Lesernes bryllup: Bridgerton-inspirert bryllup med Andrea og Kristo

Andrea og Kristo ønsket seg et bryllup hvor alle skulle føle seg velkommen. Med bakgrunn fra to ulike kulturer lagde de et perfekt bryllup på Gamle Logen i Oslo, hvor både tradisjonelle antrekk fra Norge og Sri Lanka sto som kleskode. Bli inspirert av drømmedagen til dette brudeparet!

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Thomas Andersen ved Viken foto og video / Instagram @vikenfotovideo / www.vikenfotovideo.no / Bildene ved havet er tatt av Embla Ingvaldsen
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Da ukens brudepar forelsket seg i Netflix-serien Bridgerton var det ingen tvil om at det nettopp var et slikt storslått bryllup de ville lage (men med et lite hint fra filmen «Love Actually»). Og hvilket bryllupslokale passet vel ikke da bedre enn Gamle Logen i Oslo? Med vielse i Sarpsborg og fest i Oslo ble drømmedagen akkurat slik de hadde håpet på.

Gamle Logen er et lokale som er så flott i seg selv at det ikke kreves så mye dekorering. At lokalet hadde flere saler gjorde at gjestene aldri sluttet å bli overrasket. For oss hadde lokalet en wow-effekt som gjorde at vi ble bergtatt av de flotte detaljene fra 1800-tallet som tok oss tilbake i tid, forteller brudeparet. 

Det var ikke bare lokalet som sto i stil til bryllupstemaet «elegant og storslått», det gjorde nemlig brudekjolene til bruden også. Hele tre antrekk ble vist frem gjennom denne store dagen, og nå kan vi nesten ikke vente til at dere skal få lese alt (!).

Dette er bryllupshistorien til Andrea og Kristo!

Vår kjærlighetshistorie

♥ Andrea og Kristo♥

Møttes 31. januar 2020
Forlovet 02. februar 2021
Gift 03. september 2022

Happy wife, happy life!

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Jeg og Kristo møttes i sykehusgangene i 2018, der Kristo jobbet som lege og jeg jobbet som sykepleier. Der ble det med et par stjålne blikk til hverandre. Det var nemlig ingen av oss som turte å be den andre med ut på date. Det måtte en bursdagsfest til i januar 2020, da fikk vi endelig snakket sammen. Han falt pladask for min galgenhumor og jeg for hans direkte sjarm. Resten er historie.

Hvordan var frieriet?

Frieriet fant sted på et høyfjellshotell i Hemsedal. Der gikk Kristo ned på kne etter en skitur og en god middag.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Det er viktig å sette pris på de hverdagslige gledene. Og med litt kjærlig mobbing, er det nettopp det som bevarer gnisten i forholdet.

Foto: Thomas Andersen ved Viken foto og video

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke/Seremonisted / Tune Kirke, Sarpsborg
Bryllupsplanlegger / Planla selv + Gamle Logen
Antall gjester / 150
Invitasjoner / Invitasjonene ble trykt på Sri Lanka
Transport /  Fra og til kirke: Vauxhall victor 101, 1967 modell / Til Oslo: Polestar 2

Alle gjestene skulle få lov til å være seg selv, så vi oppmuntret derfor alle til å komme med sine tradisjonelle klær, enten det var bunad eller Sari, som er en tradisjonell klesdrakt som bæres av kvinner i India.

— Brudeparet

Bryllupet

Vielsen fant sted i Tune kirke i Sarpsborg og det var 150 gjester som kom fra fjernt og nært. Alle gjestene skulle få lov til å være seg selv, så vi oppmuntret derfor alle til å komme med sine tradisjonelle klær, enten det var bunad eller Sari, som er en tradisjonell klesdrakt som bæres av kvinner i India. Det gjorde festen fargerik. 

Vi hadde faktisk vielsen i Sarpsborg og festen i Oslo. Med litt planlegging gikk det strålende. En del av våre trykksaker ble printet på Sri Lanka og invitasjonene sto på både tamilsk og norsk.  Jeg hadde aldri vært i et bryllup før, men vi valgte å planlegge bryllupet selv. For å kunne flette to kulturer sammen må man holde tunga rett i munnen og da var det greit å ha full kontroll over planleggingen selv. 

Vielsen

Kristo er katolikk og derfor ønsket vi en katolsk messe med vielse. Jeg ønsket å ha vielsen i Tune kirke da gården ved siden av har tilhørt familien min i et par hundre år. Med et lite kompromiss fikk vi til en katolsk vielse i en statskirke med en katolsk prest som opprinnelig er fra Sri Lanka.

Kirken ble pyntet med eføy, og ved siden av kirkedørene hadde vi melkespann med solsikker. Med et ønske om en klassisk og litt kongelig seremoni, gikk brudepikene inn til «Bruremarsj» fra Valsøyfjord og jeg gikk inn til «Wedding march» fra Mendelssohn.

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: «Bruremarsj» fra Valsøyfjord og «Wedding march» av Mendelssohn
  • Salmer: «Deilig er jorden» og «Kjærlighet fra gud»
  • Solosang: «Ave Maria» sunget av en venninne av oss
  • Utmarsj: «Purpose» av Nordraak

Foto: Thomas Andersen ved Viken foto og video

♥ Bryllupsfotografering

Vi valgte en lokal fotograf  fra Sarpsborg som heter Thomas Andersen. Fotograferingen ble lagt til vakre Hafslundparken, som er den tilhørende parken til Hafslund hovedgård. Vi ønsket også å ha fotografering ved havet, da Østfold har mange fine fotograferingslokasjoner.

Tiden strakk ikke til på bryllupsdagen til nettopp det, derfor tok vi en «pre-shoot» med en nær venn som er hobbyfotograf (Embla Ingvaldsen) noen dager i forveien av bryllupet, slik at bryllupsdagen ikke bare skulle gå til å ta bilder.

Fotograf / Thomas Andersen ved Viken foto og video
Lokasjon / Hafslund hovedgård

Det var meldt regn på bryllupsdagen og bekymringene tynget like mye som de tunge skyene når det kom til fotograferingen. Derfor er vårt tips: Don’t you worry! Enten kan du få noen skikkelig kule bilder i regn (som få andre har), eller så regner det sjeldent hele dagen.

Brudeparet

Foto: Thomas Andersen ved Viken foto og video

♥ Bryllupsfesten

Etter vielsen ble det bryllupsfest på Gamle Logen i Oslo. Ærverdige Logen stilte med et herskapelig bakteppe for en høytidelig fest. Gjestene fikk servert frukt, makroner og noe sprudlende i glasset da vi ankom lokalet.

Vi startet festen med et lysbildeshow med bilder fra livet vårt sammen hittil og bildene fra «pre-shooten». Middagen startet med sangen «All you need is love» av et mannskor som kom inn rett etter at alle hadde satt seg. Koret fikk med seg alle sammen og det skapte en god og leken stemning i rommet.

Derfra gikk det slag i slag med taler. For å krydre det hele litt ekstra, overrasket jeg Kristo med å synge «Cant help falling in love». Vi ga begge litt ekstra av oss selv den dagen. 

Ikke nok med det…

I tillegg hadde vi en toastmaster som snakket både norsk og tamilsk, slik ar alle på festen følte seg inkludert. Etter middagen byttet vi sal og gikk ned for å åpne opp dansegulvet med en bryllupsvals. For å få implementert litt av Kristo sin kultur, var det fem jenter fra Kristo sin familie som stilte opp med skikkelig stemningsfull Bollywood-dans som gjorde bryllupsfesten skikkelig fargerik. Dette åpnet opp for en seremoni der tradisjonelle skikker fra Sri Lanka ble implementert i bryllupsfeiringen.

Vi fikk rett og slett det beste fra to verdener.

Bordkort og meny / Trykket på Sri Lanka 
Bryllupslokalet / Gamle Logen
Bryllupskake / Laget av tanten til Kristo
Brudevals / «Wildest dreams» av Duomo
Maten / Gamle Logen 

For å få implementert litt av Kristo sin kultur, var det fem jenter fra Kristo sin familie som stilte opp med skikkelig stemningsfull Bollywood-dans som gjorde bryllupsfesten skikkelig fargerik.

— Brudeparet

Foto: Thomas Andersen ved Viken foto og video

Bryllupslokalet

Ønsket om et herskapelig bryllup i Oslo sentrum, samtidig som vi ønsket plass til alle våre gjester, gjorde at Gamle Logen var det perfekte lokalet for oss. Det var behagelig at de stilte med matlaging, borddekning og servitører. Det gjorde at vi kunne slappe av i vårt eget bryllup.

Gamle logen er et lokale som er så flott i seg selv at det ikke krever så mye dekorering. Det at lokalet hadde flere saler gjorde at gjestene aldri sluttet å bli overrasket. For oss hadde lokalet en «wow»-effekt som gjorde at vi ble bergtatt av de flotte detaljene fra 1800-tallet som tok oss tilbake i tid. Akkurat slik vi ville ha det.

Maten og desserten

Vi fikk flere menyer å velge mellom og som vi fikk sette sammen selv. Vi fikk prøvesmake maten før vi valgte meny, slik at vi visste akkurat hva vi kom til å servere i bryllupet. Vi valgte rett og slett det vi likte best på menyen!

Forrett: Råstekt frøyalaks med gulbeter, gressløkemulsjon, hvit asparges og kapers.

Hovedrett: Helstekt kalveentrecôte med jordskokk, sesongens primører og steinsoppsjy.

Dessert: Hvit sjokolade ostekake med bringebær og sorbet.

Vi samlet også 15 kaker fra familie og venner slik at det var nok kaker. Samtidig serverte vi småretter fra Sri Lanka som nattmat. Det ble en fin kontrast til en norsk tre-retters. 

– Fortell litt om bryllupskaken!

Bryllupskaken ble laget av Kristo sin tante fra London. Hun fikk frie tøyler til å lage kake til oss og det ble ekstra spesielt for oss, da kaken ble lagd med litt ekstra kjærlighet fra et nært familiemedlem.

Brudevalsen

Gamle Logen skaper en utrolig herskapelig setting. Vi ønsket derfor å lage en Bridgerton-inspirert brudevals, da serien har utrolig mange fine danser fylt med kjærlighet og herskapelige scener. Sangen ble Taylor swift sin «Wildest dream» covret av Duomo. 

Brudekjolen var litt for «stor» å svinge seg rundt i, så jeg endte med å gå til innkjøp av en dansekjole. Valget falt på «Fleur»-kjolen designet av Ida Sjøstedt. Det var den perfekte kjolen til atmosfæren vi ville skape.

Gjestene syntes det var utrolig morsomt at vi hadde valgt å gjenskape et Bridgerton-øyeblikk og de fleste ble overrasket over at vi faktisk hadde lært oss en koreografi. Koreografien ble øvd på hjemme i stua og Youtube er en fantastisk læremester der man kan finne all slags type koreografier man ønsker for sitt bryllup.

Foto: Thomas Andersen ved Viken foto og video

♥ Kjolen, dressen og tilbehøret

Jeg valgte å ha tre kjoleskift i løpet av dagen. En brudekjole, en dansekjole og tradisjonell kjole (Sari) fra Sri Lanka. 

Letingen etter brudekjole startet tidlig og jeg tenkte instinktivt at det kom til å bli et umulig prosjekt, da valgene er mange. Jeg ønsket meg en ren og «royal» kjole uten blonder og mye detaljer der «less is more». Brudekjolen fant jeg på Brudekjolen i Oslo og valget falt på kjolen «Haliotis» av merket House of St.Patrick.

Jeg hadde brukt lang tid på research før jeg valgte kjole og jeg hadde opprinnelig valgt ut en kjole fra Rosa Clara, men det er utrolig viktig å være åpen når man går på brudekjole-shopping, da man kan finne andre skatter underveis også. Kjole nummer to var fra Ida Sjøstedt. 

Vi reiste til London på våren for å handle Sari og smykker til dette antrekket. Det er tradisjon at denne skal være rød og helst i et spesielt type stoff med gulldetaljer. Det var utrolig morsomt å få lov til å velge ut sitt design og kjøpe noe som var litt mer gull og glitter. 

Tilbehøret

Skoene er av merket RAID og de krydret ordtaket «Something blue» for meg. Som tilbehør valgte jeg enkle perlesmykker fra Gullfunn for å videreføre den klassiske stilen.

Buketten ble kjøpt på Guttas blomster i Sarpsborg. Fargepalettene jeg ønsket var grønt, hvitt og rosa med små, blå detaljer. 

Jeg var utrolig heldig å få booket Cathrine Heieren Hansen fra Fem små stuer i Sarpsborg til hår. Hun kan sakene sine og er utrolig dyktig.  Jeg hadde prøvetime noen måneder før, slik at jeg kunne være trygg på at jeg ville bli fornøyd med håret på den store dagen. Emilia Marczak på Fem små stuer gjorde makeup.

– Fortell litt om antrekket til Kristo!

Dressen ble kjøpt på Bertoni. Han valgte en blå farge for en litt friskere framtoning. Valget av sko falt på merket Ecco. Han toppet det hele med en matchende knapphullsblomst og grått/blått slips med blomster.

Brudekjolen / «Haliotis» av merket House of St.Patrick kjøpt hos Brudekjolen i Oslo
Brudesløret / JJ House
Brudeskoene / RAID
Brudebuketten / Guttas blomster i Sarpsborg
Hår og make-up / Hår: Cathrine Heieren på Fem små stuer i Sarpsborg / Makeup: Emilia Marczak på Fem små stuer i Sarpsborg
Brudgommens dress / Bertoni
Brudgommens tilbehør / Sko fra Ecco og knapphullsblomst fra Guttas blomster

Foto: Thomas Andersen ved Viken foto og video

Hvor lang tid brukte dere på bryllupsplanleggingen?

Vi valgte å planlegge bryllupet sammen fordi det var to kulturer som skulle flettes sammen til en stor fest. Det kom gjester fra mange ulike steder i verden og det var mange som skulle inkluderes.

Fokuset under planleggingen lå mest på hvordan to kulturer skulle kunne flyte best mulig sammen, slik at det ble en helhetlig fest som alle gjestene koste seg på. Det har definitivt vært utfordringer, men vi har nok sett på planleggingen som den ultimate testen for at forholdet skal fungere resten av livet. 

Mitt tips er å sette av god tid slik at dere kan kose dere med prosessen. Vi fikk også god nytte av å sette opp en tidsplan over når vi måtte ordne de ulike tingene. Slik fikk vi en god oversikt og gjorde at alt ikke føltes så overveldende.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Inspirasjon ble hentet fra Pinterest, Bollywood, magasiner, filmer og serier.

Foto: Thomas Andersen ved Viken foto og video

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Bryllupsreise / Italia og Sri Lanka
Gifteringer / Gullfunn 

Foto: Thomas Andersen ved Viken foto og video

Vi reiste til London på våren for å handle Sari og smykker til den. Det er tradisjon at denne skal være rød og helst i et spesielt type stoff med gulldetaljer. Det var utrolig morsomt å få lov til å velge ut sitt eget design og kjøpe noe som var litt mer gull og glitter. 

Brudeparet

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Vi ønsket oss i hovedsak penger til bryllupsreise. Men vi fikk en «Love in bloom» vase fra Seletti. Anatomisk hjerte i vaseform var perfekt for et «nerdete» helsepersonell som oss.

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Ja, skulle gjerne brukt mer tid på detaljer og fargekoder. I tillegg kunne vi nok latt mennesker rundt oss hjelpe oss enda mer med planlegging og oppgaver enn det vi gjorde. 

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Lokalet og maten. At lokalet ordnet med mat, opprydning og servitører var gull. Det gjorde at vi fikk mulighet til å slappe av på dagen vår.

Foto: Thomas Andersen ved Viken foto og video

Bryllupsreisen

Vi tok en bryllupsreise til Nord-Italia og Toscana før bryllupet, der vi reiste rundt med tog og bil. Det var supert å pleie forholdet før bryllupet. Pengene vi fikk til bryllupet sparer vi til en bryllupsreise til Sri Lanka nå etter bryllupet.

Vår 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Bruk menneskene rundt dere – alle er gode til noe. 
  2. Husk at det er deres bryllup. Det kommer mange gode råd, men «in the end» er det deres bryllup. 
  3. Når dagen kommer, prøv å slippe kontrollen og nyt det dere har laget. 
  4. Ikke tenk begrensninger, men muligheter. 
  5. Ikke bekymre dere over været, dere kommer til å ha en fin dag uansett.

Foto: Thomas Andersen ved Viken foto og video

♥ Vår bryllupsliste

Kirke/seremonisted: Tune Kirke i Sarpsborg
Bryllupslokalet: Gamle Logen i Oslo
Bryllupsplanlegger: Planla selv + Gamle Logen
Trykksaker: Gavepose til gjester og invitasjon ble trykket på Sri Lanka
Antall gjester: 150
Blomsterleverandør: Eget oppsett fra Guttas Blomster i Sarpsborg
Transport: Fra og til kirke: Vauxhall victor 101, 1967 modell.  Til Oslo: Polestar 2
Fotograf:  Thomas Andersen ved Viken foto og video
Budsjett på fotograf: 30 000
Bryllupslokale: Gamle logen / Plass til 800 gjester
Maten: Gamle Logen
Brudevals:  «Wildest dreams» av Duomo
Bryllupskake: Laget av tanten til Kristo.
Brudekjole: Haliotis av House of St. patrick fra Brudekjolen Oslo
Slør: JJ’s House
Brudebuketten: Guttas blomster i Sarpsborg
Brudesko: Florissa av merket RAID (kjøpt på Zalando)
Hår og makeup: Fem små stuer i Sarpsborg. Cathrine Heieren Hansen på hår og Emilia Marczak gjorde makeup
Brudgommens dress: Bertoni
Bryllupsreise: Italia og Sri Lanka
Gifteringer: Gullfunn
Den beste bryllupsgaven: «Love in bloom»  vasen fra Seletti.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: