Leken borddekorasjon til bryllup med blomster

Borddekorasjon til bryllup

Borddekorasjon til bryllup kan lett bli noe formell – piff i stedet opp med blomster! Her får du massevis av fargesprakende blomsterinspirasjon som garantert vil sette sitt humoristiske preg på bryllupsbordet.

Av: Bente Halkjær Foto: Tia Borgsmidt

Tips!

Hold temaet også på pappeskene! Kjøp små esker og kle de så i valgfritt stoff eller papir for en unik, personlig touch.

Tips!
Kranser med friske blomster holder seg lengst og vakreste når du legger dem i en tallerken med litt vann.

Les også: Slik lager du blomsterkrans helt selv (med video!)

Planlegging ved bruk av blomster som borddekorasjon til bryllup

Før bryllupet:

  • Villblomster er lekkert og vil automatisk gi det lekne uttrykket du ønsker. På vår og sommer er jo mulighetene for å finne vakre blomster i naturen større, men heldigvis er det jo også da de fleste bryllup skjer:) Hvis du har hage kan du starte med å plukke blomster og greiner derfra. Slik kan du se hva du eventuelt trenger å supplere med fra blomsterbutikken.
  • Gå etter blomster i forskjellige farger og som passer til sesongen. Ønsker du derimot borddekorasjon til bryllup med et enkelt og rolig uttrykk kan du gå etter blomster i en eller to farger.
  • Velg bare blomster som er helt friske og saftige!
  • Legg blomster og grener i en bøtte med vann på et kjølig sted til det er nødvendig.
  • Lag buketter og dekorasjoner dagen før, og plasser dem kjølig.
blomsterdekorasjon til bryllup

Etter bryllupet:

  • Hvis du vil glede deg over blomstene etter festen, kan du legge dem kjølig om natten. Sett en ansvarlig person for dette, slik at du slipper å gjøre dette etter bryllupet!
  • Forsikre deg om at det alltid er nok vann dekorasjonene, og fjern visne blomster regelmessig – bytt ut med friske om nødvendig.
  • Bytt regelmessig vasevannet, og kutt av et lite stykke hver gang stilkene for å sikre god vannabsorpsjon. Da vil du ha blomster som varer lenge – også utover hvetebrødsdagene <3
  • Skal dere umiddelbart på bryllupsreise? Gi ansvaret til blomsterdekorasjonen til en annen som så gir ut buketter og kranser til de som vil ha det med seg. En nydelig gave å få for alle gjestene.

dekorasjon bryllup

Tips!
Blomsterarmbånd er også en super aktivitet for barn og unge på sommerbryllupet. Sett frem bånd, saks og blomstertråd – og la barna plukke blomster fritt utendørs. Husk å utnevne en ansvarlig til å hjelpe barna underveis:)

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: