Kreative frieri: Fjellfrieriet som tok pusten fra Norge

Kreativt frieri på en fjelltopp i Norge

Bli med på kanskje Norges mest kreative frieri! På Segla fjelltopp på Senja stilte nemlig Petter Egge sitt livs viktigste spørsmål - til en hittil intetanende Ingrid Skraastad Gulbrandsen! Ikke nok med det - en drone kapret øyeblikket og sørget for nasjonal dekning av det intime øyeblikket.

Tekst: Redaksjonen Foto: Stein Eirik Simonsen
Annonse
Feras_Artikkel_Raymond_Weil_3
Kreativt frieri på en fjelltopp i Norge

Petter og Ingrid er begge profesjonelle dansere, utdannet ved musikal og danselinjen ved Bårdar Akademiet. Men selv om de gikk samtidig her, tilbrakte de studietiden uten omtrent å utveksle ett ord med hverandre, forteller paret. Ingrid skyter imidlertidig inn at hun hadde et godt øye til Petter allerede da…

Ett år etter endt utdanning jobbet Petter som danser og sanger på et show på Gran Canaria. På nabohotellet jobbet noen venninner av Ingrid, og hun tok turen ned for å besøke dem.

– Plutselig en dag møttes vi på stranda, og vi forstod fort at vi hadde langt mer til felles enn vi var klar over, forteller Ingrid.

– Etter hvert ble venninnene mindre viktige, og min lille uke på Granca ble til to hele måneder! Hver gang Petter var på jobb, satt jeg i publikum og så showet, og hver gang han hadde fri leide vi bil og dro på diverse utflukter og utforsket øya og hverandre…

Ingrid og Petters første tid sammen
Ingrid og Petter omgitt av sand
Ingrid og Petters første tid sammen

Danseparet

Paret danset seg inn i det første året som kjærester, og Instagram vitner om mange gøyale øyeblikk av dem på alle mulige destinasjoner og poseringer. Men et frieri, var det i tankene?

– Jeg hadde kanskje litt i tankene at han kunne komme til å fri når jeg skulle besøke ham der han jobbet i Nord-Norge, røper Ingrid.

Kreative frieri starter med å bli inspirert av historikken dere deler
Paret på fjelltopp
Paret på fjelltopp i utlandet
Paret på en fjelltopp i solnedgang

– Men da det ikke skjedde på de første fjellturene hvor det var fantastisk vær og perfekte forhold, la jeg den tanken helt vekk. Dessuten tenkte jeg jo også at han kanskje syntes det var litt tidlig, vi hadde bare vært sammen i litt over ett år.

– Da det faktisk skjedde hadde jeg aldri i min villeste fantasi forventet det, fordi vi hadde fullt fokus på et danseprosjekt vi gjorde oppe i fjellet. Vi hadde danset og filmet i ti timer, og var våte og kalde og slitne. Akkurat da vi var ferdige, kom solen frem, og Petter spurte: «blir du med opp og spise middagen på toppen av det fjellet der?»

Se dette innlegget på Instagram

Vi hadde danset og filmet i ti timer, og var våte og kalde og slitne. Akkurat da vi var ferdige, kom solen frem, og Petter spurte: «blir du med opp og spise middagen på toppen av det fjellet der?»

Les også: Alt du trenger å vite om frieri og forlovelse

Fjellfrieri

Paret hadde allerede danset hele dagen, og 500 høydemeter til virket uoverkommelig.

– Jeg var utslitt, men sa ja… heldigvis! Så gikk vi de 4-500 høydemetrene opp, og like før toppen ba han meg vente litt, fordi han skulle vise meg noe. Etter noen minutter så jeg han slang ut et svært banner fra toppen som ble hengende ned langs fjellsiden, og han ringte og ba meg komme opp.

kreative frieri - bli inspirert av Petter og Ingrids frieri

På banneret var det malt et stort hjerte og teksten «Ingrid, jeg elsker deg.»

– Da jeg så banneret, skjønte jeg hva som var i ferd med å skje, og fikk voldsom hjertebank. Jeg spratt oppover fjellsiden uten å tenke på stupet rett ned ved siden av meg, og på toppen møtte han meg med en flaske champagne og to glass.

Vi omfavnet hverandre og begynte å gråte begge to. Så kom den talen – den var faktisk ganske lang… før han gikk ned på kne. Og jeg sa selvfølgelig: JA!

Jeg spratt oppover fjellsiden uten å tenke på stupet rett ned ved siden av meg, og på toppen møtte han meg med en flaske champagne og to glass.

Les også: Hvordan fri til kjæresten? Vi gir våre beste tips i samarbeid med Gullsmed Heyerdahl

Foreviget frieri

Men det var ikke bare motet og kjærligheten som klaffet denne dagen. Ettersom paret hadde filmet inn en dansevideo nedenfor fjelltoppen tidligere på dagen, var det også profesjonelle kameramenn tilstede…

– Faktisk hadde vi ikke tenkt at noen andre skulle se det. Petter har alltid tenkt at et frieri er av de aller mest «hellige» og private øyeblikk i livet, så det skulle i hvert fall ikke filmes! Men han ble heller aldri kvitt tanken om å bruke den enorme fjellveggen som et lerret, og da måtte man jo ha det bildet fra siden. I tillegg var jo kameramannen allerede med… så det var en for perfekt anledning til å ikke benytte den.

Kreativ

Men Petter synes det var viktig at Ingrid ikke skulle merke noe, slik at intimiteten i øyeblikket ble beholdt.

– Dronen som filmet var på avstand, så jeg merket ikke noe til det, forteller Ingrid. Men filmen havnet senere på både NRK, TV2 og i flere lokalaviser!

– Ja, ryktet spredte seg! Vi fikk spørsmål fra blant annet NRK om å dele videoen, og dette måtte vi diskutere i mange runder. Vi landet på at med såpass avstand og uten lyd, ble det akkurat passe personlig – og ikke for privat.

– Det var dessuten midt i korona og en tid preget av mye dårlige nyheter. Vi synes derfor det var ekstra fint å kunne dele noe som kanskje kunne skape glede, avslutter paret. Noe de absolutt gjorde!!

Se det kreative frieriet her:

Psst: Petter og Ingrid jobber som artister, og underholder gjerne i bryllup!

Les også: Slik skaper du magisk stemning i bryllupet – i samarbeid med DJ Booking

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: