7 kjoleregler for bryllupsgjesten

kjoleregler gjester bryllup

Gjest i bryllup? Vi elsker kjoler, men det er ikke alltid like lett når det kommer til bryllup. Her er syv små, men viktige kjoleregler for gjester i bryllup som du kan ha friskt i minne når du begynner jakten på den perfekte kjolen!

Tekst: Redaksjonen Foto: Getty Images
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Bryllupssesongen er her og når man er gjest i bryllup er det en god del ting vi også behøver å tenke på. Spørsmål man ofte stiller seg selv er: Er kjolen for lys? Er denne kjolen litt for kort? Må jeg ha lange ermer på kjolen? Først og fremst, husk å lese kleskoden på bryllupsinvitasjonen om det står der – da kan du lese mer om kjoler som passer til de ulike kleskodene. Her er syv regler det kan være fint å vite!

Kjoleregel 1

Som bryllupsgjest er en viktig regel å ikke velge en kjole som stjeler fokus fra bruden. Uansett kjoleregler i bryllup er hvite eller kremfargede kjoler absolutt nei nei for gjester i bryllup.

Kjoleregel 2

Noen bryllupsinvitasjoner har spesifisert en dress code, eksempler på dette er: Lange kjoler, selskapskjole, pen kjole, galla, mørk dress, sommerlig. Står det dette – velg et slikt antrekk!

Kjoleregel 3

Enkelte bruder vil helst at gjestene unngår helt duse pastellrosa kjoler. Så vær forsiktig med duse eller lyse pasteller, så unngår du unødig drama. Lurer du på om du skal gå foren helt lys kjole? Da er det bedre å droppe det! Eller ta en telefon til bruden!

To venninner i lyse kjoler på en gate i københavn

(Photo by Christian Vierig/Getty Images)

Kjoleregel 4

Det sies at om du stiller i en rød kjole, uttrykker du at du er en tidligere flamme av brudgommen, så styr unna det.

Kjoleregel 5

Dropp nattklubbantrekket, så unngå vulgær utringning og lårkort minikjole.

Kvinne i sort kjole som ikke passer til bryllup

(Photo by Edward Berthelot/Getty Images)

Kjoleregel 6

Svarte kjoler hører til begravelser og ikke bryllup. Den lille sorte sparer du altså til julebordet.

Dresscode 7

Den siste av syv kjoleregler for gjester i bryllup er den for komfort! Husk at et bryllup ofte varer lenge – tenk komfort! Det kan være lurt å ha med et sjal, en jakke og et skobytte slik at lettere holder humøret oppe, også etter tale nummer ….

Få mer bryllupsinspirasjon på vår Instagram.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: