Hvordan kan et bryllup redde liv? | Gave med mening til bryllupet

Gave med mening til bryllup
Kommersielt innhold

Flere og flere brudepar velger å ønske seg gave med mening til bryllupet som kan bidra til å redde liv verden over. Vi har snakket med fire brudepar som valgte å ønske seg bryllupsgaver til Leger Uten Grenser.

Tekst: Leger Uten Grenser Foto: Privat
Kommersielt innhold // I samarbeid med Leger Uten Grenser

Rasmus og Eline

Hvorfor valgte dere å ønsker dere bryllupsgaver til Leger Uten Grenser?

– Bryllupet vårt på Senja i august 2020 var langt unna for de aller fleste, så vi hadde bedt om at folk heller prioriterte reisen dit enn gaver til oss. For de som allikevel ville gi noe, ville vi gjerne at de skulle støtte Leger Uten Grensers humanitære arbeid.

Leger Uten Grenser valgte vi fordi vi er vet at mandatet til organisasjonen er utelukkende humanitært, nøytralt og upartisk og at organisasjonen er avhengig av slike gaver istedenfor institusjonelle donorer – nettopp for å sikre sin egen uavhengighet i arbeidet sitt. Vi oppfordrer folk til å gi en gave med mening gjennom å støtte livsviktig arbeid i forbindelse med høytider, i stedet for de tradisjonelle materielle gavene.

Hvordan ble feiringen gjennomført med tanke på covid-19-restriksjonene? 

– Vi var heldige som fikk arrangere bryllup, tross covid-19, og vi traff godt med valg av dato fordi smittetallene var relativt lave da vi hadde festen. Allikevel var det et stressmoment å skulle være ansvarlig arrangør, noe vi tok på største alvor. Heldigvis tok gjestene våre også feiring, fest og moro på alvor, og vi fikk en fantastisk feiring.

gaver med mening til bryllupet

Rasmus og Eline giftet seg i nydelige omgivelser på Senja i august 2020. Foto: privat.

Linda og Kjetil

Hvorfor valgte dere å ønske dere bryllupsgaver til Leger Uten Grenser? 

– Vi har det meste vi trenger både til oss selv og til huset, og hadde ikke ønske om å få et lass med gaver som vi ikke har bruk for. Det er ofte vanskelig å si til venner og familie at vi ikke ønsker oss gaver, og tenkte at det heller var en god anledning til å ønske seg noe som kommer noen andre til gode; en gave med mening. Vi foreslo derfor for folk at de kunne gi til en veldedig organisasjon, og oppgav Leger Uten Grenser som én av fire organisasjoner vi ønsket oss donasjoner til.

Hvordan reagerte gjestene? 

Vi er så heldige å ha verdens beste venner, og vi var derfor ikke bekymret for at noen skulle synes det var rart at vi ønsket oss donasjoner. Tvert imot fikk vi inntrykk av at de satte pris på å få gi til noe som de selv syns var meningsfullt, heller enn å kjøpe et sausenebb de aldri kommer til å få glede av.

Hvordan feiret dere? 

– Vi forlovet oss på en fjelltopp i oktober da det første snøfallet kom. Det var sesongens første skitur, og vi fikk se sola på toppen. Bryllupet var i januar, nede i fjæra i sterk vind og bølgeskvulp, akkurat slik vi ønsket oss. Venner møtte opp den kvelden for å feire med oss, og dagen etter var det felles skitur.

Gave med mening til bryllup - Leger Uten Grenser

Linda og Kjetil forlovet seg på en fjelltopp i oktober, og feiret den store dagen med venner og familie i januar. Foto: Jenny Ekman.

Anna og Lorenz

Hvorfor valgte dere å ønsker dere bryllupsgaver til Leger Uten Grenser? 

– Vi er så heldige at vi har det vi trenger. Det som var viktigst for oss var at familie og venner fra verden rundt kom for å feire med oss. Som lege selv var gaveønsket om donasjon til Leger Uten Grenser et naturlig valg. Det er godt vi kan bidra litt selv om vi ikke står i felt.

Hvordan feiret dere? 

– Det hadde regnet stort sett hele uka, men sola skinte om kapp med oss den julidagen. Vi hadde mange tilreisende gjester som fikk erfare sørlandsidyll på sitt beste, med seremoni på stranda og spontan nattbading etter festen. Uka etter bar det videre til sommervarmen i Tyskland hvor vi hadde en stor fest i eplehagen ved familiens jakthytte.

Anna og Lorenz feiret den store dagen med sørlandsidyll før det bar videre til Tyskland for å fortsette feiringen.

Veronica og Daniel

Hvorfor valgte dere å ønske dere bryllupsgaver til Leger Uten Grenser? 

– Det viktigste i livet for oss er familie. Kjærlighet og samholdet i vår familie gir livet mening. Videre har vi et felles samfunnsengasjement, og vi er særlig opptatt av retten til helse og en trygg oppvekst. Det var derfor nærliggende for oss å la Leger uten Grenser forvalte bryllupsgavene våre.

En ekstra bonus er at Leger uten Grenser er lydhøre for våre innspill. I samråd med dem har vi derfor øremerket beløpet vi samler inn til meslingvaksiner. Da vi hørte at en meslingvaksine kun koster 3 kroner innså vi hvor lite det koster å gjøre en forskjell. Derfor var det også lett for oss å droppe alkoholserveringen og heller gi den delen av bryllupsbudsjettet vårt som en gave til innsamlingen.

Hvordan reagerte gjestene? 

– Gjestene våre er utelukkende positive og vi har fått mange rause bidrag, også fra venner og kjente som ikke står på gjestelisten. Vi er enormt takknemlige for at de hjelper oss – og dere – til å hjelpe. Tusen takk, Leger uten Grenser, for innsatsen dere gjør for de som trenger det mest! Det er en glede for oss å bidra til deres livsviktige arbeid.

Veronica og Daniel valgte også å ønske seg bryllupsgaver til Leger Uten Grenser. Foto: privat.

Deres ønske om bryllupsgaver kan også redde liv

Til bryllupet kan dere for eksempel starte en innsamling eller sette bidrag til Leger Uten Grenser på ønskelisten. Les mer om å arrangere og ønske seg bryllupsgave her.

En gave med mening, store og små, bidrar til Leger Uten Grensers livreddene arbeid verden over. Sammen kan vi sørge for at dem som trenger det mest, får livsviktig medisinsk hjelp.

Les også: Veldedig bryllupsdgave | Gaven som virkelig gjør en forskjell

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: