Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Leken borddekorasjon til bryllup med blomster

Borddekorasjon til bryllup

Borddekorasjon til bryllup kan lett bli noe formell – piff i stedet opp med blomster! Her får du massevis av fargesprakende blomsterinspirasjon som garantert vil sette sitt humoristiske preg på bryllupsbordet.

Av: Bente Halkjær Foto: Tia Borgsmidt

Stor og høy borddekorasjon til bryllup

Blomster i flere etasjer

Effektfull dekor på budsjett – pynt et kakefat med blomster på alle etasjer!

Slik lager du borddekorasjon med kakefat fylt av blomster til bryllup

 • Start med å skjære og tilpasse en oasis (grønn «masse» du får kjøpt på blomsterbutikker:)).
 • Legg den så i bløt i en skål eller balje. Vent til den er helt gjennomvåt før du legger den på kakefatet.
 • Stikk så blomster og kvister ned i oasisen slik at den blir helt dekket av blomsterpynt. La gjerne stilkene ha ulike lengder slik at du får et livlig og naturlig uttrykk.


Til denne borddekorasjonen er det brukt eukalyptus, akasia, gyvel, perlehyacint, ridderspore, fransk anemone, nellik, myrtekop, veronikaslekta, hjertegress, klematis, eustoma, skjermplante og oxypetalum coeruleum (ingen norske navn funnet..)

Tips:
Sørg for at oasisen hele tiden er fuktig. Dette er viktig for at blomstene kan trekke til seg vann og holde seg flotte og friske utover kvelden.

Invitasjoner i små esker til bryllup

Invitasjon til bryllup med blomsterdekor


La invitasjonene stå i stil med dekorasjonene du planlegger å sende ut. Velg ferdigmønstrede esker, eller pakk inn kjedelige pappesker med gøyalt innpakningspapir.

Legg en liten bukett sammen med invitasjonen – super match til din valgte borddekorasjon til selve bryllupet.

Buketten holder du frisk ved å legge vått kjøkkenpapir rundt stilkene for så å putte dem i en plastpose. Snurr strikk rundt posen og dekk det hele med silkepapir.

Denne buketten er en blanding av prærieløk, gyvel, nellik, akasie, myrtekop og perlehyasint.

Tips!

Hold temaet også på pappeskene! Kjøp små esker og kle de så i valgfritt stoff eller papir for en unik, personlig touch.

Blomsterkrans til bryllupsdekorasjonen

Blomsterkrans i friske farger

En blomsterkrans er like vakker i håret som til borddekorasjon til bryllup. I tillegg er det en gøyal aktivitet!

Slik lager du blomsterkrans

 • Du starter med å forme en krans av kraftig ståltråd i den ønsket størrelse, for eksempel 20 cm i diameter.
 • For en ekstra holdbar krans kan du tvinne blomstertape rundt kransen. Dette hjelper også de små blomstene til å holde seg fast rundt kransen.
 • Fest så blomstertråd ved å tvinne den noen ganger rundt kransen.
 • Begynn kransen med å binde en liten bunt av blomster fast, og fortsett deretter med å binde 1-2 blomster til kransen av gangen. La blomsterstilkene være ca. 3-4 cm lange for godt feste.
 • Den enkleste måten å lage en fin «samling» av blomstene er ved å skjule kransens siste stilker under den liten bunten som du først bandt til kransen.
 • Fest blomstertråden ved å vri den noen ganger om kransen før du kutter den av.
 • Fest et bånd i kransen for opphengsmuligheter dersom du ønsker det.

Denne kransen er bundet med en blanding av eukalyptus, clematis, perlehyacint, columbine, hjertegress, nellik, ridderspore, myrtekop, gyvel, fransk anemone, prærieensian og oksypetalum coeruleum.

Tips!
Kranser med friske blomster holder seg lengst og vakreste når du legger dem i en tallerken med litt vann.

Les også: Slik lager du blomsterkrans helt selv (med video!)

Invitasjoner til bryllup med pressede blomster

Bordkort av pressede blomster

Hvorfor ikke ta blomstertemaet helt ut ved å lage bordkort av pressede blomster?


Du kan lage fine bordkort ved å stikke en presset blomst
på et lite pappark, lage hull på enden og skrive navn på det.

Les også: Dette skal med på bryllupsinvitasjonene

Tallerken på bryllupsboord

Tips!
Velg gjerne
blomster som passer
til tallerkener og glass,
eller gå etter helt
nøytralt servise.

Planlegging ved bruk av blomster som borddekorasjon til bryllup

Før bryllupet:

 • Villblomster er lekkert og vil automatisk gi det lekne uttrykket du ønsker. På vår og sommer er jo mulighetene for å finne vakre blomster i naturen større, men heldigvis er det jo også da de fleste bryllup skjer:) Hvis du har hage kan du starte med å plukke blomster og greiner derfra. Slik kan du se hva du eventuelt trenger å supplere med fra blomsterbutikken.
 • Gå etter blomster i forskjellige farger og som passer til sesongen. Ønsker du derimot borddekorasjon til bryllup med et enkelt og rolig uttrykk kan du gå etter blomster i en eller to farger.
 • Velg bare blomster som er helt friske og saftige!
 • Legg blomster og grener i en bøtte med vann på et kjølig sted til det er nødvendig.
 • Lag buketter og dekorasjoner dagen før, og plasser dem kjølig.

Etter bryllupet:

 • Hvis du vil glede deg over blomstene etter festen, kan du legge dem kjølig om natten. Sett en ansvarlig person for dette, slik at du slipper å gjøre dette etter bryllupet!
 • Forsikre deg om at det alltid er nok vann dekorasjonene, og fjern visne blomster regelmessig – bytt ut med friske om nødvendig.
 • Bytt regelmessig vasevannet, og kutt av et lite stykke hver gang stilkene for å sikre god vannabsorpsjon. Da vil du ha blomster som varer lenge – også utover hvetebrødsdagene <3
 • Skal dere umiddelbart på bryllupsreise? Gi ansvaret til blomsterdekorasjonen til en annen som så gir ut buketter og kranser til de som vil ha det med seg. En nydelig gave å få for alle gjestene.

Blomsterkonfetti til bryllup

Blomsterkonfetti

For bryllup er det en tradisjon for å kaste ris etter brudeparet, men dette er jo ikke helt innafor lenger. Lag i stedet små papirkremmerhus og fyll dem med små, vakre blomsterhoder fra for eksempel akasia, perlehyacint, gyvel og skjermplante.

Tips!
Blomsterkonfetti er også superfint som borddekorasjon til bryllup.

borddekorasjon bryllup med tallerkener, blomster og spreke farger

Blomstrende borddekking

En stor og overdådig borddekorasjon av fargerike blomster er den perfekte «center piece» til bohemske bryllup. Resten av borddekorasjonen lar du bestå av mindre buketter og kranser.

Gå for blomster i knallfarger som passer godt med sesongen og velg gjerne en god miks av ulike blomsterformer og planter. Dette gir en leken effekt i dekorasjonen.

Tips!
Det er fint med duftende blomster, men som med parfyme er det lurt å unngå dem med for sterke lukter – både for deg og gjestene som havner i nærheten av buketten.

Vaser som også er lysestaker - gøyal borddekorasjon til bryllup

Lys på bordet

Det er koselig med lys på bordet uansett sesong! Hva med å sette noen av dem i vaser og norgesglass? Fest lysene med heftmasse og hell vann i glassene. Stikk så 2-3 blomster ned i hvert glass – vase og lysestake i ett!

En stor blomsterbukett er perfekt borddekorasjon til bohemske bryllup

Den tilfeldige buketten


Ingenting er så lekkert som en stor, leken blomsterbukett som borddekorasjon til bryllup!

Men selv om den ser tilfeldig ut, er det ikke bare å slenge sammen noe fra hagen!

Slik går du frem for å lage en leken og stor blomsterbukett:

 • Før du begynner å binde buketten, fjern de nederste bladene og sideskuddene fra stilkene. Disse kan nemlig føre til at vasevannet raskt lukter og blir dårlig.
 • Ta så 2-3 blomster i hånden, og legg deretter til en blomst om gangen. Sørg for å snu buketten regelmessig for å sikre at den ser vakker ut hele veien rundt.
 • Til slutt knytter du et bånd rundt stilkene på den ferdige buketten og kutter et stykke av stilkene slik at buketten passer til vasen.

Voila!

I denne buketten er det mikset hjertegress, syrin, prærie ensian, fransk anemone, klematis, gyvel, perlehyacint, akasie, ridderspore og iris.

Borddekorasjon til bryllup av små vaser og tilfeldige blomsterbuketter.

Enkle buketter som borddekorasjon

Du kan raskt og enkelt lage vakre blomsterdekorasjoner ved å putte få blomster inn forskjellige vaser. Her brukes iris, ridderspore, nellik, akasie og syrin.

Tips!
Start jakten på Finn og Tise etter gamle, små vaser. Det passer perfekt til en leken borddekorasjon og er i tillegg miljøvennlig.

Blomsterkrans til håndledd

Blomsterarmbånd til brudepiker og forlovere

Hvorfor ikke forlenge dekorasjonen til utvalgte hender? Deres hender har hjulpet deg med planleggingen, og hva er vel ikke hyggeligere enn små blomsterkranser til hendene deres som takk?

Finn frem et bånd som er dobbelt så langt som omkretsen av håndleddet ditt. Fest så blomster til det ved hjelp av blomstertråd. La det være igjen bånd uten blomster på begge ender – dette bruker du for å knyte rundt armleddene til de utvalgte:)

Tips!
Blomsterarmbånd er også en super aktivitet for barn og unge på sommerbryllupet. Sett frem bånd, saks og blomstertråd – og la barna plukke blomster fritt utendørs. Husk å utnevne en ansvarlig til å hjelpe barna underveis:)

Borddekorasjon til bryllup av små vaser og tilfeldige blomsterbuketter.

En bukett til hver av gjestene

Borddekorasjon til bryllup som både er vakker og praktisk på samme tid er den som inkorporerer bordkort på en stilfull måte.

For å følge blomstertemaet: Bind bordkortet med pressede blomster rundt små vaser hvor du har dandert en «personlig» bukett. Bruk gjerne små glassvaser fra bruktbutikker eller loppemarkeder for en gjennomført «tilfeldig» stil.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...