Kirsebærmakroner til bryllup

Sprø utenpå og myk inni. Kirsebærmakroner er perfekt til bryllup! Den lille franske kaken er både god og veldig Insta-vennlig. Husk å lage rikelig for den er veldig populær, og det blir raskt tomt!
Oppskrift, styling og foto: Maja Vase
Oppskriften gir ca 40 stk. kirsebærmakroner – som til bryllup gjerne kan kombineres med andre småkaker på et kakebord feks. Du kan jo også servere de for seg, som en snacks, eller hva med å lage et kaketårn bestående av de søte markonene?

SLIK GJØR DU:
Kirsebærganache
Hakk sjokoladen fint og ha den i en bolle.
Rør sammen fløte, kirsebærsirup og glukosesirup og gi det hele et forsiktig oppkok, og hell det over sjokoladen.
Rør rundt i midten av bollen med en slikkepott til ganachen samler seg og får en fin og blank overflate.
Oppbevar den 3-4 timer i kjøleskapet eller natten over.
Bunn
Bland mandelmel, melis, eggehvite og rød konditorfarge i en bolle, og rør dette godt sammen.
Kok opp vann og sukker i en liten gryte og varm det opp til 118 grader.
Pisk resten av eggehvitene stive i en bolle og hell 118 graders sukkerlake ned i eggehvitene i en tynn stråle under pisking. Pisk helt til marengsen er seig og blank.
Rør forsiktig inn litt og litt av marengsen inn i mandel-blandingen, helt til det har blitt en samlet masse.
Ha massen i en sprøytepose med rund tupp, og sprøyt små rundinger (ca. 4 cm diameter) ut på et stekebrett med bakepapir.
Stek dem på 150 grader varmluft i ca. 10 minutter. La de deretter avkjøle seg helt.
Les også: Slik lager du bryllupskaken helt selv
MONTERING AV KIRSEBÆRMAKRONER:
Ha ganachen i en sprøytepose med rund tupp, og legg bunnene oppå hverandre med ganache i midten.
Dryss eventuelt litt frysetørket kirsebærpulver over.
Server kirsebærmakroner til bryllup – eller som snacks på en kveld sammen med forloveden eller brudepikene!