
Hvis du liker å bake, hvorfor ikke lage bryllupskake selv? Kronen på verket er pynten på toppen, men det viktigste av alt – den skal smake fantastisk.
Ved: Anette von Osten Beskrivelse, styling og foto: Marianne Gjengedal
Warning:
Mestrer du å lage bryllupskake selv, vil du både motta applaus og vil bli forespurt om å lage kaker til alle tenkelige anledninger…
Det å lage høy bryllupskake selv krever litt trening, men er utrolig gøy å mestre. Ta deg god tid til å bake. Jeg pleier å fordele baking slik:

Slik går du frem, dag for dag
Dag 1: Tegne og planlegge kaken. Handle kakepapp, pinner, blomster og dekor, og planlegge transporten.
Dag 2: Bake alle bunnene til bryllupskaken.
Dag 3 (morgen): Setter sammen bryllupskakene med mascarponekrem og bær. Setter kaldt.
Dag 3 (ettermiddag): Setter sammen kaken og ha første lag med smørkrem på.
Dag 3 (kveld): Skjenker meg et glass med vin, puster med magen og har på et nesten perfekt lag med smørkrem.
Dag 4: Gjerne en bryllupsdag med en hel masse stress. Da setter jeg av minst to timer, og er helt alene når jeg dekorer kaken.
Prøver å bli ferdig i god tid så bryllupskaken kan stå i kjøleskapet i minst en time for å være helt kald før transport. I mellomtiden får du tid til å dusje og bli festklar uten stress.
Hvis du trenger å transportere kaken til en fest kan du kjøpe pappesker hos blomsterforretninger som er beregnet for transport av blomsterbuketter. De har håndtak og er høye nok. Vær sikker på at diameteren på esken passer til diameteren på kaken før du setter i gang med baking.
Les gjennom hele oppskriften, tegn, planlegg og sett i gang.
Lykke til!
Bilder og oppskrifter kommer fra den kreative matstylisten
Marianne Gjengedal. Besøk hennes Instagram @sweet.n.pfeffer
for flere gode tips og masse inspirasjon.
Hvilken kake skal du begynne med?
Fra venstre: Marmorert kake med makroner, Vakker bløtkake til bryllup, Black Forest-kake eller Bryllupskake med sitron- og timiankrem?