Leserne forteller: Fra slott til Airbnb – mikrobryllup i Frankrike

Kristine og Julien etter vielsen i sitt mikrobryllup i Frankrike
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond
Kristine og Julien etter vielsen i sitt mikrobryllup i Frankrike

Kristine er bosatt i Toulouse og skulle gifte seg på et vakkert slott i Sørfrankrike i 2020. Les hennes bryllupsfortelling fra Frankrike hvor planene gikk fra makro- til mikrobryllup – men hvor kjærligheten og lykken besto!

Tekst og foto: Kristine Begot

Jeg heter altså Kristine Begot, er 33 år gammel og giftet meg den 12. september med en franskmann ved navn Julien.

De siste snart seks årene har jeg bodd sammen med ham i Frankrike. Først i Paris og deretter her på sørvestlandet, i den sjarmerende byen Toulouse. Her har vi bodd de siste tre årene.

For to år siden fridde Julien til meg på en vingård i Sør-Afrika, og allerede der startet planleggingen av vårt store, flotte eventyrbryllup! Dette gledet vi oss til å feire to år senere frem i tid.

For to år siden fridde Julien til meg på en vingård i Sør-Afrika, og allerede der startet planleggingen av vårt store, flotte eventyrbryllup.

Kristine som brud i Frankrike

Bryllupsplanleggingen er i gang

Et halvt år etter frieriet startet jakten på de perfekte bryllupslokalene. Eller rettere sagt det sørfranske drømmeslottet, med nok sengeplasser til å huse våre nesten 70 gjester fra både Frankrike, Norge og Storbritannia. Begge forelsket vi oss i det vakre slottet Chateau du Croisillat som ligger en førti minutters kjøretur fra Toulouse.

Etter å ha reservert slottet, kontaktet vi også en dekoratør og flerspråklig vigsler. Vi så frem til å arrangere en vakker hageseremoni til toner av klassisk musikk. Akkurat slik som man gjerne ser på amerikanske filmer. 

Også rådhuset i Toulouse er som hentet fra en vakker film. Da jeg først besøkte rådhuset, hvor borgerlige vielser blir avholdt, ble jeg rett og slett målløs av beundring. 

Også rådhuset i Toulouse er som hentet fra en vakker film.

Året som endret alt

Så kom år 2020. Jeg hadde gledet meg til å reise til min mors hjemland for å lete etter drømmekjolen. Ønsket mitt var en hvit langermet blondekjole med slep. Slike skulle jeg prøve hos fire ulike brudesalonger i Krakow, sammen med min mor og hennes søster. Som alt annet, ble dessverre denne reisen avlyst da Europa stengte ned på våren. Jeg var knust. Hva skulle jeg gjøre nå som selv de lokale brudesalongene her i Frankrike holdt stengt? 

Internett var min eneste løsning.

Jeg endte utrolig nok opp med å finne selveste drømmekjolen med blonder og langt slep fra Etsy. Dette er en portal hvor kreative enkeltpersoner og små bedrifter selger sine håndlagde kreasjoner. Fra samme portal kommer også den lyserosa kjolen som jeg hadde planlagt å bruke i rådhuset, i tillegg til blomsterkronen og øredobbene.

Les også: Slik finner du brudekjolen på nett

Frankrike som går i rødt…

Vi spoler frem i tid til August-månedens siste dager. Norge og FHI farget Frankrike rødt. Innboksen min ble stadig fullere og fullere av beskjeder fra venner og familiemedlemmer som ikke lenger kunne komme seg til Frankrike for å delta i vårt bryllup.

Til slutt så vi ikke lenger noen annen utvei enn å utsette alt sammen, alt unntatt det eneste som ikke kunne bli utsatt sju måneder frem i tid: vielsen i rådhuset. Der er det nemlig ett års venteliste, i tillegg måtte søknadspapirer fra Norge ha blitt fylt ut på nytt, noe vi absolutt ikke hadde lyst til å bruke tid og energi på. 

Dermed bestemte vi oss for å dele bryllupsmarkeringen i to. Første del skulle bli et svært intimt hasteplanlagt bryllup på budsjett, med 26 gjester. Del to et prinsessebryllup sju måneder senere, med rundt 70 gjester.

Viet i rådhuset i Frankrike under korona

Foreldrenes overraskelse

Mine foreldre var, som alle foreldre ville ha vært i en slik situasjon, svært triste over å ikke kunne reise hit for å feire sammen med oss. De ønsket likevel å gjøre noe minneverdig for oss. Gjøre dagen til noe mer enn kun en vielse i rådhuset etterfulgt av et lite måltid på restaurant.

Min mor ville gi meg den romantiske dagen som hun mente jeg fortjente. En bryllupsdato som i fremtiden ikke ville bli sett tilbake på med skuffelse men med et stort smil.

Hennes forslag var derfor å spandere to netter på oss i en villa hvor vi kunne markere den store dagen etter vielsen. Hun hadde nemlig sett mye flott i Toulouse-området, sjarmerende sørfranske hus med flotte hager fullle av blomster.

Aldri i min villeste fantasi hadde jeg sett for meg å gifte meg i en Airbnb, men jeg elsket idéen. Og vi endte opp med å reservere en nydelig villa på utkanten av Toulouse, en rustikk drøm!

Aldri i min villeste fantasi hadde jeg sett for meg å gifte meg i en Airbnb, men jeg elsket idéen.

Bryllupsplanlegging for mikrobryllup

I løpet av et par uker rakk jeg å handle inn dekorasjoner fra Etsy, bestille blomster fra blomsterhandleren i nabogata mi og kjeks med våre navn og bryllupsdato påskrevet fra en fransk nettside. Jeg bestilte bryllupskake fra en konditor som jeg fant på Facebook og kanapeer og fingermat kjøpte vi hos den fine franske frossenmatbutikken Picard. For å få tak i riktig god vin kjørte vi regionen rundt for å handle fra våre personlige favorittvingårder. 

For anledningen fikk jeg ordnet en fin avtale med frisøren. Hun ville stå for stylingen også i april, mens ei venninne sa seg villig til å stille som sminkør mens hennes mann stod for dagens fotografering.

Aldri hadde jeg sett for meg at jeg skulle bli viet i rådhuset uten foreldrene mine ved min side. Men de fikk i de minste være med fra seremoniens start til ende via videosamtale.

Utover ettermiddagen fikk de også være med oss digitalt på feiringen i villaen en liten stund. Etter hvert som ettermiddag ble til kveld, byttet vi klær for å utnytte den gylne timen til en liten fotoseanse i en høstbrun solsikkeeng.

Dagen var, til tross for omstendighetene, perfekt.

Psst…
Kristine skriver om livet sitt i Frankrike på Kristineslykkeprosjekt

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: