Hvordan knyte slipsknute | Four-in-hand

Slipsknute
Kommersielt innhold

En gang for alle er det på høy tid at vi får slutt på forvirringen.

Alt er lek og moro til du trer det allerede knytede slipset - som har hengt i skapet i over et år - over hodet, og knuten blir ødelagt.

Du husker ikke hvordan du klarte å knyte slipsknuten den gangen heller.

Tekst: Next Content Studio Foto: Mond of Copenhagen
Kommersielt innhold

Slipsknute

Ah, bryllup: en tid med glede, feiring, kjærlighet og alt det rørende som kommer med. Det er imidlertid noen hindringer du må hoppe over før du deltar i skjæringen av bryllupskaken og brudevalsen…

Først og fremst: den «fryktede» slipsknuten!

Ideen om å knyte et slips virker ganske enkel, ikke sant? Du bare lager en knute, drar litt i den, pakker slipset inn og strammer til.

Vel, ikke helt…

Vi har snakket med Mond of Copenhagen for å enkelt fortelle deg hva knyting av slips innebærer. For hvis du blir bedt i et bryllup, eller selv skal gifte deg, er det minste du kan gjøre å knyte din slipsknute korrekt. 

Tilbehøret som fullfører looken

Når du vurderer om du skal bruke slips eller sløyfe til bryllupsfesten, kan du ta to vurderinger:
1. Vil du gå for et stilig uttrykk tar du slipset.
2.
Vil du gå for det mer festlige tar du sløyfen.

(Obs! Du skal alltid bruke sløyfe til smoking).

Four-in-hand knuten er den viktigste slipsknuten å lære, og en av de enkleste. Hvis du bare vil lære deg én knute hele livet, er dette knuten å lære.

— Michael Birch Jacobsen, Co-Founder Mond of Copenhagen
Slipsknute fra Mond of Copenhagen

Trinn-for-trinn guide til four-in-hand slipsknute

  1. Start med å legge slipset rundt halsen med den brede enden hengende på høyre side og den smale enden til venstre. Den brede enden skal være omtrent 30 cm lavere enn den smale enden.
  2. Kryss den brede enden over den smale enden, og før den tilbake under den smale enden. Før den deretter bak og opp gjennom slipsløkken.
  3. Hold forsiden av knuten med pekefingeren og tommelen, og før den brede enden ned over knuten foran.
  4. Før så den brede enden rundt, bak knuten og opp gjennom slipsløkken igjen.
  5. Hold forsiden av knuten med pekefingeren og tommelen, og før deretter den brede enden ned og igjennom knuten foran.
  6. Juster knuten ved å trekke forsiktig i den smale- og brede enden til den er strammet og sentrert på halsen.
  7. Juster posisjonen til slipsknuten ser symmetrisk ut og sitter i ønsket høyde på halsen.
Foto: tie-a-tie.net

Foto: tie-a-tie.net

Videoinstruksjon

Tommelfingeregel for slipsknute

Lengde: Lengden på slipset avhenger av hvor høyt eller lavt buksene dine sitter på; siden den brede delen av slipset skal røre kanten av buksen din. Den tynne delen av slipset (som henger på baksiden) må derfor ofte være lengre. Hvis den er lengre, kan du enten stikke den ned i buksa eller la den henge fritt. Den siste løsningen er mer for sartorialister og andre feinschmeckere; men absolutt akseptabelt.

Høyde: Det er viktig at du passer på at slipset sitter helt opp til kragen, og at du ikke kan se den øverste knappen på skjorten, så slipset ikke henger løst ved halsen. Dette er spesielt viktig å holde øye med før du tar bryllupsbildene.

Er du gjest i et bryllup og du er i tvil om kleskoden i forhold til å bruke slips eller ikke, start alltid med å ta på deg slipset. Du kan alltids legge slipset i lomma hvis det viser seg at alle de andre gjestene ikke har på seg slips.

— Michael Birch Jacobsen, Co-Founder Mond of Copenhagen

Velg et slips som utfyller dressen og skjorten du planlegger å bruke.

Mønster

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne eller hva slags slips du skal velge, er et mønstret slips et godt valg for formelle anledninger. Mønster er kledelig og et fint fokus for ethvert antrekk. En skjorte og dress i nøytrale farger vil utfylle mønsteret på best mulig måte.

Det beste slipset er selvfølgelig det du føler deg mest komfortabel med. Men hvis du liker litt teft, bør du ikke holde tilbake med å bruke et mønstret slips. Så lenge du tenker på fargene i mønsteret vil slipset virkelig legge til litt personlighet og stil i looken din.

— Michael Birch Jacobsen, Co-Founder Mond of Copenhagen
Annonse

Taupe Tropical dress fra Mond

MOND Kjøp her

Farger

Slips uten mønster blir generelt sett på som fine og formelle slips, derfor ser man ofte disse i bryllup, både for brudgommen og gjestene. Farger kan virkelig løfte ethvert antrekk; og en perfekt måte å matche din vakre brud sine detaljer. For eksempel fargene i brudebuketten eller skoene hennes. Her er det bare å leke seg!

Brudgom og forlovere kan også velge å koordinere sine slips, som kan gi noen virkelig vakre bilder, og som er med på å løfte antrekket til festen. Hvis du som brudgom er redd for at det stjeler litt av oppmerksomheten, kan du velge å gå for en sløyfe i samme farge som slipset til forloverne dine. Eller omvendt.

— Michael Birch Jacobsen, Co-Founder Mond of Copenhage
Annonse

Navy dress fra Mond

MOND Kjøp her
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: