Kommende bruds beste tips: Slik planlegger du bryllup i Stavanger

tips fra brud til bryllup

Planlegger du bryllup i Stavanger bør du få denne brudens tips! Maren Helgesen Brunvær elsker byen sin og nå står en virkelig drømmedag for tur. Få tips til frisør, lokale, overnatting og mye mer fra den kommende bruden.

Tekst: Redaksjonen Foto: Privat
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Maren Helgesen Brunvær skal gifte meg med sin Torbjørn Knudsen den 10. september i år (2022). De har allerede vært sammen i seks år og Maren innrømmer at hun har hintet i noen år allerede på et aldri så lite frieri…

– I løpet av de seks årene vi har vært sammen har jeg mast litt på frieri. Jeg trodde virkelig det skulle skje da vi var i Paris i 2019, men slik ble det ikke. Men jeg sitter igjen med det beste frieriet fordi det skjedde i mitt aller mest komfortable, hjemme og helt uventa, forteller hun til Ditt Bryllup.

Paret ble nemlig forlovet i august 2021, helt uformelt hjemme i stua under solnedgangen.

Begge kommer fra Stavanger, men bor fortiden i Drammen på grunn av jobb og studier. Bryllupet derimot, det skal være i hjembyen deres.

– Vi skal gifte oss på Vitengarden på Jæren, som ligger litt utenfor Stavanger. Dette har vi  valgt fordi det var der vi kunne ha både vielse og fest, samtidig som det er fantastisk natur der. I bryllupet blir vi rundt 50 personer, og har det meste av planlegging på plass, kan hun bekrefte. Vielsen skal foregå utendørs gjennom human-etisk forbund.

– Temaet vi har valgt er høstfarger med fokus på terracotta. Dette er ikke typisk norsk, som gjør det litt vanskeligere å finne dekor i riktig farge. Jeg har derfor bestilt ting fra Etsy og tatt mye inspirasjon fra Pinterest.

bryllup inspirasjon i terracotta gjorde det vanskelig å finne ting i stavanger, et tips er pinterest

Terracotta: Pinterest er et supert tips for å finne inspirasjon til bryllup, men «terracotta-dekor» viste seg å være vanskelig å finne Stavanger. Printscreen: Pinterest.

I løpet av de seks årene vi har vært sammen har jeg mast litt på frieri. Jeg trodde virkelig det skulle skje da vi var i Paris i 2019, men slik ble det ikke.

Hvordan opplever du utvalget av dekorasjon og pynt til bryllupet?

Jeg opplever utvalget av bryllupsting som bra i Stavanger dersom du ønsker et typisk norsk bryllup med elegant stil eller bohemsk stil.

Derfor har jeg tatt kontakt med utleiere fra Finn for å leie dekor som lysestaker og lignende, da de passer den stilen jeg har sett for meg bedre. Jeg synes også det er en veldig fin løsning slik at vi slipper å kjøpe masse ting som kun blir brukt en dag. Bra for både lommeboka og miljøet! Her opplever jeg at det er flere som leier ut dekor som holder til i Stavanger området.

Hva søker du på for å finne slike utleiere?

Jeg søkte ganske enkelt på «bryllup utleie» på Finn og kom over noen aktuelle aktører. Hun jeg gikk for er en privatperson som har dekor i lik stil som det jeg er ute etter.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Hvordan synes du utvalget av brudesalonger er i Stavanger?

Brudesalonger i Stavanger finnes det ikke så mange av, men det er to stykker som er veldig populære. Det er Agape i Sandnes og Eventyrbruden. Begge har et bredt utvalg av ulike kjoler.

Jeg har vært med på brudekjolejakt på Agape med andre bruder og opplever at de har dyktige ansatte med bredt utvalg til alle stiler og prisklasser.

Brudekjolen jeg endte opp med er fra Kristins brudesalong i Oslo. Ettersom jeg og to av mine forlovere bor i Drammen var dette like greit. Det ble en veldig fin dag med kjoleprøving etterfylt av en deilig lunsj sammen. Minnerik dag og akkurat sånn jeg hadde sett for meg fra «say yes to the dress»😅

Les også: Slik velger du riktig brudesalong i Oslo

Maren Helgesen skal ha bryllup i stavanger og gir sine beste tips

Det ble en veldig fin dag med kjoleprøving etterfylt av en deilig lunsj sammen. Minnerik dag og akkurat sånn jeg hadde sett for meg fra «say yes to the dress».

Hva med frisører eller makeup-artister?

Populære frisører er blant annet Studio Alf og Hendrix Hair Stavanger. Flotte lokaler og utrolig dyktige folk!

Selv skal jeg bruke min svigersøster, Hege på In-Line frisør. Jeg har opplevd flere dyktige frisører rundt i Stavangerområdet og er sikker på at en finner alltid en man liker.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Fotografer til bryllup i Stavanger – noen tips?

Fotografer er det mange av i Stavanger. Vi har valgt fantastiske Rune Havn da vi elsker hans stil og syns han er ekstremt dyktig. Man finner noen av fotografene på Blikkfangene som Lillian Nordbø, Erik Halvorsen osv. Vi har følt oss veldig ivaretatt hos Rune, selv om det til nå kun er kontrakt som er signert og betalt.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Og hva med bryllupslokaler i Stavanger?

Lokaler er en ting jeg har syntes er vanskelig å finne i Stavanger. Det er mange av dem, men det er få som er slik vi ønsker.

Blant annet har man Sola Stranden Hotell som er veldig populært. Og også Victoria Hotel har jeg vært i bryllup på, om man ønsker den elegante stilen hvor man ikke trenger å gjøre så mye selv. Jeg har også vært i bryllup på Ledaal med utevielse der, og fest på Skipper Worse. Her kan man ta med alt selv og gjøre ting mer personlig.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

To andre fantastiske lokaler er Strandhuset på Ølberg og Lokal Base Drivhuset på Bærheim! Så stilige.

Videre er det også populært med låver, og her finnes blant annet Løa på Lea eller Løå på Sunde. Dette er begge rimelige låver som man kan ta med mat og drikke selv hos.

Vi har valgt Vitengarden Jærmuseet hvor vi kan ha med oss drikke, men samtidig har de egen kokk som lager all maten for oss og de har servitører som serverer. Dette er inkludert i kuvertprisen, noe vi syntes var veldig bra. Det er et stort lokale som ligger midt på landet og er veldig privat.

Hvordan er overnattingsmulighetene i Stavanger?

Jeg synes det er et bredt utvalg av hoteller i byen. Vi skal bo på Jæren hotell da dette er nærmest lokalet vårt.

Ønsker man noe nærmere Stavanger har man blant annet Radisson Blue Atlantic, Scandic Park, Scandic Stavanger city osv. Som gjest hadde jeg nok valgt et hotell nærmest mulig lokalet, men samtidig er det et bredt utvalg om man har andre preferanser.

Les også: Få reisebloggernes beste tips til hotell i Stavanger.

Dere skal jo ha en utendørs vielse, har du noen tips til flere steder man kan ha dette?

Utevielser er det mange steder å gjennomføre. For eksempel i Rogaland Aboret som er veldig fint. Eller de fantastiske jærstrendene som Solastranden og borestranden. Er også flere som har giftet seg i skogen, noe det finnes masse av i Rogaland.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Har du noen andre tips til bryllupsgjester som skal til Stavanger?

Har man aldri vært i Stavanger før så anbefaler jeg å dra innom fargegaten, det er en koselig liten gate med masse flotte farger med kafeer, barer og nisjebutikker.
Personlig elsker jeg byen min og nå som jeg har bodd på Østlandet i tre år kan jeg si at Stavanger i mine øyne er den vakreste byen i Norge!

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: