fremtid? Kanskje til og med av gårde på en romantisk weekend? Hva med å snakke med flypersonalet på forhånd, og utføre et frieri over høyttalersystemet? Enten kan du si til kjæresten at du skal på do og gjøre det selv, eller så kan det hende at en av personalet gledelig gjør det for deg. Pass bare på at det ikke er AirPods med støydemping i ørene på din utkårede, at ringen kommer frem i riktig tid og kanskje to glass bobler som følger opp JA-et?

3. Kinodate

Hva med å kombinere frieri med et kinobesøk? Få din lokale kino til å sende ditt frieri som en annonse før filmen starter, og vær der i god tid. Tenk hvor overrasket kjæresten ville ha blitt, der dere sitter godt til rette med popkornet! Kanskje du kan ha booket et bord på en restaurant dere elsker etterpå, slik at dere kan gå rett ut og feire forlovelsen?

Ditt bryllups favorittringer under 20.000 kr

 

4. I bryllup

Selve avslutningen på mange bryllup er når bruden kaster buketten sin til de ugifte gjestene. Tradisjonen går ut på at det er om å gjøre å få tak i buketten, da det sies at jenta den lader hos er neste til å stå brud. Er dere invitert i bryllup, kan dette også være en gyllen anledning for et romantisk frieri.

Først og fremst, forhør deg med brudeparet, om det faktisk er greit for dem å dele sin store dag med dere. Avtalt så med bruden, at akkurat din kjæreste som skal få buketten. Jentene stiller seg forventningsfullt opp, bruden snur seg for å kaste, snur seg tilbake og går bort til din utkårede med buketten. Da kommer du inn fra siden og går ned på kne. To feiringer av kjærligheten i en – bedre blir det ikke!

Blomsterbukketten skal kastes etter bryllupet - det byr på frierimuligheter

5. Skattejakt

En god, gammeldags skattejakt slår aldri feil! Dette kan du gjøre på flere måter, for eksempel ved å lage et klassisk skattekart, ledetråder bit for bit eller gjennom tekstmeldinger. Ved et klassisk skattekart får kjæresten et fullverdig kart i hendene, som følges frem til mål.

Du kan også gi en lapp med en ledetråd til et spesielt sted, og ved å finne dette stedet, finner man også neste ledetråd. Dette kan også gjøres med tekstmeldinger, bare at kjæresten må sende bilde av stedet første melding skulle lede til, for å få neste ledetråd. Uavhengig av metode du velger, er det som betyr noe at du står klar med en ring og et viktig spørsmål i mål.

6. Flashmob

Trenger vi å si mer? Planlegg hvor du vil ta med din kjære, som en benk eller restaurant som betyr noe spesiell for dere. Avtal med en dansegruppe eller et kor, som omringer dere der dere er og bryter ut i dans eller sang. Ekstra kult er det om det er i forbindelse med noe den kommende forloveden elsker, som favorittsang eller scene fra en god dansefilm. Det hele avsluttes selvsagt med at du velger å fri til kjæresten. Garantert minneverdig!

Ditt Bryllups favorittringer over 20.000 kr

 

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: