Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Kirsebærmakroner til bryllup

Kirsebærmakroner

Sprø utenpå og myk inni. Kirsebærmakroner er perfekt til bryllup! Den lille franske kaken er både god og veldig Insta-vennlig. Husk å lage rikelig for den er veldig populær, og det blir raskt tomt!

Oppskrift, styling og foto: Maja Vase

Oppskriften gir ca 40 stk. kirsebærmakroner – som til bryllup gjerne kan kombineres med andre småkaker på et kakebord feks. Du kan jo også servere de for seg, som en snacks, eller hva med å lage et kaketårn bestående av de søte markonene?

Kirsebærmakroner

DETTE TRENGER DU FOR Å LAGE KIRSEBÆRMAKRONER:

Kirsebærganache

200 g hvit sjokolade
50 ml pisket fløte
50 g amarena-kirsebærsirup
20 g glukosesirup

Bunn

150 g mandelmel
150 g melis
55 g eggehvite
litt rød konditorfarge
50 g vann
150 g sukker
55 g eggehvite
ev. litt pulver av frysetørkede bringebær.

Les også: Bryllupskake og pris – slik finner du din match

SLIK GJØR DU:

Kirsebærganache

Hakk sjokoladen fint og ha den i en bolle.

Rør sammen fløte, kirsebærsirup og glukosesirup og gi det hele et forsiktig oppkok, og hell det over sjokoladen.

Rør rundt i midten av bollen med en slikkepott til ganachen samler seg og får en fin og blank overflate.

Oppbevar den 3-4 timer i kjøleskapet eller natten over. 

Bunn

Bland mandelmel, melis, eggehvite og rød konditorfarge i en bolle, og rør dette godt sammen.

Kok opp vann og sukker i en liten gryte og varm det opp til 118 grader.

Pisk resten av eggehvitene stive i en bolle og hell 118 graders sukkerlake ned i eggehvitene i en tynn stråle under pisking. Pisk helt til marengsen er seig og blank.

Rør forsiktig inn litt og litt av marengsen inn i mandel-blandingen, helt til det har blitt en samlet masse.

Ha massen i en sprøytepose med rund tupp, og sprøyt små rundinger (ca. 4 cm diameter) ut på et stekebrett med bakepapir.

Stek dem på 150 grader varmluft i ca. 10 minutter. La de deretter avkjøle seg helt. 

Les også: Slik lager du bryllupskaken helt selv

MONTERING AV KIRSEBÆRMAKRONER:

Ha ganachen i en sprøytepose med rund tupp, og legg bunnene oppå hverandre med ganache i midten.

Dryss eventuelt litt frysetørket kirsebærpulver over.  

Server kirsebærmakroner til bryllup – eller som snacks på en kveld sammen med forloveden eller brudepikene!

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...