Kjole Til Bryllup: 128 fortryllende kjoler i 2022 for deg som er gjest

Kjole til bryllup
Artikkelen inneholder annonselenker
Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: By Malina

Kjole til bryllup♥

Med denne kjoleguiden har du alt du trenger samlet på ett sted. Her får du full kontroll på hvilke kjoler som passer til en hver dresscode, og denne siden vil alltid være oppdatert på siste nytt innen trendene!

  • Mange unike kjoler så du unngår å møte på en gjest i samme antrekk
  • Kjoler som sømløst flyter i stil til bryllupets kleskode
  • Nydelig antrekk som passer perfekt på (veldig) varme sommerdager
  • Midikjoler, kjoler med lange ermer, puff-ermer, korte kjoler og mye, mye mer

Les også: Tilbehør til bryllupsgjesten

Vidunderlige alternativer til inspirasjon

Det er lurt å begynne tidlig i jakten på kjole til bryllup, slik at du ender opp med en kjole du føler deg både komfortabel og fin i, fremfor et i «siste-liten-impluskjøp».

Til bryllup er det ofte satte «kleskoder» som bestemmer type antrekk på gjestene: galla, smoking, mørk dress og til sist pent eller dress. Disse bestemmer hva man skal ta utgangspunkt i ved valg av kjole til bryllup.

Vi har også med kleskoden «hagefest» her.

Med vår kjoleguide vil vi alltid oppdatere deg på det siste nye og gi deg gode kjoletips som passer til kleskoden som står på bryllupsinvitasjonen. Enten om du liker figurnære eller løse kjoler – we got you. 

Les også: Ekspertene forklarer alt du trenger å vite om selskapskjoler

Det er så mye lekre nyheter ute i butikkene nå! De populære kjolene fra By Malina, er en storfavoritt blant influensere. De finner du i denne kjoleguiden!

Her ser du den svenske influenseren, Vanessa Lindblad, i en nydelig kjole fra By Malina da hun nylig var gjest i et bryllup i Karibiens ekstravangte perle – St. Barth.

Kleskoden er viktig å ta hensyn til når du er på let etter kjole til bryllup

♥ Pent

Kleskoden pent er den mest vanlige, og går som en av de mindre formelle.

Blomstermønster er en klassiker for denne kleskoden og blir oftere valgt enn de mer glamorøse kjolene med glitter og paljetter.

Er du invitert i et bryllup med denne kleskoden kan du fint gå for en pen kjole, enten kort eller lang, bare pass på at den ikke blir for dristig. Du skal heller ikke velge en kjole som er konkurrerende ovenfor bruden.

Er det én person vi liker stilen til er det it-girl, Babba C. Riviera. Hun stråler i en kjole som passer perfekt om du skal gjeste et bryllup med kleskoden «pent». Her snakker vi Wow-effekt!

♥ Galla

Har du blitt invitert i et bryllup med kleskoden «galla», kan du kle for et storartet prins- og prinsessebryllup.

Galla er den mest formelle kleskoden og er vanligst i bryllup som arrangeres på majestetiske slott, på eksklusive herregårder eller luksuriøse hoteller. Kjolene i denne kategorien er ofte ekstravagante og utstyrt med lekre snitt.

Her trenger du ikke å spare på noe! Når du skal finne kjole til bryllup med galla på invitasjonen kan du gå for både perler, paljetter, puffermer, blonder, rysjer, fjær, glitter og glam.

Tidligere var galla forbeholdt de største, mest sjeldne begivenhetene, hvor knekorte selskapskjoler ikke var et godkjent antrekk. Dette har endret seg med tiden, men er du usikker, velg en ankellang kjole, gjerne av litt eksklusivt, tungt materiale.

Et merke som passer godt for denne anledning er det brede utvalget fra Rotate Birger Christensen.

Inspirasjon til galla kan utvilsomt hentes fra bryllupsantrekket til den fargerike moteprofilen, Olivia Palermo, fra bryllupet til Simon Huck og Phil Riportella i november 2021. Hun stråler her i en gul paljettdrøm med fjærdetaljer, stylet med håret bak i en chic bun og en nydelig og glitrende veske.

♥ Smoking

Står det «smoking» på bryllupsinvitasjonen skal man kle seg formelt og fint, og forholde seg til noen spesifikke regler.

Under denne kleskoden skal kjolene ha kne- eller full lengde. Her kan du velge kjoler i fin feststil, du skal unngå de mest utfordrende kjolene, samt de sorte, enkle kjolene.

Vi henter litt inspirasjon til kleskoden «smoking» fra influenser, Rocky Barns, som skinner i en fargerik kjole.

♥ Dress

Er kleskoden «dress» kan du trygt leke deg litt mer.

Både korte og lange kjoler med mønster og blomster er klassiske valg for denne kleskoden.

Les også: 35 blomstrete favorittkjoler til bryllup

Med dress som kleskode er det en indikasjon på et litt mindre formelt bryllup, uten mange regler rundt antrekket.

Kjole med puffermer, volanger, blonder og mønster er perfekt her. Kanskje også pynte kjolene opp med trendy solbriller og fargerike vesker?

Moteprofil og influenser, Darja Barannik, inspirerer og stråler i en lekker Zimmermann-kjole som bryllupsgjest. Dette er et perfekt antrekk for en bryllupsdag, eller i dette tilfellet, en kjole til festen dagen før – love it!

♥ Mørk dress

Selv om kleskoden er «mørk dress» trenger ikke kjolen være i mørke toner. Det viktigste er at du er pent antrukket. «Mørk dress» lener seg mer mot den formelle skalaen og kjolene skal gjerne gå over knærne eller være helt lange. Sorte kjoler med hvite dotter, eller kjoler i jordtoner er perfekte alternativer her.

Den Paris-baserte, svenske influenseren Therese Hellström stråler i et lyseblått sett fra Adoore med volanger og puffermer. En slikt sett er et perfekt valg for denne kleskoden.

♥ Kjole til bryllup ala hagefest

Står det «hagefest» på invitasjonen er det meste lov hva gjelder kjole til bryllup. Både korte og lange kjoler er nydelige alternativer til en slik kleskode.

Denne kleskoden går som den minst formelle, og i denne anledningen er det bare å finne frem dine favoritter fra sommergarderoben. Dette er et skikkelig sommerbryllup.

Skal du i et bryllup som går over et par dager, er blomstrete sommerkjoler som oftest perfekt for «dagen før dagen»-festen. Her er det bare å blomstre i vei.

Vi henter inspirasjon til hagefesten fra moteredaktør i Elle, Caroline Skjelbred, som har funnet det perfekte antrekket fra ByTimo for akkurat hagefesten – elsk!