Stjel stilen: Luksuriøst midtsommerbryllup med Anette og Espen

Artikkelen inneholder annonselenker

Når kleskoden for bryllupet er "det du føler deg aller finest i, og som du kan danse i" og bryllupskaken er et donuts-tårn - da har du oss med på laget! Vi elsker unike bryllup og denne uken er vi så heldig å få dele Anette og Espen sitt midtsommerbryllup i Skien.

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Josefine M. Pettersen / Instagram @josefine_creates / Nettside: www.josefinempettersen.pic-time.com
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Psst: Hvis du drømmer om den samme stilen som Anette i ditt bryllup, da kan se nederst i saken hvor du kan «shoppe stilen».

Anette og Espen drømte om et luksuriøst midtsommerbryllup på vakre Odden gård i Skien, og det kan vi skrive under på at de klarte å lage. Etter å ha kjent hverandre i over 14 år var det endelig på tide for brudeparet å gi hverandre sitt «ja» under en nydelig blomsterbue, omringet av sine nære og kjære en lørdag i august.

– Vi ville at bryllupet skulle være en stor, uhøytidelig fest, og det ble akkurat slik som vi hadde håpet på. Det var viktig for oss at folk skulle slappe av og bare nyte hvert eneste sekund av dagen, forteller brudeparet.

Ikke nok med at bryllupslokalet og vielsesstedet var stunning, men ukens brud har også med sin unike og freshe stil, plukket ut sine to (!) bryllupsantrekk som virkelig inspirerer. Bli med på innsiden av bryllupet til Anette og Espen og få masse tips til egen planlegging!

Vår kjærlighetshistorie

♥ Anette & Espen ♥

Møttes på videregående
Forlovet 19. april 2019
Gift 6. august 2022

Vi har det skikkelig gøy sammen! Selv med tre, små barn (og kaoset det fører med seg), er vi gode på å gjøre hverdagen morsom og levende.

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Espen inviterte meg med på et snowboard-arrangement for over 14 år siden, etter at vi hadde fattet interessen for hverandre på skolen. Jeg skjønte fort at jeg likte han ekstra godt da jeg i forkant av turen blakket meg fullstendig på fullt snowboardutstyr, baggy hettegensere og skatesko, når jeg i virkeligheten egentlig var en  skinnbukse- og blazer-type jente.

Hvordan var frieriet?

I 2019 ble en av våre store drømmer til virkelig, hvor vi tok med oss sønnen vår på da 2,5 år og flyttet 5 måneder til Costa Rica. Der fridde Espen til meg på en øde strand under stjernehimmelen. Ekstremt romantisk, faktisk, men en liten fun fact: han hadde gjemt boksen med ringen i underbuksene sine i flere timer under middagen før han gikk ned på kne (haha).

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi har det skikkelig gøy sammen! Selv med tre, små barn (og kaoset det fører med seg), er vi gode på å gjøre hverdagen morsom og levende. Vi åpner gjerne en god flaske vin på en helt vanlig tirsdag, tar en treningsøkt sammen eller har kino i senga med digg mat og halvdårlig svensk krim. Vi elsker også å invitere gode venner hjem til oss på sene kvelder med god mat og skravling til langt på natt.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke/Seremonisted / Odden gård, Kilebygda, Skien
Bryllupsplanlegger / Siava Event 
Antall gjester / 90
Invitasjoner / Tegnet av fotograf Josefine M. Pettersen og trykket opp på et lokalt trykkeri

Dresskoden var «det du føler deg aller finest i, og som du kan danse i». Så gjestene kom i alt fra svart dress og lange kjoler, til hawaii-skjorter og mer avslappende antrekk.

— Brudeparet

Bryllupet

Både vielsen og bryllupsfesten ble avholdt på Odden gård i Kildebygda i Skien. Vi ville at bryllupet skulle være en stor, uhøytidelig fest, og det ble akkurat slik som vi hadde håpet på. Det var viktig for oss at folk skulle slappe av og bare nyte hvert eneste sekund av dagen.

Dresskoden var «det du føler deg aller finest i, og som du kan danse i». Så gjestene kom i alt fra svart dress og lange kjoler, til hawaii-skjorter og mer avslappende antrekk.

Vi fikk hjelp av to fantastiske damer fra eventbyrået Siava Events, til blomster, dekorasjon og pynting av festlokalet. Jeg (eller må jeg kanskje si «vi») hadde en visjon, og de klarte virkelig å «bringe dette til liv». Vi ville ha temaet «luksuriøs svensk midtsommer». Det resulterte i persiske tepper under bordene, blomsterbuketter av villblomster, lanterner og lyslenker i taket og messinglysestaker med pastellfargede lys – helt perfekt!

Vielsen

Vielsen hadde vi ute, i ekstremt vakre omgivelser, omgitt av store hvite blomster og en stor fargerik blomsterbue. I tillegg var været en eneste, stor sol! Vi tok en risk ved å ha vielsen ute, og hadde egentlig ingen «back-up»-løsning om det skulle ha regnet, så det kunne ikke blitt bedre.

Jeg kom over en halvtime for sent til vielsen, men heldigvis hadde vi Espens gode venn og musiker Aleksander Walmann til stede. Han holdt en spontan konsert for å korte ned ventetiden for gjestene våre. Så, et tips fra en brud til en annen: ALT ordner seg!

Aleksander Walmann sang også innmarsjen «Tenerife Sea» av Ed Sheeran. Andre sanger vi hadde under vielsen var: «Say you won`t let go» av James Arthur, etterfulgt av «I won`t give up» av Jazon Mraz. Utmarsjen var «Waiting on the world to change» av John Mayor.

Da det (endelig!) var tid for å kysse hverandre, fyrte forloverne av konfetti som fylte hele plassen! Dette satte skikkelig stemningen, og fungerte som et startskudd for festen videre. Rett etter vielsen ble gjestene guidet opp til mingleplassen, hvor festen skulle holdes. Her ble det bakgrunnsmusikk fra live-band hvor vokalisten var Vegard, Espens forlover. Det ble servert bobler, donuts og makroner.

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: «Tenerife Sea» av Ed Sheeran
  • Solosang: «Say you won`t let go» av James Arthur og «I won`t give up» av Jazon Mraz
  • Utmarsj: «Waiting on the world to change» av John Mayor

♥ Bryllupsfotografering

Vi ønsket å bruke mest mulig av dagen sammen med gjestene og ønsket ikke å dra bort over en lengre tid rett etter vielsen for å ta bilder. Derfor la vi en super plan sammen med den utrolig dyktige fotografen vår – Josefine M. Pettersen.

I forkant av bryllupet gav vi beskjed til nærmeste familie og forlovere om at de skulle følge etter oss rett etter vielsen. Derfra gikk vi sammen 50 meter ned til et grønt område, hvor vi satt av kun 10 minutter til å ta noen kjappe bilder av oss alle. Her la vi vekt på å fange de ekte situasjonene og følelsene i øyeblikket. På denne måten fikk vi med oss hele minglestunden mellom vielsen og middagen, og alle de fine øyeblikkene sammen med de vi er så glad i.

Selve parbildene tok vi da Espen og jeg «snek» oss ut sammen med fotografen i en liten pause under middagen. Dette anbefales virkelig! Det er en dag med ekstremt mange inntrykk og mange som vil ha en «bit av deg», så dette gav oss et lite pusterom sammen. Dette er en av de fineste minnene vi begge to har fra dagen. Man kan virkelig se følelsene på bildene!

Fotograf / Josefine M. Pettersen / @josefine_creates
Lokasjon / Odden gård

Selve parbildene tok vi da Espen og jeg «snek» oss ut sammen med fotografen i en liten pause under middagen. Dette anbefales virkelig!

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Bryllupsmiddagen ble fort til en skikkelig fest! Vi åpnet middagen med å komme dansende inn til sangen «Treasure» av Bruno Mars (sammen med forloverne våre) med hvert vårt fat med shots til alle gjestene. Deretter gikk det slag i salg med latterkramper, taler, konfetti, flyalarmer fra forsvaret og 90 gjester i full dans med serviettene svingende over hodet.

Etter middagen var det klart for at bandet skulle kicke i gang den skikkelige festen. Vi hadde livemusikk i halvannen time, hvor folk danset og sang som om det aldri skulle komme noen morgendag. Et av de gøyeste øyeblikkene fra hele dagen, var da Espen (brudgommen) tok over scenen og viste skjulte talenter som rockestjerne. Da var jeg tidenes groupie. Deretter kom DJ Zantzoa inn og spilte helt til morgengry.

Bryllupslokalet / Odden gård, Kilebygda, Skien
Dekorasjoner / Persiske tepper under runde bord, ville blomsterbuketter, lanterner, lyslenker og messing lysestaker med pastellfargede lys
Bryllupskake / Donuts fra Hynibakern
Brudevals / «Purple Rain» av Prince
Maten / Grillbuffet levert av Mathuset
Bordkort / Otilie Tveit Halvorsen 

Vi ville ha temaet «luksuriøs svensk midtsommer». Det resulterte i dekorasjoner som persiske tepper under bordene, blomsterbuketter av villblomster, lanterner og lyslenker i taket og messinglysestaker med pastellfargede lys – helt perfekt!

— Brudeparet

Bryllupslokalet

Odden gård er (etter vår mening) det fineste stedet i Telemark å gifte seg. Det at vi kunne pynte et stort telt, og gjøre det til akkurat slik vi ønsket det, var helt perfekt for oss.

Maten og desserten

For å oppnå den avslappede stemningen som vi ønsket i bryllupet, valgte vi grillbuffet. Det var alt fra andebryst til blåskjell, digge grønnsaker og masse deilig tilbehør.

– Fortell litt om bryllupskaken!

Vi valgte donut-tårn istedenfor bryllupskake. Denne ble servert etter vielsen, som en del av minglestunden. Vi ønsket ikke å avbryte festen på kvelden for å spise kake. Utover natten ble det også satt frem kilovis(!) med smågodt og noen få kaker som folk kunne plukke det de ville av.

Brudevalsen

Brudevalsen ble gjennomført etter middagen, og vi danset til «Purple Rain» av Prince. Vi hadde ikke øvd noen ting i forkant, men det ble en bra greie!

♥ Kjolen, dressen og tilbehøret

Brudekjolen er fra White By Green og er designet av den sør-afrikanske designeren Alena Leena. Jeg falt pladask for de bare skuldrene, korsettfasongen, og tyllet som faller «lag på lag». Det er min drømmekjole og jeg følte meg akkurat passe avslappet og kul, samtidig som jeg også følte meg så fin. Skoene er en «klassisk» brudesko; Camellia modellen fra Loeffler Randall. Aldri har jeg gått i høye heler som er så behagelige på foten.

Sløret ble laget av Design by Mariette. Øredobbene er fra det norske merket Pearl Octopuss.y. Vesken min, var en liten, glitrende sølvveske fra Glitter. I den fikk jeg akkurat plass til en lipliner og lipgloss. Mobilen lå et helt annet sted hele denne dagen.

Buketten ville jeg ha bestående av villblomster og i stil til resten av blomsterdekorasjonene. Den skulle se ut som en kraftig, rufsete og fargerik bukett av markblomster. Og akkurat slik ble den! Bentes Blomster stod for alle blomstene til bryllupet.

Når det kommer til hår og make-up var det veldig viktig for meg å føle meg som «meg selv». Håret ble stylet av dyktige Rikke på Park Frisør Porsgrunn. Jeg valgte en klassisk frisyre, med bølger og håret festet bak det ene øret mer mange spenner. Sminken la jeg selv.

Antrekk nummer to var en nydelig buksedress fra Nadine Merabi og sko fra Zara.

Brudgommens antrekk

Smokingen er fra Tiger of Sweden, kjøpt på Jans klær i Porsgrunn. Skoene er engelske lakksko i Oxford stil fra Sanders og smokingskjorte fra Eton. Knapphullsblomstene var en liten samling av blomstene fra brudebuketten.

Brudekjolen / White By Green
Brudesløret / Design by Mariette
Brudeskoene / Loeffler Randall
Brudebuketten / Bentes Blomster
Hår og make-up / Hår gjort av Rikke på Park Frisør Porsgrunn og sminken la jeg selv
Brudgommens dress / Tiger of Sweden
Brudgommens tilbehør / Lakksko fra Sanders, smokingskjorte fra Eton og knapphullsblomst fra Bentes Blomster

Hvor fant du brudekjolen?

White By Green i Oslo.

Hvor lang tid brukte dere på bryllupsplanleggingen?

Vi stod for mye av planleggingen selv, med god hjelp av venner. Siava Events var ansvarlige for pynting av festlokalet, blomsterbuen og andre essensielle estetiske toucher. Vi er veldig glad for at vi valgte å benytte oss av dette. Dette sparte oss for mye stress, spesielt den siste uken før bryllupet. På «dagen før dagen» kunne jeg (bruden) bruke kvelden sammen med forloverne mine.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Vi hentet mye inspirasjon fra Pinterest, bryllupsmagasiner på nett og Instagram.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Morgengave til bruden/ Armbånd i gull Pan Jewellery 
Morgengave til brudgommen / Ring fra Tom Wood 
Bryllupsreise / Kypros 
Gifteringer / Gullfunn

Det var så fint å våkne opp sammen dagen etter bryllupet, og fordøye alle inntrykkene sammen.

Brudeparet

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Vi ønsket oss bidrag til bryllupsreise, og fikk stort sett dette.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Lokalet, bandet, DJ, blomster og selvfølgelig brudekjolen. Dette var verdt alle pengene!

Bryllupsreisen

Allerede mandagen etter bryllupet dro vi en uke på tur til Kypros. Vi sjekket inn på et deilig, nytt hotell, drakk mojitos på stranden, leste bøker og satte pris på livet og hverandre.

Våre 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Gjør som oss og sett av kort tid til bryllupsfotografering (og ta en pause midt i middagen) og bruk tid med gjestene.
  2. Det er deres dag, så gi blaffen i hva andre måtte mene og forvente. Kjør deres stil!
  3. Velg en toastmaster som har full kontroll og forstår deres ønsker for dagen.
  4. Om dere kan, legg penger på musikk.
  5. Ikke kast bort tiden din på å bekymre deg for om gjestene koser seg!

♥ Vår bryllupsliste

Kjolen og skoene / White By Green og Loeffler Randall
Brudgommens antrekk / Tiger of Sweden
Hår og make-up / Hårfrisyre 1: Rikke Park frisør – Instagram: @hairbyrikkebe / Hårfrisyre 2: @olsencamilla fra @caosalong  Makeup: Bruden
Bryllupsplanlegger / Siava Event 
Fotograf / Josefine M. Pettersen / @josefine_creates
Vielsessted / Odden gård, Kilebygda, Skien
Vielsesmusikk / Innmarsj: «Tenerife Sea» av Ed Sheeran / Solosang: «Say you won`t let go» av James Arthur og «I won`t give up» av Jazon Mraz / Utmarsj: «Waiting on the world to change» av John Mayor. 
Bryllupslokale / Odden Gård, Kilebygda, Skien
Blomster / Bentes Blomster
Maten / Grillbuffet levert av Mathuset
Kaker / Donuts fra Hynibakern
Dekor / Persiske tepper under runde bord, ville blomsterbuketter, lanterner, lyslenker og messing lysestaker med pastellfargede lys
Invitasjoner / Tegnet av fotograf Josefine M. Pettersen og trykket opp på et lokalt trykkeri
Gifteringer / Gullfunn

Stjel stilen

Brudekjolen til Anette fra Alena Leena

Alena Leena Kjøp her
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: