Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Lag coffee table-bok fra bryllupet

fotobok til bryllup

I samarbeid med Fotoknudsen

fotobok til bryllup med alle de gode minnene

Hva er vel mer koselig enn å samle bildene fra deres magiske bryllup i en personlig fotobok? I samarbeid med Fotoknudsen viser vi dere hvordan dere kan lage deres egen, så fin at den kan ligge fremme på stuebordet til pynt. Rett og slett et flott fotoalbum fra bryllupet- coffee table book edition!

Tekst: Redaksjonen. Foto: Unsplash / Pexels / Fotoknudsen
ARTIKKELEN INNEHOLDER ANNONSELENKER

Coffee table-bøker er noe som har blitt mer og mer populært de siste årene, og med god grunn. Inspirerende bøker med flotte omslag, liggende fremme som en del av interiøret. De omhandler vanligvis mote, interiør, mat, reiser – og nå bryllup? For hvorfor ikke la dere inspirere av den klassiske coffee table-boken, og lage en med minner fra den store dagen? Ikke bare vil dere få en bok som dere er stolte av å ha liggende fremme, men dere vil sannsynligvis også se mer i den enn om den støvet ned i en bokhylle.

Man skal heller ikke se bort ifra effekten av stadige påminnelser om dagen dere erklærte evig kjærlighet. Kanskje det nettopp kan skape mer kjærlighet og nærhet i hverdagen? Dette er selvsagt bare vill gjetting – men det hadde vel ikke gjort noe om det stemte? I samarbeid med Fotoknudsen viser vi dere hvordan dere kan skape deres på fotoknudsen.no.

La dere inspirere

Når dere skal gå i gang med å lage en fotobok fra deres bryllup, kan det være smart å visualisere sluttresultatet. Hvilken form liker dere, kvadratisk eller rektangulært? Og hva med størrelse? Om dere ønsker en bok som skal være en del av interiøret, kan det være fint å utgangspunkt i fargepaletten dere allerede har i hjemmet. 

Prosessen kan kanskje føles noe omfattende, bare for å lage en bok, men det er der blikket må rettes utover. Er det en coffee table book dere allerede liker? Ta utgangspunkt i den! På den måten får dere inspirasjon til oppsett, fonter og farger. Kanskje finner dere en kombinasjon dere ellers ikke ville ha tenkt på også, og ender opp med en bok like fin som de i dyre interiørbutikker.

Finn inspirasjon fra andre bøker du liker

Stilrent design på fotobok

Fotoknudsen har et stort utvalg av maler, farger og fonter, slik at boken både blir personlig og stilren. Start med å ta utgangspunkt i temabøker under kategorien «fotobok», velg så bryllup og finn frem til den malen dere foretrekker. Deretter er dere klare til å sette i gang med den morsomme delen; utformingen!

Om dere ønsker å skape en bildebok dere ønsker å ha liggende fremme, er det åpenbart ganske vesentlig at den er pen å se på. På omslaget trenger det ikke å være mer enn en behagelig farge, et bilde fra bryllupet med god oppløsning, navnene deres og dato. 

Et hack når det kommer til fonter, er å ta en titt på dafont.com. Her finnes det tusenvis av ulike fonter, som kan lastes ned og brukes gratis. Da er det garantert at dere finner en font eller flere som dere elsker! Vær bare obs på at de fleste designerne spesifiserer at fonten kun kan benyttes til privat bruk, noe det selvfølgelig er viktig å følge. Vår favorittfont til bokomslaget er Beatrica.

En coffee table book bør være så fin at den kan ligge fremme

Ditt Bryllups favoritter av liggende maler

Bøker i liggende format egner seg godt for bøker der store foto er i fokus. Dette gir rom for horisontale bilder i full bredde, og et pent design.

En liggende fotobok i minimalistisk stil er alltid elegant

Minimalistisk bryllup

Velg denne malen

En liggende fotobok med små detaljer er en sikker vinner

De små detaljene

Velg denne malen

Gi alle bilder fra deres bryllup en sjanse

Dersom dere brukte en bryllupsfotograf under den store dagen, sitter du sannsynligvis igjen med en drøss av flotte, profesjonelle bilder. Men hva med alle de tatt av uprofesjonelle; familie, venner og dere selv? 

Disse kan ha fanget øyeblikk vel så vakre og ærlige, som hvilken som helst proff. Dog er disse bildene fra deres bryllup kanskje ikke av like god kvalitet, men dette betyr ikke at dere ikke kan bruke de i fotobok. For eksempel kan disse brukes i en større bildecollage, der hvert bilde ikke er så stort, men sammen utgjør en nydelig helhet. 

Inne hos Fotoknudsen kan dere enkelt velge og kombinere bilder etter eget ønske. Start med å få en oversikt over bildene dere vil ha med, og hvilke som passer sammen basert på situasjon, utsnitt og farger. Velg så en mal som har passende oppsett, med rom for mange mindre bilder.

Videre legger dere inn bildene, og kan enkelt dra de rundt til dere er fornøyde. Igjen sitter dere med en helt unik bildecollage, proppet med minner fra bryllupet. Vi viser dere et eksempel under.

Lag fotoboken selv på Fotoknudsen

Skap variasjon

En bok utelukkende bestående av bilder er selvfølgelig superfint, men hva med å sprite det opp litt? Ved å variere mellom bilder, tekst og annet innhold, blir det en mer helhetlig minnebok enn bare et fotoalbum. Om dere hadde en gjestebok i bryllupet, hva med å legge inn noen av disse sitatene? Eller noen avsnitt fra bryllupstalene deres? Hva enn som måtte skape litt av sommerfuglene i magen fra den store dagen – ta det med! 

Når det kommer til oppsett, kan dere for eksempel velge et der man har et stort bilde på den ene siden og skrift på den andre. For å gjøre det ekstra nært og personlig, anbefaler vi å velge en håndskrevet font. Ønsker dere å pynte opp ytterligere, kan dere ta i bruk cliparts i form av en ramme eller et naturelement som plante eller blomst. På denne måten holder dere det elegant, men også personlig.

Variasjon er fint, så blir det mer enn bare et fotoalbum

Ekstra fin finish?

Om du ønsker den siste, ekstra finishen, anbefaler vi å oppgradere fotoboken din med en Layflat-innbinding. Dette er rene Porsche-utgaven innen fotobøker. 

Med Layflat flyter venstre og høyre side sømløst sammen, noe som gir en nydelig og helhetlig opplevelse av hvert eneste oppslag i boken. I tillegg har denne innbindingen tykkere papir enn en standard fotobok, perfekt for bilder som fortjener plass over to sider. Vi anbefaler denne fotobok-malen for maksimal utnyttelse av Layflat!

Ditt Bryllups favoritter av stående maler

Bøker i stående format egner seg godt for bøker der dere ønsker variasjon. Vertikale sider oppleves luftige, og har plass til bilder i ulike formater.

En stående fotobok fra en perfekt dag er gull verdt

En perfekt dag

Velg denne malen

En ståendefoto fotobok i sort minimalisme slår aldri feil

Sort minimalisme

Velg denne malen

Ble dere inspirerte og har lyst til å skape deres egen fotobok?
Lag den enkelt hos Fotoknudsen.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...