Kjærestetur til New York: 43 datingtips i byen som aldri sover

Kjærestetur til New York City og Brooklyn

You had me at New York…

Når det kommer til getaways med kjæresten, er en kjærestetur til New York City alltid en god idé!

Ta meg på ordet! Jeg har bodd i denne byen i fem fantastiske år, og her deler jeg skjulte skatter fra et lokalt perspektiv, så du slipper å falle i turistfellene.

Med en breathtaking skyline; en utsikt som aldri vil mette øyet, en ubeskrivelig energi (som ikke er lik noe annet), ufattelig mange enestående spisesteder, barer, restauranter og enda flere inspirerende mennesker og happenings… Jeg kan love deg at du vil sitte igjen med utallige mange uforglemmelige minner etter et besøk i NYC.

Du tenker kanskje ikke på New York som en romantisk by? Men “Oh my” så mange unike, kule, annerledes og romantiske eventyr av noen dates The Big Apple vil ta deg og din kjære med på.

Tekst: Christina Suul Foto: Christina Suul og Getty Images
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Kjærestetur til New York: Brooklyn og Manhattan

Det sies at folk har et love-hate forhold til New York, og jeg kan forstå hvorfor. Man prøver å Google seg frem til kule dating-opplevelser og ting som bare må oppleves; men havner igjen og igjen i maurtuen av turister som klynger seg over hver eneste asfaltsprekk. Det kan bli i overkant mye og det er lett å tro at de samme hordene av mennesker traver rundt i hver krik og krok av Manhattan.

Spør du meg, handler det bare om å vite hvor du skal gå fra et lokalt perspektiv, og ikke falle i turistfellene. Klarer du det, vil du garantert sitte igjen med et love-forhold til byen som aldri sover. I denne artikkelen skal jeg tipse deg om fab steder du ikke vil gå glipp av på din kjærestetur fra et local point of view; ettersom jeg bodde der i fem fantastiske år selv.

Skjulte skatter og enestående opplevelser

Enten du leter etter et stemningsfullt måltid, ønsker å tilbringe tid utendørs eller er ivrig etter å utforske byens mest skjulte skatter, vil jeg dele enestående opplevelser i to av bydelene: Manhattan og Brooklyn. Hvis du leter etter turistattraksjoner… Da kan du spørre Google. Here we go!

Den beste tiden å reise til New York er på vårparten, men julesesongen er helt magisk den også.

Christina Suul, kommersiell innholdsprodusent i Ditt Bryllup
Kjærestetur til New York

Getty Image

Topp 3 barer verdt å besøke på deres kjærestetur – fra laid back til classy

Blikk har blitt stjålet i dive bars, de første kyssene har skjedd på herlige happy hours og frierier har funnet sted på de vakreste rooftops. Er det en ting som er sikkert, er det at romantikken blomstrer i barene rundt om i byen – og jeg heier på de anledningene! 

Maison Premiere – Brooklyns beste cockatils

Hvis du leter etter et sjarmerende datingsted og noen seriøst yummy cocktails, er  Maison Premiere definitivt en go-to. Et must for å være spesifikk! Denne østersbaren er helt fortryllende, hvor de tar drinkene sine til neste nivå. De har en dedikert drikkemeny og jeg lyver ikke når jeg sier at jeg aldri har smakt bedre. Jeg tør faktisk å påstå at de lager de mest smakfulle og kreative drinkene i Brooklyn! Så vidt jeg vet vil du ikke gå glipp av dette vakre stedet, da det har den mest unike atmosfæren og stemningen. Baren deres er et kunstverk; hagen deres føles som et eventyr (undervurdert), og deres østersspesialiteter på $1 vil få magen til å rumle. Det er virkelig en av de aller best bevarte perlene i Brooklyn. Skriv det ned i deres kjærestetur-bucketliste og gled dere over eventyret som venter!

Barcade – Hvor nostalgi står på menyen 

Barcade – som har lokasjoner i Brooklyn og på Manhattan – er et av de beste stedene for morsomme og innholdsrike dates i New York. Spesielt av den uformelle typen. Barcade tilbyr en rekke håndverks-øl i tillegg til et imponerende utvalg av old school videospill. Dette er stedet som vil ta deg med på en reise tilbake til 90-tallet hvor arkade-spill fløyt over i butikkhyllene. Av de tre plasseringene i New York har den originale Barcade i Brooklyn det beste utvalget; ungdoms-klassikerne Mario Cart, Galaga, Tetris og Zonic for å nevne noen få. Barcade i East Village ligger i en livlig gate som er proppet full av muntre barer og restauranter. Perfekt for å fortsette kvelden. Her vil man ikke kjede seg! Pac-Man eller Donkey Kong, sa du? 

Blue Note Jazz Club – hjemstedet for historisk og elektrifiserende jazzmusikk 

Den beste jazzen man får høre i verden, får man i jazzens hovedstad: New York City (Sett bort ifra New Orleans). New York er nemlig hjemstedet for en mengde legendariske jazzklubber, så denne kulturen er en must-opplevelse å få med i seg selv. The Blue Note er i dag en av byens mest kjente jazzklubber som byr på unge talenter som driver med soul, funk og hip hop. Hvis du ønsker å få en smak av jazz på din kjærestetur i NYC, bør du og din kjære absolutt ta turen hit. Her kan dere virkelig drømme- og transportere dere tilbake til «the jazz age» da artister som Louis Armstrong stod på scenen i New York. Et flott sted for musikkelskere – og da spesielt på en datekveld.

Reis tilbake til The Roaring Twenties fylt med glitter, glamour og fascinerende historie på deres kjærestetur

Manhattan er kjent for sine speakeasies, som går under kategorien «hidden bars.» Et flertall av disse skjulte barene går langt tilbake i historien til forbudstiden på 1920-tallet, da det å drikke alkohol ble sett på som en synd. Forbudstiden var en tid med glitter og glamour, skjulte barer og fascinerende historie. Det er faktisk ingenting mer romantisk å gjøre på deres kjærestetur til New York enn å reise tilbake til «The Roaring Twenties.» Oppdag noen av New Yorks hemmeligheter ved å besøke deres “hidden bars” selv!

Apotheke – Ta med din kjære på en typisk «old school» New York opplevelse

Apotheke er en av de best bevarte speakeasiene siden forbudstiden. Hvis du er ute etter en typisk «old-school» New York-opplevelse på din kjærestetur, er dette definitivt stedet å gå. Bak Apothekes 200-år gamle dør finner du en hjemmekoselig cocktailbar fylt med intime sofagrupper og et herlig utvalg smakfulle cocktails, som er referert til som “resepter.”

Navnet på cocktailene er like dramatiske som presentasjonen, da baren ikke lengre føles som en bar; den føles ut som et kjemisk laboratorium; et teater. De profesjonelle baristaene er iført lab-frakker og kolber er plassert på bardisken. Apotheke tilbyr en rekke underholdning som levende jazzmusikk og tar deg til og med på en reise tilbake til 1920-tallet med et burlesque-show en gang i uken. Jeg kan garantere deg en god mengde tilbakelente og lokale New Yorkere i baren, gode drinker og en skikkelig herlig stemning. Verdt å ta turen!

Bathtub Gin – Nyt energien, bli fengslet av musikken og dans i badekaret

Et rødt lys som lyser inne i Stone Street Coffee Shop kan gi et lite hint om at det er mer enn bare kaffe i denne lille kafeen. Åpner man bakdøren inne i kafeen, kan man skimte et skilt hvor det står “Bathtub Gin” og du befinner deg plutselig i en klassisk 1920-talls speakeasy hvor jazz age cosplay står på menyen. Hver kveld her er en sjanse til å forlate virkeligheten og fordype seg i en annen epoke. En epoke da melodier fløt og dansere fengslet tilskuerne med sine burlesque-kostymer. Mørkt tre, damaske stoffer og vakre gulldetaljer vil møte deg – og for å ikke glemme kobber-badekaret i midten av rommet. Se showet og nyt energien til det fulle sammen med din kjære. Hvem vet – kanskje en av dere havner i badekaret i løpet av kvelden?

The Back Room – Opplev et tidløst eksempel på fortiden til New York på deres kjærestetur

The Back Room er en av bare to speakeasies i New York City som opererte under forbudstiden og som fortsatt eksisterer i dag. Det kan være en del turister her, men det er verdt å ta turen, nettopp på grunn av baren sin historie. The Back Room er nemlig et tidløst eksempel på New Yorks fascinerende fortid, da baren var vert for teater- og filmskuespillere, så vel som kjente gangstere fra tiden.

Når dørvakten slipper deg inn gjennom porten, fortsetter turen ned en trapp, gjennom en trang bakgate og opp en trapp for å finne en svakt opplyst “Hi.” Omgivelsene er akkurat transportive nok til å få det til å virke som du–et øyeblikk–er tilbake på det originale 1920-tallet, der du sitter og nyter en cocktail fra en tekopp; slik folk pleide å drikke i hemmelighet under forbudet. Dette gir den perfekte rammen for en date på en uforglemmelig kjærestetur.

La Esquina – Dykk inn i et Meksikansk eventyr på en helt spesiell restaurant

La Esquina er en ettertraktet meksikansk restaurant som er gjemt under en taqueria i Nolita. Det er en god blanding av lokale New Yorkere og turister her, men det er fortsatt noe helt spesielt med et måltid på dette unike stedet. Eventyret starter når du går inn i den lille taqueriaen som egentlig ser ut som verdens minste diner ved første øyekast. For å komme til selve restauranten, vil en dørvakt slippe deg inn en dør merket «Kun ansatte.»

Deretter går du ned en trapp, passerer storkjøkkenet hvor en horde av kokker disker opp kveldens retter, og ender i selve restauranten; et mørkt rom omringet av mursteinsvegger og maskuline detaljer. Den meksikanske maten er autentisk og drinkene like så! Musikken som spiller i bakgrunnen vil få deg til å danse med en gang og setter stemningen for resten av kvelden. Jeg anbefaler å booke bord til middag og deretter ta kvelden der den bringer dere. Jeg kan garantere deg og din date en helt spesiell “ New York night!”

New York City

Flere speakeasies verdt å besøke i løpet av deres kjærestetur

Du bør ha en uke i New York. Og til og med da vil du ikke rekke å gjøre alt du har planlagt!

Christina Suul, kommersiell innholdsprodusent i Ditt Bryllup
NYC by night

Getty Image

Topp 5 unike restauranter på Manhattan for en foodcation-kjærestetur

Romantikken ved å dele et deilig måltid kan egentlig ikke forklares. Enten du leter etter en biffmiddag med levende lys, et hippere måltid for matelskeren eller en budsjett-godbit av høy kvalitet, vil New York virkelig ikke skuffe. Når som helst på dagen- og natten vil enhver type mat, i ethvert budsjettområde være tilgjengelig. Det er ingen andre byer i Nord-Amerika som har så mange ikoniske, må-prøve-minst-en gang-i-livet-retter som New York. Med andre ord: en utmerket by for en foodcation-kjærestetur.

Tokyo Record Bar – Opplev et annerledes konsept fylt med spillende tunes fra vinylplater på deres kjærestetur

Denne kule og særegne restauranten står på min topp 5 liste av de mest unike restaurantene i New York, nettopp på grunn av den gode maten, det kule konseptet og den intime scenen. Hvis du kan få en reservasjon på denne underjordiske, cool-kid-hangouten, er det bare å glede seg!

Tokyo Record Bar ligger i en kjeller i Greenwich Village (og fungerer faktisk om en speakeasy), og er perfekt for en mer kreativ datekveld; en kveld som vil imponere din bedre halvdel mer enn noe annet. Her vil dere få servert en syv-retters omakase-meny, i et lite rom med kun 20 sitteplasser.

Det første man må gjøre da man har satt seg ved bordet sitt, er å hjelpe til med å lage spillelisten for kvelden. En servitør gir deg en brosjyre med sanger en rekke som strekker seg fra 50-tallet – tenk Ray Charles og Billie Holiday – og til noe eldre som Amy Winehouse, hvor du og din date velger en sang hver. DJ’en samler inn alle sangønskene og gjør dem om til en vinyl-spilleliste. Omtrent samtidig som spillelisten begynner, kommer den første retten. Med kirsebærblomster hengende fra taket og fargerike illustrasjoner på veggene, er en kjærestetur hit noe dere ikke vil gå glipp av.

Kiki’s – New Yorks beste ostekake: gresk, billig og godt

På hjørnet av Orchard og Division Street i Lower East Side, finner du min all time favorite: Kiki’s. Du vil ikke se navnet på dette utrolige stedet når du leter etter det, men du vil definitivt se den latterlig lange køen av mennesker som venter utenfor. Sørg for at du kommer dit før kl. 19, så du slipper å vente en time eller mer på et bord. Denne perlen åpnet for flere år siden, og den ble et populært sted for lokalbefolkningen på få dagers varsel, og jeg skjønner hvorfor. Tre ord: gresk, koselig og billig. Det er ikke så lett å finne en fantastisk, men likevel billig restaurant i New York, så dette er virkelig en gem.

Kiki’s ligger i en kul gate som er en veldig typisk Lower East Side-scene. Skater-gutter cruiser utenfor restauranten, alle gulv-til-tak-vinduene er vidåpne om sommeren, og du er omgitt av hippe butikker. Maten er farlig god og viktigst av alt: ingen ord kan beskrive den mest tilfredsstillende smaken på hele menyen: ostekaken! Selv om du ikke engang liker ostekake, kommer du til å elske denne! No joke. 

Chinese Tuxedo – Reis på kjærestetur til Kina (uten å forlate Manhattan)

Doyers Street – eller The Bloody Angle som den en gang var kjent for på begynnelsen av 1920-tallet – er virkelig en fascinerende gate i hjertet av Chinatown. Det var her mange gjengkamper og drap fant sted; men heldigvis er gjengene nå erstattet med streifende, unge mennesker som har lyst på dim sum og sake på en av Chinatown’s hippeste restauranter: Chinese Tuxedo.

Når du går inn Tuxedos inngangsdør – den to-etasjes restauranten i et tidligere operahus fra 1920-tallet – og mot sittegruppene, åpner rommet seg plutselig opp foran deg. Det er akkurat som om du faktisk står på toppen av en trapp som har utsikt over det gamle operahusets scene. Men i stedet er artistscenen nå fylt med runde bord og lyden av kaklende mennesker.

Tropiske planter omgir det romslige stedet, og livlig musikk svever gjennom høyttalerne. Det kan føles litt klubbaktig, så dette er det perfekte stedet å feire noe spesielt på deres kjærestetur. Tuxedo er trendy, maskulin og sexy, og har et snev av drama over seg. Det ser faktisk ut som restauranten er tatt ut fra en scene i Sex og singelliv, i en gate som er tatt rett ut fra Gangs of New York-filmen. 

Bilde lånt av opphavsrett: Freemans, Tokyo Record Bar og Chinese Tuxedo

Olio e Piu – Dra på tur med kjæresten til en drømmende blomsteroase i Greenwich Village

Om våren og sommeren vil du finne deg selv tilbake hos Olio e Piú, igjen og igjen… Og igjen. Du vil aldri bli lei av dette stedet. De har det mest romantiske eksteriøret og uteserveringen noensinne og sammen med deres autentiske italienske mat blir dette magi! Olio e Piú er en koselig nabolagsrestaurant i Greenwich Village og ligger rett ved siden av en av de mest sjarmerende blomsterbutikkene du vil snuble over. Blomsterbutikken deler sine planter og blomster med hele Olio’s uteservering, noe som får restauranten til å se ut som en blomsterbutikk i seg selv.

Du vil sitte midt i denne vakre jungelen, mens duften av blomster og pasta svever i luften. Deres carbonara er forbløffende god, og hvis du sitter inne kan du se stenovnspizzaen tilberedes bak baren. Jeg kommer hit hver sjanse jeg får for en utendørs brunsj; min favoritt er deres eggs benedict. Det er det perfekte brunsjstedet for en koselig kjæreste-date før man drar videre ut på New Yorks mange spennende eventyr. Et fantastisk koselig funn som vil gjøre deres kjærestetur hakket mer romantisk.

Freemans – Ikke gå glipp av en verdsatt og vakkert skjult skatt 

Koselig, unik og mystisk. Det er så mange unike bar- og restaurantscener i New York. En av de aller beste, og en av de mest verdsatte, skjulte skattene i New York heter Freemans. En favoritt i New York, spør du meg. Freeman’s vet definitivt hemmeligheten bak Lower East Side-populariteten, selv om den er vakkert skjult. Mens du går nedover Rivington Street kommer du til å møte denne mystiske blindveien kalt Freeman Alley. Du kan lett forveksle det med en leveringsinnkjørsel, siden bakgaten er fylt med graffiti, plakater og klistremerker. Men hvis du et lite sekund fanger den varme gløden fra lyspærene som henger utenfor inngangsdøren til den lavprofilerte restauranten, har du nettopp truffet jackpot.

Etter mange, mange år i virksomhet, skulle man tro at dette stedet ikke ville være en «hemmelighet» lenger.

Men som jeg har skjønt, er det faktisk fortsatt ukjent for selv de mest ultramoderne og oppdaterte New Yorkerne. For meg gjør det restauranten enda mer eksepsjonell. Når du går inn inngangsdøren møtes du av en maskulin, rustikk look, og en whisky- eller bourbon-type drikkestemning. Innredningen gjør det til en ekte matopplevelse; det er akkurat som om du har forvillet deg inn i stua til en gammel manns jakthytte. Maten er merkbart god, og drinkene forblir noe av det mest balanserte du vil få i byen. Det er et av de helt spesielle stedene som du vil huske for alltid, så sørg for å sette av tid til Mr. Freeman.

Les også: Utdrikningslag med brunsj med elegant og classy atmosfære

Frokost på kjærestetur

En kjærestetur er ikke komplett uten koselige frokoststeder

Du skal ikke kimse av foodtrucksene som står strødd rundt i byen. Det er faktisk de som har de beste halal-middagene (Halal Guys er den beste av de beste) som jeg virkelig kan anbefale! Det er også en veldig enkel grab-and-go løsning om du er sliten etter en lang dag med mye vandring. Ta den med og sett dere på en benk i nærheten hvor dere kan titte på menneskene som passerer samtidig. Mat og people watching i ett!

— Christina Suul, kommersiell innholdsprodusent i Ditt Bryllup

5 fabelaktige rooftops som troner over Manhattan og Brooklyn: et must å oppleve på kjærestetur

Å besøke rooftops i New York er en fin måte å oppleve byens natteliv på uten den buldrende musikken fra en overfylt nattklubb. Mens noen rooftops har levende musikk og god plass til å kjenne på dansefoten, har de fleste av disse stedene en mer avslappet atmosfære. Perfekt for å snakke sammen og dele minner fra dagen. Hver rooftop er enestående og morsomme å utforske. Her er fem av mine favorittsteder for å få mest mulig ut av en romantisk og begivenhetsrik kjærestetur.

Mr. Purple på Indigo Hotel

Mr. Purple startet om et sted som bare lokalbefolkningen dro til, men ikke rart at det ble et populært sted for hver eneste New York-besøkende, så fantastisk som det er. Det ligger tross alt på toppen av Indigo Hotel, så det er ikke sjokkerende at turistene fant veien til slutt. For å være ærlig, til tross for alle turistene, må dette være en av de beste rooftoppene på Manhattan. Baren inne byr alltid på god stemning og uteområdet gir deg alt du trenger på sitt aller beste. Her kan du forvente et oppvarmet svømmebasseng, komfortable lenestoler, den mest sjarmerende baren og en utsikt som vil få deg til å bli forelsket i New York på nytt.

JIMMY på The James Hotel

JIMMY på The James Hotel en stemningsfull og livlig rooftop, og en av de mest elskede rooftoppene i New York. 18 etasjer opp vil man bli møtt av herlige tunes fra DJ’en, en full bar med rimelig digge frozen drinks (på sommeren) og et fristende utendørsbasseng med fantastisk panoramautsikt. Herifra kan du titte ned på Midtown, Wall Street, Hudson River og broene som strekker seg over East River. Her snakker den enestående utsikten over byen for seg selv… Magisk! Stemningen er alltid god uansett når du drar dit i helgene, med en musikk som varmes opp jo senere klokken viser.  

The Vale og Westlight på The William Vale Hotel

Willam Vale Hotel ligger i det kreative og kultiverte nabolaget Williamsburg og passer perfekt til Brooklyn-scenen. Med lokal kunst og upåklagelig utsikt pluss et av de beste utendørsbassengene i bydelen, er dette en easy go-to. På The Vale kan dere slappe av i noen deilige lounge-sofaer eller solstoler mens dere nyter en god bok og noe friskt i hånden.

I de kaldere måneder kan kanskje en date på skøytebanen friste? For hva er vel mer romantisk enn å stå på skøyter med den du elsker med New York skyline blinkende i bakgrunnen?  Her kan dere i alle fall sikre dere en romantisk date uansett når på året dere reiser på kjærestetur til NY. Skulle man ikke komme inn på The Vale har hotellet også en annen rooftopbar som heter Westlight. Dette er en indoor-outdoor rooftop hvor utsikten er like fortryllende ute som inne. Nyt solnedgangen med din bedre halvdel – dette blir garantert et minne for livet!

The Roof på PUBLIC Hotel

Plassert på toppen av designhotellet, PUBLIC har The Roof blitt til et av New Yorks hotspots siden åpningen i 2017. Panoramautsikten på 360° over byen er fantastisk uansett hvor du går. Alltid energisk og med helling mot eksklusiv, er The Roof et flott sted for noen deilige solnedgang-cocktails på en innendørs-utendørs bar. Her kan man virkelig kjenne på følelsen av å sveve blant skyene mens romantikken føles like energisk som byen under deres føtter. Sent på kvelden blir rooftoppen til en mer party-scene med de beste lokale- og internasjonale DJ-ene fra hele verden. Her kan dere virkelig få det gøy!

Watertower Bar på The Williamsburg Hotel 

Ved første øyekast ser det kanskje ut som et forstørret vanntårn. Du vet… De ikoniske hustak-installasjonene rundt om kring i New Yorks jungel. Og det har du faktisk helt rett i. På taket av Williamsburg Hotel står et gigantisk vanntårn i sin pryd, og er inget annet enn en skikkelig stilig cocktailbar som blir til nattklubb etter hvert som kvelden skrider frem.

Fra barens gulv-til-tak-vinduer kan du se den fabelaktige panoramautsikten over Manhattans silhuett. Nipp til oppfinnsomme cocktails eller trekker litt frisk, New York-luft på den ovale balkongen som slynger seg rundt vanntårnet. Nedenfor kan du spotte det opplyste utebassenget samtidig som lyden av kaklende mennesker høres fra gateplan. Inne er rommet fylt med lyse farger, veggmalerier og grafiske plakater. Dette er en veldig romantisk og annerledes date spot. Når sist sa du at du var på date i et ikonisk vanntårn i NY?

En av de aller beste måtene å nyte sjansen til å ta seg en cocktail under stjernene er på en rooftop, spør du meg. Det finnes flere gode indoor-outdoor rooftops, mens sesongen for utendørs takterrasser er langt ut i september. I noen tilfeller oktober, hvis været tillater det.

— Christina Suul, kommersiell innholdsprodusent i Ditt Bryllup
New York og Brooklyn - kjærestetur

Andre rooftops verdt å besøke på deres kjærestetur

Lev dere inn i det lokale New York med kultur, musikk og comedy shows på deres kjærestetur!

Det mest unike dating-tipset ever er å sjekke ut Sleep No More. Det høres kanskje spesielt ut og mulig du tenker det ikke er noe for deg og kjæresten din, men dette vanvittige eventyret er noe man absolutt ikke bør gå glipp. Noe jeg anbefaler på det sterkeste! Det er noe “Only in New York” over det hele.

— Christina Suul, kommersiell innholdsprodusent i Ditt Bryllup

Broadway Show – Opplev den mest autentiske begivenheten i New York

Broadway er det lysende, bankende hjertet av kunstscenen i New York. Enten du og din kjære er interessert i musikaler eller ikke, er det noe romantisk over det hele, og ikke minst en god måte å få en del av den autentiske New York-opplevelsen. Den imponerende underholdningen er tilgjengelig i Manhattans teaterdistrikt, hvor dusinvis av nye- og gamle musikaler settes opp hver kveld. Det er et bredt utvalg av Broadway-shows der ute. Personlig anbefaler jeg “The Book of Mormon,” “The Phantom of The Opera” og “Lion King.” Broadway-shows er praktisk talt synonymt med New York City, så hva er vel bedre enn å ende en innholdsrik dag på deres kjærestetur her? 

Sleep No More – En eksperimentell forestilling utover din fantasi

Sleep No More er et levende teaterstykke som inviterer deg som publikum til å fordype deg inn i den forlokkende, oppslukende og makabre boken til Shakespeare: Macbeth. Dette er en interaktiv forestilling som holdes på et hotell hvor du skal følge etter skuespillerne gjennom rommene og etasjene. Du vil bli oppfordret til å lage din egen reise: en reise som vil bli like fascinerende som Macbeth fortellingen selv.

Ved ankomst vil du motta en maske som skal være på gjennom hele showet. Etter hvert som historien utfolder seg, vil du bli trukket til visse rom av skuespillerne, hver med sin egen historie å fortelle. Ingen vil ha den samme opplevelsen, noe som gjør dette showet helt unikt. Denne opplevelsen er et absolutt must for alle som besøker New York, hvor du er satt for en helt uforglemmelig (!) kveld.

Sofar Sounds – Delta på en hemmelig konsert med din sweetheart

Sofar Sounds er et konsert-arrangement som arrangerer pop-up konserter på hemmelige steder rundt om i byen. Du vet ikke hvem som kommer til å opptre, alt du vet er at du vil se tre forskjellige opptredener i løpet av et par timer. Du velger selv hvilken bydel du vil dra på konsert, men du får ikke tilsendt adressen til konserten før klokken viser 48 timer før start. Det kan for eksempel vise seg å være en konsert i en klesbutikk, i noens koselige og private SoHo-loft, på en rooftop eller en intim dive bar.

Dette er noe som gjør konseptet ekstra kult og noe helt annerledes enn man kanskje har opplevd tidligere. Det at det er intimkonserter gjør det til en uforglemmelig kveld. Og de som opptrer? De er alle meget dyktige i hver sin sjanger. Perfekt for paret som er glad i musikk og konserter!

Comedy Cellar – La latterkulene rulle på en date ‘for the books’

Free comedy shows! Free comedy shows! Går du nedover MacDougal Street på kveldstid kan jeg garantere deg at denne setningen er noe du kommer til å høre mye av! Mitt råd til deg: ikke sjekk ut gratis comedy shows. De beste av de alle blir holdt til Comedy Cellar som, hver kveld i uken, arrangerer standup-shows. Headliners som Dave Chappelle, Jerry Seinfeld og Louis C.K har vært kjent for å komme innom fra tid til annen, så har du flaks kan du faktisk se dem på scenen! Men det skal litt flaks til.

Uansett er det verdt å ta turen for en latterkule av en date. New York har noen av de morsomste komikerne, improvisatørene og programmene du kan se hver kveld i uken. Vær oppmerksom på at det er et veldig lite lokale, og billettene går fort. Om du ikke skulle få billetter kan du møte opp 1 time før forestillingen; de tar alltid inn ekstra publikum og holder av ledige plasser for det.

The Metropolitan Museum of Art – En bemerkelsesverdig opplevelse

The MET er en av mine favoritt-museer i New York og jeg kan anbefale det på det sterkeste! The Met strekker seg over fire vanvittig store etasjer og inkluderer en rooftop med enda en fabulous utsikt over New York – verdt å oppsøke. Du får nok ikke tid til å se alt under ditt første besøk på The MET, så ikke forhast deg med opplevelsen. Malerier er bare halvparten av tingene du kan se; du finner alt fra fascinerende møbler, egyptiske relikvier, mumier, faktiske rustninger, drømmende smykker og så utrolig mye mer! Det er absolutt noen bemerkelsesverdige «må se» kunstverk du bør gjøre en innsats for å se; alt etter hva du liker av kunst.

The Whitney – En romantisk date for de kulturelle

The Whitney er mer galleri enn museum og rommer over 23 000 verk av amerikanske kunstnere. Kjente navn man kan se – og noen av mine favoritter – er blant annet  Andy Warhol og Richard Avedon. Her finner man mye moderne kunst, så hvis du ikke er så opptatt av det anbefaler jeg deg likevel å ta turen; men å heller dra opp til 8. etasje. Her finner du Studio Bar som serverer lette retter og jeg kan trygt si maten konkurrerer greit med utsikten over Manhattan og Jersey fra sine gulv-til-tak-vinduer. På rooftoppen får du en av de beste utsiktene byen kan by på! En romantisk date for den kulturelle. 

Kjærestetur til Madison Square Garden

Kulturelle attraksjoner som vil sette standaren på deres kjærestetur

  • The High Line
  • Ishockeykamp på Madison Square Garden
  • Basketballkamp på Barclays Center
  • Baseballkamp på Yankee Stadium eller City Field
  • US Open

Den mest romantiske aktiviteten på din kjærestetur til New York av de alle

Først og fremst er Central Park en vakker og romantisk park i seg selv og absolutt verdt et besøk – uansett årstid. Hvis du vil overraske din kjære med en koselig date i parken, kan jeg tipse om en drømmende rotur i Central Park Lake. Dere vil se svømmende skilpadder og ikoniske landemerker som Bow Bridge. Omringet av vakker natur og kontrasten mellom historisk arkitektur og nymoderne bygninger som troner over tretoppene, er nok dette den mest romantiske daten av de alle. 

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: